Akaryakıta büyük zam

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
facebook'ta katıldıgım 'Petrol Fiyatlarını Protesto ediyoruz' isimli gruptaki başlık açıklamasını aynen aktarıyorum;

BENZİN FİYATLARI
İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü
seviyelerden (3,39 YTL/Litre) % 20 oranında artış
göstererek
4,20 YTL/Litre
seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.
Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz.
HEMEN ve aklımızı kullanarak!
Geçen yıl, ‘Bir gün benzin almayın!’ diye boykot
önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi
günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı
biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem
olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK
GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna
olursanız bize katılın.
Kurşunsuz benzin’in litresi şu anda Fransa’da
2,45 YTL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.
Hatırlarmısınız, fiyatları 2 YTL’ye çıkartırken
dünyada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı
falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasına
sahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre
idi.
Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:
BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!
NASIL MI?
Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu
biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini
biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK
bir FİYAT SAVAŞI
başlatabiliriz!!!
Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki iki petrol
şirketlerinden BENZİN ALMAYALIM:
TOTAL VE SHELL
Bi Düşünün!
En büyük iki petrol şirketi benzin satamadığı
takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek
zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme
savaşını tetikleyecektir. Hedefimize ulaşabilmek
için ise milyonlarca TOTAL ve SHELL
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI
GEREKEN ŞU!
Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum. Bu
gönderdiklerimden hepsi 10’ar kişiye daha
gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye
ulaşır, vs..
Hepimiz aynı gün 10’ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz
EVET,
KAZANABİLİRİZ,
ANCAK.......
Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL ve SHELL
haricindeki benzin istasyonlarından
ALMALIYIZ

VAR MISINIZ bu savaşı kazanmaya?

Baltassar arkadasında bahsettiği konu,Bencede bu uygulamaya katılabiliriz

facebook'ta katıldıgım 'Petrol Fiyatlarını Protesto ediyoruz' isimli gruptaki başlık açıklamasını aynen aktarıyorum;

EVET,
KAZANABİLİRİZ,
ANCAK.......
Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL ve SHELL
haricindeki benzin istasyonlarından
ALMALIYIZ

VAR MISINIZ bu savaşı kazanmaya?

Baltassar arkadasında bahsettiği konu,Bencede bu uygulamaya katılabiliriz

Evet Tamda Bundan Bahsediyorum Cok Teşekkür Ederim Size En Azından Zaman Ayırdınız , Umutsuzluğa Kapılmadınız , Burası Turkiye , Bu Kadar Insanı Nasıl Biraraya Getirecegizki Demediniz
Bütün Konuyu Okuyan Arkadaslar Onemli Olan Bir Sefer Depo Doldurmak Yada Rezerv 50 litre Benzin Almak Degil Bu Fiyatların Devletin Başka Yollardan Toplayamadıgı Vergileri Endirekt Olarak Bizim Sırtımıza Yuklemesidir ve Bizimde Buna Tepkisiz Kalmamızdır Ben Zaten Vergimi Kuruşuna Kadar Maaşım Elime Geçmeden Işverenim Tarafından Devletime Oduyorum.
Birde Birilerinin Cebini Doldurmak Icin Aldıgım Benzinin %62,5 unun Vergi Olmasına Tepki Gösteriyorum
Saygılarımla

Arkadaşlar Izin Verirseniz Bi Öğlen Yemegi Yiyip Geri Gelecegim Bu Konunun Sıkı Takipçisi Olacağıma Kendi Kendime Söz Verdim Birkaç Tanede Sıkı Dosta Ihtiyacım da Var Tabii Ki :)
Saygılarımla

Son düzenleme:
Bütçe açığı bu ay için 2,5 milyar lira olarak açıklandı.Geçen yılın aynı döneminde 2 milyar fazla veren bütçe açığının sebeplerinden biride geçen ÖTV indirimleri olarak belirtiliyor.Zaten benzindeki zamda direk deği ÖTV'ye gelen zamdan kaynaklanan farktır.Otomobillerde kaybolan ÖTV'yi benzinle tamamlayacaklar.Her zaman demişimdir,benzin istasyonları veya devlet arabaları beleş versin,nasıl olsa parasını çıkaracaklar.Buradanda şu sonuca ulaşabiliriz;elinde parası olan indirimli araçları aldı,cezasını daha önce araç alıp,borçlanan ve bu işten ekmek yiyenler ödemek zorunda kaldı.Düzende,dü..lende aynı.:farao:

merhabalar
benzin zammından ziyade bütçe açığına dikkat edelim lütfen. devletin bütçe açığını üretim yaparak mı kapatacağını düşünüyoruz acaba ?
biraz daha bekleyelim bakalım neler olacak.
bu konunun açılmasını bile yadırgıyorum artık.
pırlantada vergi ne kadar ekmekdeki vergi oranı ne kadar ? buna tepki vermeyen benzin zammına neden tepki versin ?
filistin, urumçi gibi insanlık utançlarına karşı sokaklara dökülmesini bilen millet bunlara ses çıkarmıyorsa müstehak değil mi ?
bize yapılan da insanlık suçu değil midir ?
emekliye %1 zam yapan neden bu konularda kantarın topuzuna dikkat etmez ?
sürüden ayrılanı kurt kapar ama sürüde kalanı da çoban kendi eli ile kasaba verir.
ben de benzinin litre fiyatının 5 lira olmasını destekleyenlerdenim. buna mukabil bir kampanya yapılırsa aktif rol almaya hazırım.
herkese selamlar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
slm

slm hayret ettım arkadaslar bende neden bukadar zaman gectıde zam hala gelmedı dıye kendı kendıme soruyordum
Zam gelmedımı kendımı tuaf hıssedıyorum
Lanet olsun hanı AB standartlarına gececektı nerde!!!!! wan vınıt wan vınıt wan vınıt artıslıge geldımı mangalda kul bırakmazlar
Ben bu mılletı anlamıyorum; ermenı gazetecıyı oldururler hepımız ermenıyız, rakçı olur hepımız rakçıyız, Bulent ersoye uzun ömurler
Bes para etmez afış ve karikatürde millet deli ayaklanır zamda ıse gıkı cımaz neden _?
Çünkü; MILLETIN BAĞIŞIKLIK SISTEMI ZAMA OKADAR IYI ALISMIS KI benzıne zam gelmedımı saldıracak yer arıyor, lanet olsun bu bağısıklık sıtemıne :farao::farao::farao::farao::farao:

Tepki vermemiz gereken bir sürü olay ve konu varken, sadece ve sadece bizleri direkt olarak ilgilendiren (cebimizi vesaire gibi) konulara tepki vermek bence samimi bir davranış değil. Millet olarak tepki vermemiz gereken o kadar çok hem iç hem de dış kaynaklı olumsuz olaylar varken, benzin zammına tepki koymak için organize olmaya çalışmak hiç samimi değil.
Tamam, bu zammı ben de savunmuyorum ama asıl tepkilerin gitmesi gereken yerde olmadığımız sürece de bu tarz protesto -organizsayon ların da etkili olmayacağını düşünüyorum çünkü özüne bakarsanız işin hep bencillik yatıyor.
Zam yapıyorlar, bencilce açıklarını kapatmak için.
Tepki koyuyoruz, benciliz çünkü, cebimize dokunuyor!!!
Peki Bor madenini Türkiye de işlemek için gerekli teknolojiyi geliştirip yatırımların yapılmasına müsaade edilmemesine neden tepki vermiyoruz?
Ya da petrol kuyusu açmak için bile başka ülkelerden (isim vermeye gerek yok, herkes biliyor zaten) izin almaya kimse neden tepki vermiyor?
Üreten bir toplum, millet olabilmemiz engellenmiş, tepki yok!
Zamma tepki var. Olmuyor işte.
Bence de 5 lira olsun benzin...

Total shell mi? Asıl büyük balık hazırlamış olmasın bu maili,yani PO? İlk beşten almayalım.Var mısınız?
PO,BP,Shell,Total,Opet

benim başka bir fikrim var site yöneticileri büyük bir organizasyon yapsın. imkanı olan zamanı olan arkadaşlar motosikletleriyle meclise gitsinler. meclis önünde protestolarını organize bir şekilde gerekli yerlerden izin alındıktan sonra yapsınlar.

eger izin vermezlerse basın mensubu arkadaşlar var ise içimizde tv ve gazeteci arkadaşları eylemden haberdar etsin orda eski bir motorun yakılması inanın büyük ses getirir. dünya anlasın Türk milletinin bu benzin zamlarında çektigi işkenceyi. yabancı basında büyük yankı bulur böyle bir eylem.

dünyanın en pahalı benzininş kullandıgımız yetmiyor gibi ha bire zam. yunanistanda petrol ithal ediyor ve vatandaşlarına bizdekinin yarısındn az fiyata satıyor. jeeple gezen adama yeşil kart verirsen seçim yatırımı olaraak millete beyaz eşya dagıtırsan çok kazanandan az az kazanandan çok vergi almaya kalkarsan işin kolay yoluna kaçıp zorunlu ihtiyaç haline gelmiş benzine ha bire zam yaparsın.

zaten aldıgımız benzinin % 64 ü vergiye ödenmekte demekki az geliyor bu oran hükümet yetkililerine. yatıyorlar kalkıyorlar vatandaşın cebindeki parayı nasıl çekeriz onun hesabını yap.

ülkede enflasyonu düşük göster enflasyon sepetine abidik gubidik malzemeleri ekleyerek hesappla zorunlu temel ihtiyaçlar almış başını gitmiş 3-4 ay öncesine kadar 50 kr ye satılan sogan bugün 1 lira yani oransal olarak baktıgında %100 zam. patates keza aynı soruyorum şimdi adalet bunun neresinde sogansız bir yemek söyleyin bana yada fakir fukaranın yedigi gariban kebabı patates kızartması-haşlaması. malesef ülke yöneticileri bunları görmezden gelmiyor adeta körüklüyor. geçen sene pirinç mercimek sıvı yag fiyatları astronomik rakamlara fırladı söylermisiniz bana bunlar temel ihtiyaç degilde ne.

daha fazla yorum yapmak istemiyorum zaten benim gibi düşünenler anlayacagını anladı. düşünmeyenlerde zaten %47 lik kesimin içinde olduklarından anlatsanda anlamazlar.

bekliodm zammı cunku bya indirdiler gene kaşıkla verip kepçeyle aldılar.hepmize geçmiş olsun

Bende az önce depomu full e dim ama pompacı demezmi abi 1 saat önce gelseydin keşke :)

Arkadaşlar Hepimiz Biliyoruz Ermeninin Oldurulmesinin Neden Oldugunu Tepkilerinin Nereler Tarafından Neden Organize Edildigini.
Evet Bencilce Cunki Cebimiz Acıyor ve Tepki Vermedigimiz Sürecede Acıyacak
Gelin Bu Isi Yapalım Fikirler Koyun Ortaya Başkaca Sıkıntılarımız Varsa Onlarıda Dile Getirelim Konusalım
Benim Derdim Olanı Oldugu Gibi Kabul Etmemek (simdi bu cumlemde yanlış anlanacak)
Saygılarımla

Site Yöneticileri Her Zaman Destekçimiz Olurlar Biz Hareket Edelim Konusalım Yeter Onlarda Mutlaka Müdahil Olacaklardır
Saygılarımla

merhabalar
benzin zammından ziyade bütçe açığına dikkat edelim lütfen. devletin bütçe açığını üretim yaparak mı kapatacağını düşünüyoruz acaba ?
biraz daha bekleyelim bakalım neler olacak.
bu konunun açılmasını bile yadırgıyorum artık.
pırlantada vergi ne kadar ekmekdeki vergi oranı ne kadar ? buna tepki vermeyen benzin zammına neden tepki versin ?
filistin, urumçi gibi insanlık utançlarına karşı sokaklara dökülmesini bilen millet bunlara ses çıkarmıyorsa müstehak değil mi ?
bize yapılan da insanlık suçu değil midir ?
emekliye %1 zam yapan neden bu konularda kantarın topuzuna dikkat etmez ?
sürüden ayrılanı kurt kapar ama sürüde kalanı da çoban kendi eli ile kasaba verir.
ben de benzinin litre fiyatının 5 lira olmasını destekleyenlerdenim. buna mukabil bir kampanya yapılırsa aktif rol almaya hazırım.
herkese selamlar

arkadaşım o saydıklarının hepsini zaten biz bilmekteyiz. ama yapılan haksızlıklar senin saydıklarında toplumun sadece bir kesimini ilgilendirir. ama temel ihtiyaç maddesi haline gelmiş benzini herkes tüketmek zorunda.

aracı alıyorsun yarısı ötv+kdv
sonra başlıyor sigorta muayine.
her altı ayda bir alınan mtv
yollar bozuk yamalıklı çukura düştün parça alacan parça fabrika çıkış fiyatı 1 liraysa sana gelene kadar kaç defa üzerine %18 biniyor oluyor 2-3 lira.
iki yılda bir lastik lazım (hususi için ticaride bu miat daha azdır.)hadi ordanda ayrı vergi

vergi vergi vergi. bu işin sonu nereye varacak devlet bütçesi sadece vergiyle kurulu hale getirirsen gün gelir bir yerde patlar. üretmeyen bir toplum haline getirildik. devlet işin kolayına kaçıyor üretim yok hali hazırda kurulu olan fabrikaları yok pahasına yabancı şirketlere sattılar.

devlet bütçesi açık veriyorsa birey olarak bunda hangimizin suçu var gidipte merkez bankasını mı soyduk. devlet bütçesi yılda bir kez hazırlanır memura işçiye emekliye belediyelere kamu harcamalarına bunların hepsi tek bir seferde hesaplanır alınacak olan ile verilecek olan arasında üç aşagı beş yukarı denk gelir. kafana estigi zaman zam yapacan emekliye sadaka verecen yok öyle yagma. ama dedim ya benim gibi düşünenler bu ülkenin gerçek sahipleri digerleri o vebali kendi çocuklarına yaşatacaklar.

Herzaman aynı şeyi yapıyorlar 2 kuruş indirim yapıyorlar 20 kuruş zam yapıyorlar insanları enayi yerine koyuyorlar ama insanlarda kabahat 3 gün kimse benzin almasın bakalım ne yapacaklar ben bu günden itibaren haftaya kadar benzin almıcam motorada binmicem protesto ediyorum sizlerde aynını yapın ayıp yaw insanlarla dalgamı geçiyorlar.:pr:

Bu zam değil vergi artışı
benzine her zam olduğunda vergide otomatikman katlanarak artacak

Zam beni etkilemiyor.. Ben surekli 20 TL'lik benzin aliyorum.. :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar