Koray benim egzosları kumpasla olmasa bile metre ile ölçtüm, iç çapları 60 mm. Ben bugün egzoscuların birine göstereyim diyerek motorla geldim, susturucuyu Ankara'da bulmak sorun olacak o zaman.Egzos boruları iç taraftan kumpasla ölçülüyor, mesela bu sitedeki susturucular sanırım 47mm - yani 50 lik egzos için, benim egzoslar 60mm idi, ama türkiyede 60 lık bulamayınca bunları flanşla uydurduk.
Montajı kendim yapmadım torna lazım olduğu için ama çok pişman oldum sonra! çünkü usta bu işi bildiğini söyledi fakat rezalet bir montaj yaptı, çok sıkı geçirdiği için susturucunun birisi içeride kaldı, diğerininde vida deliğini defalarca uyardığım halde arkadan değil de görünür bir yerden açtı, içine .ıçtı yani egzosların! en güzeli kendin yapmak olur elinden geliyorsa!..
neyle yaptın 150 :silent:
yunus sabah baktım yağ kalmamış motorda lamba da yanmadı bu gün yağ alıp ekleyecegim neden eksildi anlamadım. yağsız motoru sürdük umarım contaları yakmamıştır.
Eyvallah abi sağolasın :king:Ankaraya dönünce alırım Yunus SÖZ......Kafa fazla çalışmayınca unutuyorum şu anda telefona kaydettim yağ alınacak diye![]()
Koray benim egzosları kumpasla olmasa bile metre ile ölçtüm, iç çapları 60 mm. Ben bugün egzoscuların birine göstereyim diyerek motorla geldim, susturucuyu Ankara'da bulmak sorun olacak o zaman.
bende anlamadım kaçak yok. arkadaşa sordum yağ değişti ben 15-50 yağ koydurdum çok ince bir yağdır ankara sıcagını düşünürsen ve de performans motorları mutlaka yağ yakar.kaçak, patlak, sızıntı var mı dikkat ettin mi dedi. ben o konuda dikkatliyimdir bakarım her seferinde sağına soluna. neyse 2 litre kadar bi yağ koyup bakacagım ne olacak hayırlısı diyelim.Osman abi koctas vb. yerlerde otomobil parcalari reyonunda basinc olcer zimbirtilar var, cesit cesit, pahali degil, daha gecen gordum hatta alayim mi diye dusunmustum, onlardan alabilirsin isini gorur rahatlikla. Valla evde hava basabilecegin pompa olabilir ama biraz buyuk olmasi lazim, benim belime kadar kadar gelen buyuklukte bisiklet pompalari var, duzgun bisikletcilerden bulabilirsin, onlarla basabilirsin, ya da arabalar icin olan cakmak girisinden guc alan elektrikli pompalar var ama arabaya baglaman gerekecegi icin sorun olabilir, diger secenek daha mantikli, o da oyle cok pahali bir pompa degil bildigim kadariyla.
Suberk guzel olmus lan organizasyon resmi, ben en cok Erhan in resme takildim, adam beni gecmis olm, yemek yerken kendini kaybetmis valla
Gecmis olsun Selcuk, istanbul da bakim yaptirdiginda senin arkadas yagi degistirtmemis miydi? Tam seviye yagin bu kadar surede yanmasi mumkun degil yahuu, bence onu gozden kacirmis olabilirler, ya da alet bi yerden yavas yavas birakmis yagi, sagina soluna dikkatlice baksaydin yag lekesi var mi, kaciriyosa bi daha olacaktir cunku. Neyse gecmis olsun insallah daha buyuk sorun cikarmaz da yag eklemeyle duzelir, bundan sonra artik hergun yag seviye kontrolu yaparsin![]()
hayırlı olsun erhan keyifle kullan.sipariş ettiğim botlar geldi beyler...
fiyatının üzerinde bir bot diyebilirim...formanın racing botlarından daha alt seviye gibi duruyo...ama normal ayakkabıdan daha iyi olduğu kesin...
"ne ka ekmek o ka köfte"...
Hayırlı olsun, güle güle kullan.sipariş ettiğim botlar geldi beyler...
fiyatının üzerinde bir bot diyebilirim...formanın racing botlarından daha alt seviye gibi duruyo...ama normal ayakkabıdan daha iyi olduğu kesin...
"ne ka ekmek o ka köfte"...
Elimde olan fotoğraflar ile ancak bu kadar oldu
[url]http://img2.ressim.net/out.php/i5928324_sahur-jpg[/URL]
tabi katılabilirsiniz tıpkı benim eski günlerim gibi..
Her zaman bekleriz...
abi geçmiş olsun...olduğu yere akıtmıyosa nere gitmiş olabilir bu yağ...yolda sızdıysa gerçekten allah korumuş tekere falan gelip kaza olabilirdi...
