b+rk anladım haklısın ama benim de haklı olduğum noktalar var ama şu yanlış anlaşılma var ben kurallara uyuyorum emniyet şeridi haricinde, kurallara uymayan serseri motorcular la aynı kefeye koydun beni,
b+rk anladım haklısın ama benim de haklı olduğum noktalar var ama şu yanlış anlaşılma var ben kurallara uyuyorum emniyet şeridi haricinde, kurallara uymayan serseri motorcular la aynı kefeye koydun beni,
aargh bende hiç kullanmıyorum hem araçlara saygı hem kurallar bakımından./ reel sebep iste kazaların sebebi insanlar emniyet şeridinden gelen araçların önüne kırıyorlar genelde. Sebebi ise sizinle aynı sizin gibi trafikten bir an olsun uzaklaşmak için emniyet şeridini tercih ediyorlar.
khazid ben tanıdık bir emniyet müdürüne sordum malesef istanbuldaki kurallara uymayan yığın yüzünden bıkmışlar. Artık insiyatifleriyle ceza kesmiyorlarmış. Çoğunluk yapıyormuş malesef.
bende trafik sıkıştığında emniyet şeridine giriyorum, araç aralarından geçiyorum, bulduğum bütün boşlukları değerlendirmeye çalışıyorum, aksi takdirde motosiklet kullanmanın ne avantajı kalıyorki, alırdım bi araba hiç değilse ayaklarımı yere koymadan oturarak klimalı/kaloriferli kapalı yerde terlemeden/üşümeden giderdim, sırf bu avantajı için motosiklet kullanıyorum diyebilirim, tabi bunları yaparken azami dikkati gösteriyorum ama genede risk alıyormuyum, evet alıyorum malesef..
bende elbetteki başka sebeplerden de seviyorum motosikleti ama benim motosiklete başlamamdaki en önemli etken trafikte beklememek, daha az park sorunu yaşamak ve daha az benzin tüketmek, yağmurda ıslanmayı, güneşte kaskın içinde terlemeyi, kışın rüzgardan titremeyi, fazla eşya taşıma kapasitesinin olmayışını seviyor değilim, yoksa sen seviyor musun?Arkadaş,
Sırf bu yazdıklarını yapamaz isen motora ihtiyaç duymam diyorsan bir an evvel bu Şeytan arabasını bırakMotor bu anlattıkların değil.. Al bir araba, ayakların yere değsin miss gibi, aç klimanı, bas gazını...Motor daha değişik bir şeydir ve bendeniz bu farklşı şeylerle ilgileniyorum:cat: Bu fikirde isen kaza yaparsın, canın yanar allah korusun.
Kazasız belasız sürüşler dilerim sana:cat:
yağmurda ıslanmayı, güneşte kaskın içinde terlemeyi, kışın rüzgardan titremeyi, fazla eşya taşıma kapasitesinin olmayışını seviyor değilim, yoksa sen seviyor musun?
Yağmurda ıslanıp varacağım yerde sobanın karşısında ısınmayı, kaskın içinde terleyip kaskı azıcık aralayıp ferahlamayı, rüzgardan titreyip yine sobayı düşünmeyi, fazla eşya taşıyıp bunu birde eve çıkarması var diye düşünmemeyi, evet ben seviyorum.![]()
bazıları eziyeti sever ama istisnalar kaideyi bozmaz![]()
başrollerde bıyıklı ile adaşım barış varama adaş sana katılamayacağım yaa, motor aşkı bir başkadır, rüzgarı hissetmek nerdeyse uçmak gibi birşey özgürlüğün doruk noktasıdır motor, motor la giderken klimalı bir araba hiç aklıma gelmedi, anın tadını çıkartmaya çalış bence, motor ulaşım, konfor vb bir araç değildir, akıllı işi de değildir motor bir aşkdır, tehlikeli bir aşk
emniyet şeridinde giderken düşüp ölsek bile motosikleti emniyet şeridinden çekmek ve yolu açmak kolay ben anlayamadım ne demek istediğini?Mazeret arandığı zaman binlerce bulmak mümkün.
Örneğin bir çok arkadaşımız diyor ki;
"Anında emniyet şeridini boşaltabilirim.
Zaten incecik bir alet kullanıyorum.
Ne tehlike yaratabilirim ki?"
Tamam da.
Ya düşersen ne olacak?
Kayarsan, ya da bir hayvan gelir tamponlarsa ve şeridi kapatırsan ne olacak?
O sırada hastaneye yaralı yetiştirmeye çalışan bir ambulans senin yüzünden orada sıkışıp kalırsa ne olacak?
Tam orada kalbi sıkışan biri şeride girmek isteyip senin tıkadığın şeride giremeden kazaya sebebiyet verirse ya da ölürse ne olacak?