Merhaba ben siteye bugun kayıt oldum ve motor konusunda tecrübeli arkadaslardan bilgi almak istiyorum daha motorla ilgili hiç tecrübem yok 24 yaşındayım bu ilk olacak supersport türünde bi motor almak istiyorum bütçem ilk motorum oldugu için 15-20 arası sizce nasıl bi motor almayalım motorun yaşı önemlimi çok fazla çünkü satılık motorlarda düşük modelli iyi motorlar var mesela benim gördüğüm hoşuma giden tabi bilgim yok motorlarla ilgili honda cbr 600r bmw 1200s suzuki hayabusa tabi bunların 2005-2006 modelleri bunların yakıt nasıl yoksa bana alternatif motorlar söyler misiniz
selamlar abi...
bende yeni üye oldum fakat motorumu aldıktan sonra. uzun süre araştırdım durdum. bazı arkadaslarımın ısararla su anki motorumu almammı söylediler. (abim dahil) fakat hem fiyat / görünüm ve performans hemde kullanım acısından cok memnunum. benim için kriterler az yakıt iyi performans görünüm ve başlangıc motoru tadıydı.
250 cc den yüksek bir motordüşünmedim. hem dur bakaım enler olucak dedim kendi kendime. iyice pekişiyim yavas taklalarımı kazalarmı yapıyım ilk hevesim doysun dedim. yüksek cc il baslamak sitemedim. fakat suadna görüyorumki yüksek cc kendini dizginlemekve bilmek ile ilgil bir durummus. 250 ile daha 110 u pek geçmedim uzun yol yaptım. ankara içi 2-3 gün motoru ögrenmeme yetti. şimdi içimden 600 lükler geçiyor ama bir sene dolmadan geçmeyi düşünmüyorum.
250 cc altıda tatmin etmez dedim. sccoter il baslamak kesinlike yanlış bir düşünce. naked commuter ve racing ile ilgili alakası yok. scooter kullanan ömür boyu sco0ter ile devam etmeli. ayrı bir zevk ve kültür olugunu düşünmekteyim.
bu nedenle kesinlikle 250lik dedim.
alınabilinecek 250 likler hakkındaki düşüncelerim
honda 250r
artıları yakıt cimrisi yedek parça ağı servis kolaylıgı
eksileri tek silindir ve cbf250 den bozma olması motor sesiyetersizligi görünüm görünüm bozulugu ve ebat oalrak küçük bir motor (191cm ve 97 kilo olan birisi olarak) kullanıcı tatminsizligi 2inci el olarak fazla satılık olması bir bucuk senelik motor için
kawasaki ninja 250r
eksileri fiyatı servis kıstlıgı yedek parca sorunu
artıları arıza azlıgı görünüş motoru ikinci el satıs kolaylıgı
hyosung gt250r
eksileri sogutması yedek parca pahalılıgı şansa kalan motor bulmak ikinci el fiyat düşüklüüğü(sıfır alanlar için)
artıları görünüm lastik kalınlıgı performans üst motorlara geçiş için birebir olusu ve sansıma sorunsuz makinaya denk gelmem satış kolaylıgı işçilik ucuzlugu
tabiki bu son yazdıgım şans faktörüm dısındaki unsurları düşünerek karar verdim. ve iyi bir motora denk geldim. (rengi mükemmel kırmızı-siyah)
250 comet , sym wolf, ktm 125 e 200 , yamaha r 125, dealim 250
gibi motolarıda araştırdım. ktm kesinlikle sivrisinek gibi 250 ligi olsa alınabilir ama fiyatını sabit kalması şartı ile. ydek parca ve servis yok... en mantıklı motor ama fiyatı oldukça pahalı.
gt 250r, 2 inci eli oldukça düşük fiyatlar satılıyor. ve tercih edilmiyor...
sym wolf teksilindir ve servis yok ...
yamaha r125 gereksiz pahalı
dealim ... teksilindir ve imkanlarını bitürlü ögrenemem
gt 250r yi ayrıca uygun fiyata 2inci elini alıp güzelce baktırıp rahatlıkla kullanabilrisin. ve bu bakımların iyi ise 2011 üstü modeller için sorunları oldukça azltılmış. görünümü daha güzel ...
cin malı dehil...
işteyken kısaca bu akda ryazabildim

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:20 ----------
Hergün aldığımız acı haberlere yenileri eklenirken duyarsız olmak için kör, sağır, dilsiz ve akılsız olmak gerekir. İnsiyatif sahibi kişiler, kurumlar ve basiretsiz tutumları hakkında söylenecek çok şey var ama maalesef burası yeri değil. Ankara'da ki diğer motosiklet grupları ile iletişime geçilerek, gerekli izinler alınıp birlikte hareket edilebilir. Elbette yapılacak hiç bir şey Şehitlerimizi geri getirmez veya terörü bitirmez fakat 45 saniyelik balık hafızalı toplumumuzda farkındalık yaratmak ve en değerli varlıklarını yitiren Şehit Yakınlarına destek olmak adına birşeyler yapılabilir, yapılmalıdır...
toplumu bilinclendirmek ve bu törürün nasıl büyüdügünü göstermek gerekir. küçük acocukların aklı yıkanıyor. birlikte hakete dikkat çekilebilinir...