VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2), varolan bakır kabloları kullanarak yüksek hızlarda iletişim kullanılmasını sağlayan bir teknoloji. Uzak mesafelere bu hizmetin verilebilmesi için fiber optik destekli kabinlerin olması gibi bir gereklilik var. Onun haricindeiletişim standart bakır kablolar üzerinden sağşanıyor; ancak abonenin santrale olan uzaklığı gibi performansı büyük ölçüde etkileyen kriterler var.
VDSL2, DSL genişbant kalbolu iletişimin en yeni ve en hızlı teknolojisi. Özellikle yüksek tanımlı video, müzik ve içerik izlerke, yüksek hızlarından ve uygulanması kolay olmasından dolayı son zamanlarda bir çok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.
VDSL2′nin maksimum ulaşacağı aslında 250 Mbit ancak, hızı en çok etkileyen faktör, abonenin santrale olan uzaklığı. Örneğin mesafe 0.5km olduğunda hız 100 Mbite düşüyor. 1 km olduğunda ise 50 Mbite düşüyor. Uzaklık 1.6 kmden fazla olduğunda ise performans ADSL2+ gibi oluyor. Bu da 24 Mbit/sn gibi bir hız.
diyor kanka ayrıca şu verilere baksana...biz daha nerelerdeyiz...
Farklı ülkelerde VDSL2 hizmetleri:
Belçikada ev kullanıcılarının %60′ı VDSL2 abonesi (20 mbit)
Finlandiyada 100mbit ve 64 mbit/snli bağlantı yaklaşık 69 Euro.
Almanyada santrale yakın oturanlara (500-700 metre) 50 mbit VDSL2 sağlanıyor.
İsviçre, 2007 Hazirandan bu yana VDSL2 kullanıyor.
İsveç, VDSL2 denemelerini 2005′de yapmış.
geçenlerde benide aradılar müşteri hizmetlerinden ama telefondaki bayanın söylediklerinden çok az bir kısmını anlaya bildim zira diksiyonu çok kötüydü

ale:
konuşmasını bitirdiğinde iki sene üyelik sözleşmesi var dediğini net anladım ama genel olarak anlattığından bir şey anlamadığım için geçiştirdim :mrgreen: aslında düşünmek lazım bağlantı hızı bağzen çok kasıyor illaki faydası olur gibime geliyor...
QUOTE]
aslında yeni kural çıktı çıkalı (yani sabit telefon hattı almdan adsl hizmeti alabilmenin önü açıldı) superonlıne gibi firmaların da önü açıldı...
18 mbit hızla bu kotayı nasıl doldurabilirim dostum ...aynı anda 20 film indirmeye çalışarak mı acaba...10 gb yi harbiden geçebilirmiyim şimdi yusuflamaya başladım...
kota takibi için bir sistem var...tırstım şimdi iyimi...yani ferrariye bindik diye benzin masraflarınada eyvallah dicem öylemi...:queen:

Uploaded with ImageShack.us
ortalama bir film downlandı kaç mb dir...ne indirirsem çılgınlar gibi kota dolar...gamezer.comda onlıne bilardo oynuyorum etkilermi acaba...
Filmler genelde ortalama düşük kalite olarak 600 MB-1,4 GB olarak değişir. İnternet hızlanınca insan psikolojisi tüm herşeyi indirmek istiyor. Bu ay bizzat yaşadım
. Yani internet üzeinden dosya olarak film indirirseniz o kota 7-10 filmde direk dolar zaten.Kota takip programları pek gerçeği yansıtmıyo tavsiyem günlük olarak http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login_tr.jsp adresinden kotanızı takip etmeniz olur. Kotayı aşarsanız en yüksek 99 lira fatura gelir ki epey epey aşmanız lazım. Onun dışında aştığınız her 1 GB kota için 10 lira ödemeniz gerekiyor.Bilardo oyunu çok etkilemez pek kota harcamıyor o
.