[Ankara - MT]

mRCARiZMa' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize selam benim bi sıkıntım var iki hafta önce aldığım regal raptor 250 var clas model ramazan dolayısıyla fazla binmedim mahalle içinde batıkentte dolandım arada , bugün sol arka sinyalim yanmadığı için gimat sanayide basşkent motor var oraya gitmek istedim hem sinyale baktıracaktım hemde bi motoru dinlesin istedim metin usta :( motoru çalıştırdım jikle ile bıraktım beş dakika falan çalıştı arada bi stop edecek gibi oldu elle gaz verdim bu arada taktım kaskımı vitese taktım iki metre gittim stop etti bidaha da çalıştıramadım . uğraşırken aküyü bitirdim :( gittim sanayide şarj ettirdim geldim taktım tekrar denedim gene çalışmadı buji anahtarım olmadığıiçin bujiyi sökemedim , vurdurmayı denedim gene çalışmadı fazla da bilgim olmadıgı için akü birdaha boşalmasın diye fazla uğraşamadım ne yapmam gerek bayram tatili girdi araya ustayada götüremiyecez. yardım lütfen
jigle ile gittiğin için bujiyi patlatmış olmalısın bujini değiştir

Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.

Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm :) Hakikaten hassas bir durumu var yani, duygusal yaklaşmak gerekiyor sabahları :)

Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları :)

Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem :)

Bu arada, selamlar Ankara tayfası :)

jr.

günaydın herkese. bütün bayram mayıştı herkes. pazar günü hava iyi görünüyor. atlayalım motorlara, özledim sizi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:51 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:50 AM ----------

gömercin hoşgeldiniz foruma ve sayfaya

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:52 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:51 AM ----------

çarşamba günü sendromu yaşıyorum :mrgreen:. ne çabuk geçiyor 4 gün tatil arkadaş ya

Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.

Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm :) Hakikaten hassas bir durumu var yani, duygusal yaklaşmak gerekiyor sabahları :)

Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları :)

Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem :)

Selamlar.
Bu olay bana garip geldi.
O kadar çabuk buji çatlatan makine ilk kez duyuyorum.
User manual'de önerilen bujiyimi kullanıyorsun?
Sanki farklı sıcaklık değerlerinde çalışan bir buji kullanıyorsun da , o yüzden bu çatlamalar patlamalar oluyor gibi geldi :silent:

Selamlar.
Bu olay bana garip geldi.
O kadar çabuk buji çatlatan makine ilk kez duyuyorum.
User manual'de önerilen bujiyimi kullanıyorsun?
Sanki farklı sıcaklık değerlerinde çalışan bir buji kullanıyorsun da , o yüzden bu çatlamalar patlamalar oluyor gibi geldi :silent:

Valla sıcaklık değeri falan bilmem ben, Metin Usta ne verirse onu kullanıyorum :) Ama unutmazsam bir bakayım kitapçığa.

Bu arada, buji değişimlerimden yalnızca 1 tanesi tescilli çatlama aslında. Motoru çalıştıramayıp en sonunda aküyü de bitirince pikapla götürmüştük motoru, buji çatlamış demişti Metin Usta. Çalıştırırken de yukarıda anlattığım şeylere dikkat etmemi söylemiş, uygulamalı göstermişti hatta "bak, şimdi sesi değişti, jigleyi kapatıyoruz hafif hafif" gibisinden.

Daha sonraki bir kaç değiştirmem de çok fazla kurum bağladığı için olmuştu (Halen bir kaç tanesini temizleyip kullanırım belki deyü saklıyorum :) ). İki kere de motoru soğutmadan yıkattığım için çatladı buji, yani buji gitti bir şekilde de çatladığı için mi gitti, başka bir şekilde mi bozuldu bilmiyorum. Hani bilmez bilmez yanlış bilgi vermiş olmayayım :)

Neticede, sırf kendim 5 kere falan değiştirdim 6 ayda, bir kaç kere de Metin Usta değiştirdi :)

Güzel de oldu aslında, bu sayede "nizami olarak viraj nasıl dönülür"den önce "buji nasıl değiştirilir" ve "motor nasıl vurdurulur"u öğrendim :D

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:43 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 AM ----------

...Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru...

mesajı düzenlemeyi bulamadım da buradan düzelteyim dedim
ilgili mesajın yukarıda seçili noktasında çatlayan şey motor değil buji olacaktı :)
Motoru da çatlattıysam helal olsun bana :)

Arkadaşlar Metin Usta'nın adını sürekli forumlarda duyuyorum. Adresi nerde acaba?

Burak umarım sağ sağlim gelmişsindir..

Arkadaşlar hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun..

Arkadaşlar hepinize selamlar..yaklaşık yarım saat önce evime gelmiş bulunuyorum..Yol nasıldı diye sormayın 12 saat kaldırım taşının uzerinde gelmiş gibi hissediyorum..Heryerim uyuşuk ve rüzgarla boğuşmaktan boynum feci ağrıyor...

aya ve hk teşekkürler cevap için, 7-8 ekimde yol göründü o zaman tekrar antalyaya. maalesef tanıdık filan yok =/ inşallah yağmurlar cabuk baslamaz içimde kalacak ankarada motora binemezsem :(

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
o zaman en azından yine de gidip milli eğitimle konuşup rica edin, ankara'ya geleceğinizi, zamanınızın kısıtlı olduğunu, tekrar gelmenizin güç olacağını filan anlatın. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış. belki bir şeyler yapıverirler sizin için. bunun için önce kursunuzla konuşup kursun milli eğitime sizin adınıza götüreceği evrakları, elden takip edeceğinizi söyleyip alın ve onlarla gidin...

vallaha çatladımı patladımı artık bilmiyorum ikinci kez aküyü bitirdim :) bu akşam Metin Ustaya bıraktım motoru yarın akşam alacaz inşallah derdi neyse artık doktoru bakacak yarın 17.30 da kavuşmayı umuyorum motora tüm bilgi ve yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar: rüzgarınız bol olsun :)

Arkadaşlar hepinize selamlar..yaklaşık yarım saat önce evime gelmiş bulunuyorum..Yol nasıldı diye sormayın 12 saat kaldırım taşının uzerinde gelmiş gibi hissediyorum..Heryerim uyuşuk ve rüzgarla boğuşmaktan boynum feci ağrıyor...

Vay, yorgun savaşçı hoş geldin :)

günaydın arkadaşlar. bir bayram(tatili) daha biti ve çalışmak gerek artık. foruma yeni gelen arkadaşlar; hoşgeldiniz.

umut sen de hoşgeldin. anlaşılan bayağa yorulmuşsun. okadar olur artık.:)

vallaha çatladımı patladımı artık bilmiyorum ikinci kez aküyü bitirdim :) bu akşam Metin Ustaya bıraktım motoru yarın akşam alacaz inşallah derdi neyse artık doktoru bakacak yarın 17.30 da kavuşmayı umuyorum motora tüm bilgi ve yardımlar için teşekkür ederim arkadaşlar: rüzgarınız bol olsun :)

ben de sabah bıraktım benim motoru, oradaki raptor da seninkiydi herhalde :)
Kardeş kardeş otururlar artık :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar