Selam arkadaşlar. Sitede açtığım ilk konu ve gelen ilk cevap:
ARKADAŞLAR; MOTOSİKLET EĞİTİMİ İLE EHLİYETİMİ GEÇEN YIL ALDIM VE MOTOSİKLETİM OLMADIĞINDAN EĞİTİMDEKİ PRATİKLER DIŞINDA TECRÜBEM YOK. BEN ANKARA’ DAYIM VE İLANDAKİ MOTOSİKLET İÇİN PAZARLIĞI BİTİRDİK SAYILIR, NASİPSE İLK MOTORUM OLACAK.
http://www.sahibinden.com/takasli_y...amlanmis_-50WQQaXQQ12121817WQQpXQQdisplayitem
* ESKİŞEHİR’ DE İKAMET EDEN VE BEN GELİNCE MOTORA BAKMAK İÇİN ZAMAN AYIRABİLECEK TECRÜBELİ ARKADAŞLAR VAR MI?
* UZUN YOL TECRÜBEM OLMADIĞI İÇİN ESKİŞEHİR’ DEN ANKARA’ YA EN HESAPLI NASIL GETİREBİLİRİM?
* ESKİŞEHİR’ DEKİ MOTOR SAHİBİNDEN 10 GÜN SÜRELİ VEKALETNAME ALSAM NOTER MASRAFI İLE RUHSAT ÇIKARIRKEN ANKARA EMNİYETİNE MASRAF NE KADAR OLUR?
* İLK MOTORUM OLACAĞI İÇİN PRATİK VE TEORİK BİLGİYE HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACIM OLACAK. BU KONUDA BİLGİ VE TECRÜBESİNİ PAYLAŞMAK İSTEYEN, ÖZELLİKLE ERYAMAN’ A YAKIN OLUP BERABER GEZEBİLECEĞİM ARKADAŞLAR VAR MI?
BU AÇTIĞIM İLK KONU. UMARIM BİR EKSİK VEYA YANLIŞIM YOKTUR. İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER, KAZASIZ VE KEYİFLİ SÜRÜŞLER ARKADAŞLAR...
CANIM KARDEŞİM;
eskişehir Mt her zaman yardıma hazır bir arkadaş grubudur diye biliyorum. bu konuyu eskişehirMT özel topiğine yaz. eminim ki gerekli yardımı alacaksındır. hatta motoru tanıyan birileri de çıkar. ankaraya getirme konusunda da sana yardımcı olurlar. dert etme sen bence.
vekaletname+noter 250-300 ytl yi geçmez ama notere gitmişken sen direk noter satışını yap. ankaraya iner inmez takipçiye ver aynı gün işin biter. vekaletnameye gerek yok. satışı direk yap. kardeş sözü dinle(!)
eryamanda arkadaş bulmaktan öte ankara Mt toplantılarına gidip camiayla tanışmanı tavsiye ederim. senden önce motoru olan herkes illa ki tecrübe sahinbi ya da doğru bilgi sahibi demek değildir. sen toplantılra iştirak et. abi tavsiyesidir(!)
NOt: hata değil, heyecanındandır diye düşünüyorum, o da şu; büyük yazmana gerek yoktu, bu aynı zamanda forum kural ihlalidir ama yeni olduğun için sorun teşkil etmez. seçtiğin makina da çok güzel ama ben ilk motor için cbr 125, tecrübe arttıktan sonra böyle temiz ve güzel bir motora geçmeni de tavsiye ederim. ilk düşmede( ki olacaktır. olmazsa olmaz) ya da acemilikte çizikler, düşmeler, kırılşmalar olacağı için baştan düşünmelisin bence. o paraya nice motorlar var. bana da oldukça pahalı geldi. ben o paraya 500 lük ne makinalar alırım. ya da 1000ytl ekleyip fazer bile alırım. 125 lik motora çok fazla fiyat çekmiş. 1 sene sonra sen o makinadan en az 3000tl zarar edersin. hatta toplantılara katılıp baya bir fikir alıp, daha detaylı bilgiyel motor seçebilirsin. yani:
7500 tl motor
300 tl devir
250 ( ortalama) yol masrafı
250 ilk bakım
8500 den aşağı masrafın olmaz.ve karşılığında 125cc, çok tutmamış bir model sahibi olacaksın. 8500 tl ye fazer al, gs 500 al, cbf 500 al. bir süre sonra bu makina gitmiyor diye satmaya kalksan zor satarsın. hem de bu fiyata ancak acemi bir keklik bulursan satarsın.
aklını başına al
( abi tavsiyesi)
haksızsam açık açık söyleyimnn kardeşlerim.... yorunma açığım
... ve burdayım. Toplantılar bir periyotla mı oluyor ilan edilerek mi? Nasıl takip eder ve katılabilirim? Zaman el verdiği ölçüde katılıp, bilinçlenip motoruma bir an önce katılmak istiyorum. Hepinize saygılar, selamlar...
pardon: "bir an önce kavuşmak istiyorum."