mithrelios nasıl cbr ile uzun yol yoruyomu?? benim motor tam uzun yol canavarı yaw... geçen pazar 500km yol yaptım hiç biyerim ağrımadı valla benim yarım kadar yol yapan watergunın heryere tutulmuştu ybr ile...

motorumu seviyorum enduro güzel bi seçim
abi bu soru hakkinda bi yorumum olamicak çünkü, artçı ile gittik o yolu ve hayatimin ilk uzun yoluydu. ayrica kullandigim tek motor da cbr 125, bu yüzden karsilastirma yapamiyorum. sana sürüş sonrasi hissettiklerimi soyliyim sen aradan çıkarımını yap:
1)sabit gazdan dolayi sağ el bileğim biraz ağrıdı.
2)acemi olduğumdan sürekli dikkat vermekten baya bi yiprandim, belki bu motorun rahatsizligindan da kaynaklanmis olabilir tabi en azindan bi miktari.
bunlar dışında sırt ve kollarda bişey yok, titreşimi sürücü selesine ve gidona nerdeyse sıfır. ama artçıyı biraz titretiyor. yani YBR yorucuysa CBR daha yorucudur çünkü oturuş pozisyonu daha yatik YBR den. benim en sevdigim hadise 80/90+ hızlarda yatip ön camin altina girmek oldu, artçı olmadigi zaman ayrintili denicem bu işi. bi anda rüzgarin kesilmesi ve sırtından akışını hissetmek çok keyifli.
motor iki kişi normal yol koşullarinda hiç zorlamadan 120 km/s e erebiliyor. tek kişi çok rahat 120 gibi bir sabit hızla gidebilecegimi düşünüyorum, çünkü yokuslarda vb iki kişi çekiş düşüyor hissedilir biçimde. 120 den sonra stabil olmuyor yapmayin diyorlar ben de daha fazla basmadim, 6. viteste yaklasik 9000 devirdeydim, redline 11.000 ve maks 13.000 olduğu düşünüldüğünde ve iki kişi olduğumuz, sanirim daha gider tek kişi güzel kapanip zorlasan.
memnun kaldim motorumdan, yakmasi tahminimce(kesin sonuçlar bi daha benzin alinca) 9-11 ykr/km(5 lt ile 150 km, 1lt 30 km şeklinde) arasinda olacak.
bi 1000 km yi tamamlayim görüşlerimi bi başlık altina yazicam. bu hafta motorla gelmem buluşmaya, geçen hafta artik 1 ay dayanmanin verdigi gazla çıktım ama çok riskli bi yakalanirsam feci olur. umarim haftaya pazar ehliyetli ve evraklari tam bir şekilde motorumla bulusmadayim. bu pazar ise ya araba ya da artçıyım