Son durum Mutluluk:mrgreen: Yunus drz 400 ile yakaladığı mutluluğu bende Suzuki Hayabusa ile yakaldım)))
Gez toz, danış konuş, derken bir ustaya yönendirildim, oradan çarşıya, oradan taa Karaağaç'a ustaya hepsi sağ olsun yardım etmek için telefonlaştılar, sordular Allah razı olsun, ancak çare bulamadım.
Oradan İskenderun sanayii Honda servise oradan başka bir ustaya, ping pon topu gibi bir orya bir burya, artık bezgin ve son! olarak söylenen yere gittim, işte tam dükkan önünde bir CRF 250L ve Yücel abi ile tanıştık işi gücü rast gitsin, onunda yönlendirmesi ile başka bir ustaya, Fahri ustanın yanına, meğer yunusus ile yaylara geçen hafta çıkan ekipte imiş yunus senide tanıyor, tabii laf geçince yunus benden bahsetmiş, haa sen son dakika gelemeyen arkidişsin

hah işte ben oyum abi, derken laflafı açıp sorunun kaynağına baktık, ve CRF 250L sökük bir stok 40 diş elinde hemde yepyeni.
Abi bunu ben alayım takayım; ııııhh olmaz sahibi büyük dişli attı bu emanten durmakta ee peki sadece benim göbeke oluyormu yahu sökmek lazımdedi, derd olmasın siz sökünüz ben ne gerekirse ihmal etmem dedim, söküp bakınca manzara şu bknz alttaki resim
Bizim cross göbeğe tam oturan vida yuvaları hafif milimetrik uyumsuz bir anzara benim surat joker tabii
Olur olmaz sahibi vermez şubu, iyi ddik bi Honda servise soralım getirtmek yada ellerinde bulunursa hemen alaım, sorduk sormaz olaydık, 40 dişli için istenen fiyat 385 TL, hiç teferruata girmeden bu konuyu kapadık (at depmişe döndük

)
Ne yapalım ne edelim, derken Yücel abi sağolsun motoruna atlayıp gezmedik parçacı bırakmadı sonuç yok.
Fahri usta elindeki çıkma Hayabusa 40 dişliyi gösterip bunu adam ederiz tornalatır senin göbeğe oturturuz olur olmaz sanırım 530 zincir tipinde, uzatmayalım artık teslim olduk ve başlandı
Zincir çapına indirgeme ve eski vida yatakları kaynak ile doldurulup tesviye edildi
Sonuç bakla çıkartıldı, yuvalar açılıp genişletildi, görüldüki bizim cross göbek vida yatakları, bir gerizekalı tarafından gelişi güzel milimetrelerce kaydırılarak açılmış, sineye çektik.
Test aşamısı neyseki birinci vites okadar olmasada artık Hanzo gibi yırtınmıyor, sanırım benzin sarfıda"sanırım" yüzde20 kadar düşmüştür, ancak Belen rampasında 5.vites ile yırtıcı kuwet ile seyir keyfi yok tabii, dönerken kimi yerlerde 4'e düştüm, ancak şuan cuan cross takımda, Sm takımda neler olur neler değişir bilemiyorum.
Son süratçi arkadaşlara, Kilometre müşürüm çok düşük gösteiyor, zaten işim olmaz, gerektiği kadar süratli oldu diyelim ))
En son olarak, bu aleti sıfır alıp 51 diş ile safkan arazide kullanılmayacak ise, kesinlikle 40-45 diş arası dişli bir şekide uydurulmalı bulunmalı ben neyseki 6000 kilometredir sınırlara uyarak baş ağrısız geldim darısı bundan sonra almaya niyetli arkadaşlara.
Xmoto Hayabusa Hybrid modeli