Aküyü yanlış bağladım

Aküyü ters koymuşum + ve - leri yanlış bağladım ikinciyi bağladığımda ateş attı dokanamadım 10 saniye felan , sele altından duman gelince aceleyle söktüm kutup başlarını sonra aküye baktım yanlış duruyor aküyü geri düzelttim bağladım çalıştırdım herhangi bir sorun yok tüm sinyaller korna gösterge vesaire çalışıyor ancak güvenemiyorum şu an motora, bu şekilde kullanılmalı mı yoksa bir tamirciye gösterip kablolarını değiştirtsem mi bilemedim, yada ne gerekiyorsa.

Normalde Sigortalar yanardi o da en iyi ihtimalle ama nasıl olduysa sende bir sorun yok görünüyor bir zararı yok gittigi yere kadar devam 😁

Valla şanslıyım o zaman :d iki güne bir şehir yerleşimi dışına 20 km gidiyorum yolda kalırım diye çekindim yoksa aynen devam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------

Kurcalamadan nasıl öğreneceğiz motoru :d

Olmadık kablodan ters bağlantı yaptığınızda yüksek akım geçip ısınıp azda olsa duman atmıştır, ama genede tedbirli kullanın yerinizde olsam söker bakardım duman gelen yere

kablo her hangi bir yerinden eridiyse ve cıplak kaldıysa şase yapabilir ve komple yakabilirsin motorunu... keza ıslansa da aynı sey olabilir.. acıp kontrol etmek de fayda var...

duman gelen yeri kontrol et bak,bişey yoksa devam et,ustaya falanda gidip ,duman geldi komple tesisatı değişsekmi diyede sormaya kalkma sakın,,çoğu düdüklemeye adam arıyor zaten

O zaman dediğiniz gibi açıp her yerine bakayım, yağmur yada suyla çok karşılaşıyorum çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar