akü hakkında

abiler benim motorun özelliklerinde akü bilgisi 12v 7 ah yazıyor. ama ttnc diye akü var onun üstünde 12v 9ah yazıyor. amperleri farklı. bi zarar verirmi motora

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bildiğim kadarıyla bir zararı olmaz..Aynısını ben de yapmayı düşünüyorum.Benim şu anda 7 ah lik kullanıyorum ama aküm bitti.Yenisini de 9 ah almayı düşünüyorum.

o kadar farktan bişey olmaz...hatta daha iyi bile olur....

daha uzun ömürlü olur....

şöyle düşün..
biri içine 12 voltluk 7 tane amper alıyordu...
7 saat giderdi..
diğeri 12 voltluk 9 tane amper alıyor..9 saat gider...

en basit ve en amiyane tabiri oldu..kusura bakma....

alacagın akünün yüksek amper olması kötü değil daha iyidir sonucta tesisat kaç amper akım çekerse o kadarını ister aküden:) hiç bir sorun olmaz dediğim gibi tesisatına eklemeler bile yapabilirsin akünün amperini yükseltirsen.
benden örnek vereyim sana benin eski akü 12v 10 amperdi,ben 12v 17 amper akü taktım canavar gibi 2 tanede sis farı bagladım utanmasam müzik seti baglıcam:)
burda önemli olan volt degerdir gerisi senin ihtiyacına tasarımına kalmıs.

merhabalar
benım motoru ıkı ay calıstırmadım bugun calıstırayım dedım farlar korna hepsı calısıyo ama marşa da basıyo ama calısmıyo bı turlu neden olabılır sızce bujıden olur mu

merhabalar
benım motoru ıkı ay calıstırmadım bugun calıstırayım dedım farlar korna hepsı calısıyo ama marşa da basıyo ama calısmıyo bı turlu neden olabılır sızce bujıden olur mu
Bujiyjle marş motorunun alakası bile yoktur. Akü dolu ise marşa bastıgında marşta tık yoksa ya marş motorun bozuktur yada marş düğmen bozuktur. Marşa bastığında marş motorun birazcık bile yükleniyosa akün zayıflamıştır.marş motoru çeviripte motor çalışmıyosa bujiye elektrik geliyomu kontrol et.buji sağlamsa karburatörünü kontrol etmelisin. Pislik tıkamış ve ya su birikmiş falan olabilir adi benzinlerden dolayı. Şunları yap buji kontrolü, bujiye elektrik geliyomu,karburatör temizliği. Muhtemelen çalışır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:32 ----------

bende üç tane titan var. Üçününde aküsü bitik. 96, 2000 ve 2005 model. 96 ve 2000 modellerin akü muhafaza yeri ufak. Biraz büyük akü sığmıyo. Bi alternatif yapıp büyük akü takamazmıyız acaba? Akü muhafaza yerini nasıl büyütebiliriz? Orjinal akü aldım 2 hafta dayandı bitti. Aküye akım gidiyo yani şarj ediyo akü ufak olduğundan pek dayanmıyo onun için büyütmek istiyom.

Son düzenleme:
teşekkur ederım bılgılerın ıcın yarın bu saydıklarını yaparım sırayla ama aku sağlam onu bılıyorum marsı donderıyo cunku canlı canlı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar