Benim verdiim site daha iyi
Senin siten çok karışık yaaa, bana ne
bana daha karısık geldi, bu basit ama sonuclar ne kadar güvenilir bilemem
Evet ben çok severim bu sayfayı :cat:
Mihendis adamsın güvenilirlik derken neyi kastettin yav

Bilidği 44dişli çapındaki arka teker şukadar dönerse 48 dişli çapındaki arka teker nekadar döner diye yapılan ters/düz orantı problemi gibi. Arka tekerin orjinal dişlilere göre dönüş sayını 100 kabul edersen sonradan çıkan sonuç da 97 ise, son süratin %3 düşüyor ama paralelinde de çekişin(torkun) %3 artıyor diye hesaplıyor.
Yanlış mıyım ?
Son sürat hesabı
neredeyse tamamen doğru, sonuçta ulaşabildiğin son devirde tekerlerin dönme oranı belli bu da senin hızını belirliyor. Ama aşırı arka dişli küçükltmek hesaplanan yüksek son sürati getirmez çünkü motor gücü o süratteki teker sürtünmesine ve rüzgar direncine yenik düşer, hesaplanan hıza çıkamayabilir. O yüzden
neredeyse doğru dedim :wiinkk:
Çekiş için de diyeceğim şu ki, arka dişliyi çok büyütmek çekişi artırır ama vites değişimine daha sık ihtiyaç duyarsınız. O vakit de drag yarışı gibi bir hızlanma denediğinizde sürekli vites değişimi ile vakit kaybettiğinizden toplamdaki hızlanmanız süre olarak yavaş olabilir. Ama bu durumda herhangi bir viteste kısa süreli de olsa güçlü bir çekiş yakalarsınız, sonra bir diğer vitese geçmenizi ister. Tabi benim motorum gibi DOHC 4V motorunuz var ise üst devirlerin biraz daha tadını çıkartabilirsiniz :cherry:
Beyler bayanlar neden Ebaydan bakmıyorsunuz?? 170TL ciddi para. Yada wemoto.com var mail atıp bi sorun. Motor modelini söyleyin yardımcı oluyorlar. Ben klx e ve yz ye sarf malzemelerini buradan alıyorum. Wemoto.com da TR ye alınan ürünlerde ekstra %20 Vat indirimi oluyor

dadından yenmiyor.
Yardımcı oluyorlar da motorun modelini sorduklarında Apachi XZ*** vs, vs, dediğinde pek yardımcı olamıyorlar. Bu motorun arka dişlisi başka hangi bilindik motorun arka dişlisi ile uyumlu acaba (yuva ve kalınlık olarak vs,vs,)