jigle ile gittiğin için bujiyi patlatmış olmalısın bujini değiştirmRCARiZMa' Alıntı:Arkadaşlar hepinize selam benim bi sıkıntım var iki hafta önce aldığım regal raptor 250 var clas model ramazan dolayısıyla fazla binmedim mahalle içinde batıkentte dolandım arada , bugün sol arka sinyalim yanmadığı için gimat sanayide basşkent motor var oraya gitmek istedim hem sinyale baktıracaktım hemde bi motoru dinlesin istedim metin ustamotoru çalıştırdım jikle ile bıraktım beş dakika falan çalıştı arada bi stop edecek gibi oldu elle gaz verdim bu arada taktım kaskımı vitese taktım iki metre gittim stop etti bidaha da çalıştıramadım . uğraşırken aküyü bitirdim
gittim sanayide şarj ettirdim geldim taktım tekrar denedim gene çalışmadı buji anahtarım olmadığıiçin bujiyi sökemedim , vurdurmayı denedim gene çalışmadı fazla da bilgim olmadıgı için akü birdaha boşalmasın diye fazla uğraşamadım ne yapmam gerek bayram tatili girdi araya ustayada götüremiyecez. yardım lütfen
Doğrudur, çok benzer bir durum bende de olmuştu. Gerçi ben 3. 4. denememde falan vurdurarak çalıştırabiliyordum genelde ama çalıştıramadığım da oluyordu. Buji çatladığını öğrenmiştim en son, değiştirdikten sonra düzelmişti.
Regal Raptor'lar, ilk çalıştırma konusunda biraz hassaslar, jigleyi iyi ayarlamak gerekiyor. Başlarda tam ısınmadan bindiğim için çatlatmışım galiba motoru, bir de çok az çalıştırıp durduruyordum bazen, öyle de çatlıyormuş. İşte, sabah, soğuk motorda jigleyi uzun süre açık unutunca da çatlatabiliyorsunuz bujiyi. Kaç tane buji değiştirdim, hala da ayda bir falan değiştiririm
Şöyle bir şey doğrusu: Jigleyi çekip çalıştıracaksın, ilk çalıştırmada yaz kış istiyor genelde jigleyi. Bırakacaksın, gaz vermeyeceksin. Motor duracak gibi olmuşsa kıvama geliyor demektir, hafif gaz verip jigleyi yavaş yavaş kapatacaksın, gazı da yavaş yavaş bırakacaksın, motorun durmaması lazım, duracak gibi olursa hafif gaz verirsin yine. "Yaparsın sen, aslansın" falan diye de gaz vermen gerekebilir hatta, dediğim gibi, duygusal yaklaşmak lazım sabahları
Sonra kendi haline bırakınca düzgün çalışması lazım. Bir de, motoru bir kere çalıştırdıysan bir kaç dakika çalışmadan kapatmayacaksın ki buji çatlamasın. Değilse, buji anında ısınıyor ama motor bloğu daha ısınmamış olduğu için, patlama da kalmadığı için sıcaklık farkından çatlıyor, deyü tahmin ediyorum. Çatlama oluyor da sebebi bu mudur bilmem
Bu arada, selamlar Ankara tayfası