- Konu Yazar
Selamlar.
Hobiler kısmına bende katkıda bulunmak adına çalışmalarımı paylaşmak istedim.Benim hobilerimden biride ahşap işleri.
Hafta sonları yasaklardan dolayı motor gezilerine gidemeyince epeyden ara verdiğim ahşap çalışmalarına tekrar başladım.
Önceki çalışmalarımın yapım esnasındaki resimleri yok. Fakat geçen akşam ufak bir çalışma yaptım.
Paylaşmak isterim. Ahşap torna bu işlere meraklı çoğu insanın yapmak istediği bir iş.
Evimin altındaki bodrum benim atölyem. Burada çalışmak en güzel stres atma şekli.
Helede o ahşap kokusu çam kokusu...
Ne yapacağımı söylemeden devam edeyim. Heyecanlı olsun bakalım ne çıkacak?
Önce 5x10 ebatındaki ağacımızı ikiye ayırıyoruz.

Ağacımızı tornamıza bağladık.

Biraz düzeltmeden sonraki hali

Şimdi işlemeye başlayalım.

Sanki belli olmaya başladı

Evet bir Gaz Lambası yapıyoruz.

İşleme, zımparasını yaparak devam ediyoruz.

Şimdide yakma işi yapalım.

Peki ağacımızın diğer tarafını ne yapalım?

Tahmin edebildiniz mi?

Evet bir fırıldak.Çocuklar çok seviyor.Laf aramızda bende seviyorum
Zımpara ve yakma işi de tamamlanınca tezgahtan çıkarıyoruz.

Şimdi kıl testeremizle parçalarımızı ayıralım

Gaz lambamız ve fırıldağımız. İnce işlerine geçelim.Fırıldağın ucunu, lambanın altını üstünü düzeltiyoruz.

Fırıldağımız döndü bile...:mrgreen: önceden yaptığım kardeşleri ile beraber

Gaz lambamızın ince işlerine devam edelim.Yakma işleri.

Pratik çözümle gaz açma yerinide yapalım.

Son durumlar.

Bittimi? hayır tabiiki. Şimdi sıra vernik işinde. Verniksiz doğal olarakta kullanılabilir. Vernikte ayrı bir güzellik katıyor.

Vernik ertesi güne kadar kuruyor.Sonra ince bir zımpara yapıp tekrar ikinci katı yapıyorum.İkinci kattan sonraki son hal.

İpeksi bir yumuşaklık elde ederek işimizi bitiriyoruz.
Bir kaç örnek daha paylaşayım.Ara ara geçmişte yaptığım çalışmalardan örneklerde sunacağım.Bıçak sapları da benim eserim.

İlk yaptığım kendi imalatım torna tezgahınıda paylaşmak isterim. Belki düşünen arkadaşlara ilham olur.
Taş motorunun miline matkap ile bir yuva açtım. Oraya yıldız tornavida lokma ucu yerleştirdim. Sıkıca oturdu.
Alttaki profil tezgahıda kendim keserek kaynağını yaptım.Ortaya bir sonsuz dişli vida yerleştirdim.
Bunun üzerinede kayar puntayı yaptım. Baştaki oyuncak direksiyonla çevirerek ileri geri hareketi sağladım.
Hızı yüksek fakat gücü az olduğundan motor kısa zamanda ısınıyor. Fakat küçük hobi işlerini fevkalade hallediyor.

Bunlarda kullandığım aletlerden bir kısmı.

Bir marangozdan uygun düşünce bu büyük tezgahıda kaçırmak istemedim doğrusu. Oda öyle geldi.

Konu geniş, yaptığım çalışmalarımdan örnekler sunmaya devam edeceğim. Eve hapis zamanlarında iyi bir eğlence oluyor.
Şimdilik teşekkürler.
Hobiler kısmına bende katkıda bulunmak adına çalışmalarımı paylaşmak istedim.Benim hobilerimden biride ahşap işleri.
Hafta sonları yasaklardan dolayı motor gezilerine gidemeyince epeyden ara verdiğim ahşap çalışmalarına tekrar başladım.
Önceki çalışmalarımın yapım esnasındaki resimleri yok. Fakat geçen akşam ufak bir çalışma yaptım.
Paylaşmak isterim. Ahşap torna bu işlere meraklı çoğu insanın yapmak istediği bir iş.
Evimin altındaki bodrum benim atölyem. Burada çalışmak en güzel stres atma şekli.
Helede o ahşap kokusu çam kokusu...
Ne yapacağımı söylemeden devam edeyim. Heyecanlı olsun bakalım ne çıkacak?
Önce 5x10 ebatındaki ağacımızı ikiye ayırıyoruz.

Ağacımızı tornamıza bağladık.

Biraz düzeltmeden sonraki hali

Şimdi işlemeye başlayalım.

Sanki belli olmaya başladı

Evet bir Gaz Lambası yapıyoruz.

İşleme, zımparasını yaparak devam ediyoruz.

Şimdide yakma işi yapalım.

Peki ağacımızın diğer tarafını ne yapalım?

Tahmin edebildiniz mi?

Evet bir fırıldak.Çocuklar çok seviyor.Laf aramızda bende seviyorum
Zımpara ve yakma işi de tamamlanınca tezgahtan çıkarıyoruz.

Şimdi kıl testeremizle parçalarımızı ayıralım

Gaz lambamız ve fırıldağımız. İnce işlerine geçelim.Fırıldağın ucunu, lambanın altını üstünü düzeltiyoruz.

Fırıldağımız döndü bile...:mrgreen: önceden yaptığım kardeşleri ile beraber

Gaz lambamızın ince işlerine devam edelim.Yakma işleri.

Pratik çözümle gaz açma yerinide yapalım.

Son durumlar.

Bittimi? hayır tabiiki. Şimdi sıra vernik işinde. Verniksiz doğal olarakta kullanılabilir. Vernikte ayrı bir güzellik katıyor.

Vernik ertesi güne kadar kuruyor.Sonra ince bir zımpara yapıp tekrar ikinci katı yapıyorum.İkinci kattan sonraki son hal.

İpeksi bir yumuşaklık elde ederek işimizi bitiriyoruz.
Bir kaç örnek daha paylaşayım.Ara ara geçmişte yaptığım çalışmalardan örneklerde sunacağım.Bıçak sapları da benim eserim.

İlk yaptığım kendi imalatım torna tezgahınıda paylaşmak isterim. Belki düşünen arkadaşlara ilham olur.
Taş motorunun miline matkap ile bir yuva açtım. Oraya yıldız tornavida lokma ucu yerleştirdim. Sıkıca oturdu.
Alttaki profil tezgahıda kendim keserek kaynağını yaptım.Ortaya bir sonsuz dişli vida yerleştirdim.
Bunun üzerinede kayar puntayı yaptım. Baştaki oyuncak direksiyonla çevirerek ileri geri hareketi sağladım.
Hızı yüksek fakat gücü az olduğundan motor kısa zamanda ısınıyor. Fakat küçük hobi işlerini fevkalade hallediyor.

Bunlarda kullandığım aletlerden bir kısmı.

Bir marangozdan uygun düşünce bu büyük tezgahıda kaçırmak istemedim doğrusu. Oda öyle geldi.

Konu geniş, yaptığım çalışmalarımdan örnekler sunmaya devam edeceğim. Eve hapis zamanlarında iyi bir eğlence oluyor.
Şimdilik teşekkürler.