Erhan senin ampul olayın ne özetleyebilir misin? Elimden gelirse ben de yardımcı olmaya çalışırım15-20 gün daha ankara dışında motordan uzak olacağımr:
r:
r: Erhan yoksa senin lamba işini hallederdik...
Mühim değil abi, yaptırırız bi yere..
Abi bana da çakmak girişli kompresörlü bi pompa lazım. BauHaus/Praktikerden aldığım ayak pompası 42psi'a çıkamadı kırdım bende sinirle. Düzgün bi kompresör nerden alınır? Bilen var mı acep?Osman abi koctas vb. yerlerde otomobil parcalari reyonunda basinc olcer zimbirtilar var, cesit cesit, pahali degil, daha gecen gordum hatta alayim mi diye dusunmustum, onlardan alabilirsin isini gorur rahatlikla. Valla evde hava basabilecegin pompa olabilir ama biraz buyuk olmasi lazim, benim belime kadar kadar gelen buyuklukte bisiklet pompalari var, duzgun bisikletcilerden bulabilirsin, onlarla basabilirsin, ya da arabalar icin olan cakmak girisinden guc alan elektrikli pompalar var ama arabaya baglaman gerekecegi icin sorun olabilir, diger secenek daha mantikli, o da oyle cok pahali bir pompa degil bildigim kadariyla.
Suberk guzel olmus lan organizasyon resmi, ben en cok Erhan in resme takildim, adam beni gecmis olm, yemek yerken kendini kaybetmis valla
Gecmis olsun Selcuk, istanbul da bakim yaptirdiginda senin arkadas yagi degistirtmemis miydi? Tam seviye yagin bu kadar surede yanmasi mumkun degil yahuu, bence onu gozden kacirmis olabilirler, ya da alet bi yerden yavas yavas birakmis yagi, sagina soluna dikkatlice baksaydin yag lekesi var mi, kaciriyosa bi daha olacaktir cunku. Neyse gecmis olsun insallah daha buyuk sorun cikarmaz da yag eklemeyle duzelir, bundan sonra artik hergun yag seviye kontrolu yaparsin![]()
her ne şekilde katılmak isterseniz kapımız herkese açıktır.hatta araba ile gelmeniz çok daha iyi olacak malzemeler için.cumartesi saat 17:30 da tanışmak ve görüşmek üzere.Organizasyona motor olmadan araba ile katılabiliyomuyuzHem Ankara ekibi ile tanışmış olurum hemde malzeme taşımak için vs araba lazımsa işe yaramış olurum
![]()
Erhan senin ampul olayın ne özetleyebilir misin? Elimden gelirse ben de yardımcı olmaya çalışırım![]()
Koray ben motoru teslim ettim egzos susturucu için.
Bana özel torna içine yerleştirme egzos için 120 TL fiyat verdi. Fiyat uygun mu??
hocam iki park ampülünü çakar led le değiştirmek istiyorum..bu led ampülün iki modu var..biri sabit yanan diğeri de çakarlı yanan...bu modlar arası geçiş kontak açıp kapamayla yapılıyo...yani sabit yannadan çakara geçmek için kontağı açıp kapamak gerekiyo...bu da sağlıklı ve kullanılabilir bi durum değil...bu yüzden bir anahtar yapıp açık konumda çakarlı yanmasını kapalı konumda ise normal yanmasını sağlamaya çalışıyoruz...
işlem bittikten sonra kontağı açınca normal şekilde bu lambalar yanacak seyir halindeyken devre anahtarıyla çakar moda geçirip işim bitince yine anahtarla nırmal moda geçircem...
Sadece + ve şase kablosu mu var üzerinde LED'lerin? Yoksa 3. hatta 4. kablolar da var mı? Benim sinyallerde 4mod vardı eski motorda bağlantı kombinasyonuna göre değişiyordu çalışma düzeni.
Eğer sadece temel iki kablo ise elektrik kesilince otomatik diğer mode'a geçiyordur. Bu durumda her açılışta düğme yaptırsan da normale geçmesi tahminimce mümkün değil. Çünkü sen stop edince yine elektrik kesilecek tekrar çalıştırdığında da mod değişecek. Yani son bıraktığın hali neyse diğeriyle başlayacak.
Bu durumda ledlere giden araya bi düğme yapıp onu aç kapa yaparak istediğin gibi sürüş esnasında modu değiştirebilirsin. O kolay bi işlem ama bence istediğin gibi düğme 0dayken park yansın, 1deyken çakar olsun yapma şansın yok gibi eğer tahminim doğruysa (modu değiştiren devre LED'lere entegre ise).
ledler bu linkteki gibi...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...smd-led-li-cakar-ampulu-2-mod-45737751/detay/
sadece duya yerleştirliyo...taylan hocam daha iyi ifade eder nasıl mümkün olacağını sanırım..zira bu işlerden pek anlamıyorum...