e hani kimse yok mu detaylı cevap vericek
ciddi ciddi soruyorum ya.
-Bu eski yağı nasıl sökeceğiz
-sökücü bir malzeme varsa nasıl temin ederiz
-yenisini nerden bulacağız. ne marka olacak
-butun bu uygulama nasıl yapılır
-kac kmde bir (depoyu fullemiyosak benim gibi)
e hani kimse yok mu detaylı cevap vericek
ciddi ciddi soruyorum ya.
-Bu eski yağı nasıl sökeceğiz
-sökücü bir malzeme varsa nasıl temin ederiz
-yenisini nerden bulacağız. ne marka olacak
-butun bu uygulama nasıl yapılır
-kac kmde bir (depoyu fullemiyosak benim gibi)
shinko sakura cin malı lastikler uzak dur derim pırelli var metzeller var irc var dunlop var bunları arastırabilirsin...ucuz lastıgın tadı cok güzel olmazEski yağı , en iyi gaz yağı ile temizleyeilirsin. Bende çok aradım, sadece kalaba bp istastonunda bulabildim. direk pompadan litresi 2 yada 2.5 liraya satılıyor. Ben 5 litrelik bidon doldurmuştum. Yarısı hala duruyor. Çok da işe yarıyor yağlı olan her yeri hemen temizleyiveriyor
Zincir yağı konusunda bir sürü tavsiye , bir sürüde şikayet var, ben bir kaç tane sprey denedim, pek hoşuma gitmedi, hem ekonomik olmuyor spreyler , bende normal 20-50 yağı yağdanlığa doldurdum. 300-400 km civarında bir yağlıyorum. yağladıktan sonra biraz jantlar kirleniyor ama onun çözümüde gazyağıBu şekilde spreylerede para vermiyorum
zincir temizliği ve yağlama konusunda net km. vermek mantıksız. arazi kullanımın yoğun olabilir, yada yol çalışması olan yerlerde bile birsürü toz pislik yapışabiliyo zincire. Ama ortalamaya vurursak asfalt kullanımı ağırlıklı ise : 300-400 km de bir yağlama , 1000 km de bir temizleme olabilir.
Şuradaki bilgilerden faydalanabilirsin. Ben oring zincir takmıştım. Zincir temizliği konusunda ön dişlinin olduğu kapağı sökerek temizlemek çok önemli acayip pislik birikiyor orada.
sağolun.
-peki her yağlamadan önce temizleme yapmayacak mıyız?
-diş fırçası mı boya fırçası mı?
-arka dişliye de temizlik-yağlama yapılıyor mu?
-yağı nereden bulurum? ne marka? bu yapı marketlerde oto bolumunde zincir yağı satılıyor dandik mi onlar?
-normal makine yağı olmaz mı (gres değil ince makine yağı)
HK sukutır dediğin en azından agility olcak hem hesaplı hem güçlü :cat:
Fatih ben yapmadım abi. Benim nik kötü yola düşmüş..herkesin elinde ya bu ne rahatlıktır anlamadım (hem kayseri havası suyu aldım hem şantiyeciyim çok fena yan çizerim :mrgreen
Serkan eyvallah abi zaten her zaman demişimdir. Makine büyüdükçe yardımseverlik de büyür. Yaşasın 600cüler.(şu otomatik yağlamayı yapsın da ondan sonra sallandırırık)
Aydoğan tenkyu :rendeer:
Bırodi tenkyu :rendeer:
Selam arkadaşlar siteye ve kabul ederseniz aranıza yeni katıldım Honda cbx 750 p motorum var bu motorla alakalı bildikleriniz yada önerileriniz varsa çok memnun olurum.Ankara da tur düzenliyorsanız katılmaktan çok keyif duyarım.Şimdiden teşekkürler.
arkadasdım anlamadıgım kaybolma korkunmu var anlamadımki kaybol ne olcak altındaki motor yol yaparsın trafiğe cıktıktan sonra bunun eksisi artısı yok tabelaları takip etsen neden kaybolcan yeterli sürüş tecrüben yoksa zaten bunu trafikte kazanmaya calısma bos alan bul biraz calıs ok..
kaybolma korkumun olması deilki konu... kimse sevmez benim bildiğim kaybolmayı![]()
merhaba arkadaşım yaşım 43 bir gıda firmasında bölge müdürü olarak çalışıyorum.motorumu yeni aldım yaklaşık 1 ay oldu biraz sıkıntıları vardı onları giderdim şu an yaşına göre mükemmel durumda diyorlar(Motordan anlayanlar)çok keyif alıyorum kullanırken.Daha önce hiç bu tür bir motor kullanmamıştım.hobi olarak Mondial 151 RS motorum vardı onu kullanıyordum.