Adsl'den VDSL 2 ye Geçtim...

asm

Ben de bu rakamlarla avunuyorum. Kasım'da biraz abartmışız. (-ız diyorum zira 4 bilgisayarın ürünü bu rakamlar)

adslkota1.jpg

Önceleri 4 gb kota sınırını nasıl aşmamayı başardığıma hayret ediyorum.

Ben de bu rakamlarla avunuyorum. Kasım'da biraz abartmışız. (-ız diyorum zira 4 bilgisayarın ürünü bu rakamlar)

Önceleri 4 gb kota sınırını nasıl aşmamayı başardığıma hayret ediyorum.

bence detay şu...öğrenciler evde daha fazla vakit geçirenler için tabi ki limitsiz gerekiyor...ama çalışanlar mesai saatleri değişken olanlar limiti pek aşamıyor...

oyun ve film downlandı hariç ne indirebilirsin ki 170 gb lik...:

asm

bence detay şu...öğrenciler evde daha fazla vakit geçirenler için tabi ki limitsiz gerekiyor...ama çalışanlar mesai saatleri değişken olanlar limiti pek aşamıyor...

oyun ve film downlandı hariç ne indirebilirsin ki 170 gb lik...:

Aynen öyle.

Dizisini kaçıran dizisini izler, evdeki veletlerden biri sürekli oyun indirir,kimisi de film indirir veya izler.

Aynen öyle.

Dizisini kaçıran dizisini izler, evdeki veletlerden biri sürekli oyun indirir,kimisi de film indirir veya izler.

bence evde 1 birey 1 pc olmalı...

her bireye 1 pc düşmeli...

2 birey 1 pc olmamalı...:p

2 birey varsa 2 birey olmalı...ve bireyler arası pc değişimi olmamalı..

her birey kendi pc sinden asılmalı...:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aynen öyle.

170 GB, Bence siz Internet'i yedekliyorsunuz. :mrgreen::mrgreen:

yani Spartacıs dizine sarsam (ki eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün gari :p) benim tarife yalan olacak...vay ulan tongayı yandan yemişiz farkında değiliz...:cherry:

Spartacus güzel dizi tavsiye ederim. Limitsiz tarifeyle bir şey olmaz.Tüm sezon yukarıda anlatılan hesaba göre 2,5-3 gb. falan tutuyor.

Adil kullanım denilen şeyin limiti 15 gb. idi, yılbaşından sonra o da 25 gb. olmuş. Onu aşsan dahi fark etmez, sadece hız 1 mb.'a iniyor. Eskiden bu da 512 kb. idi. Yani benim gibi ev kullanıcıları için limit aşımının da pek bir önemi kalmadı. Zaten 25 gb. limiti istesem aşamam.Film meraklısı değilim.

Benim kızdığım ara bir tarife olmaması. En yakın limitli tarife 6 gb. Sonra limitsize geçiyor ve sınır 25 gb.! Ulen arada 19 gb. var. Yap bir 10 gb. limitli tarife, koy 35 lira ücret bakalım kaç kişi limitsizde kalıyor.Burada hakikaten bir art niyet var. Maksat hizmet falan değil vatandaşı kucağa almak.

Detaylar şurada:link

Spartacus güzel dizi tavsiye ederim. Limitsiz tarifeyle bir şey olmaz.Tüm sezon yukarıda anlatılan hesaba göre 2,5-3 gb. falan tutuyor.

Adil kullanım denilen şeyin limiti 15 gb. idi, yılbaşından sonra o da 25 gb. olmuş. Onu aşsan dahi fark etmez, sadece hız 1 mb.'a iniyor. Eskiden bu da 512 kb. idi. Yani benim gibi ev kullanıcıları için limit aşımının da pek bir önemi kalmadı. Zaten 25 gb. limiti istesem aşamam.Film meraklısı değilim.

Benim kızdığım ara bir tarife olmaması. En yakın limitli tarife 6 gb. Sonra limitsize geçiyor ve sınır 25 gb.! Ulen arada 19 gb. var. Yap bir 10 gb. limitli tarife, koy 35 lira ücret bakalım kaç kişi limitsizde kalıyor.Burada hakikaten bir art niyet var. Maksat hizmet falan değil vatandaşı kucağa almak.

Detaylar şurada:link

meraklandım müsait zamanda başlayayım Spartaküse...:)

benim tarife bu...

Uploaded with ImageShack.us

yani 10 gb kotalıyım ama aşarsam 15.1 e kadar ücretlendirelecek sonra netim kesilecek mi galiba olay bu mu...ya da kotam 15 gb mi aslında...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 ----------

ama tek avantajlı kesim 110 lira ödeyip cafesinde 40 makinayı kullandıran net cafeciler...benim kafeci arkadaşım 110 lira ödüyor bende 43 lira ödüyorum...:p

konuyu net kafeci arkadaşım da okuyor şimdi...kitlerse bu kelamdan kitler bana...:p ama digitürk nasıl kahvelere özel ayrı fiyat çekiyorsa kafelere de 1000 lira minumum fiyat çekmeli...:cherry: (totoşluk bedava argedeş):p

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (4 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) mete_han, newceri+, AYDEMİR, arifziyaar

meraklandım müsait zamanda başlayayım Spartaküse...:)

benim tarife bu...

Uploaded with ImageShack.us

yani 10 gb kotalıyım ama aşarsam 15.1 e kadar ücretlendirelecek sonra netim kesilecek mi galiba olay bu mu...ya da kotam 15 gb mi aslında...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 ----------

konuyu net kafeci arkadaşım da okuyor şimdi...kitlerse bu kelamdan kitler bana...:p ama digitürk nasıl kahvelere özel ayrı fiyat çekiyorsa kafelere de 1000 lira minumum fiyat çekmeli...:cherry: (totoşluk bedava argedeş):p

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (4 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) mete_han, newceri+, AYDEMİR, arifziyaar

Yok 99 lira olana kadar kitleyecekler :). Fakat 15,91 GBdan sonra bir de internet hızını iyice düşürüp öyle kitlemeye devam ediyolar.:pr: Sizin kota 10 gb. 10 gb sonra ek ücretlendirme geliyor 15 gb dan sonra da hız düşüyor.

Yok 99 lira olana kadar kitleyecekler :). Fakat 15,91 GBdan sonra bir de internet hızını iyice düşürüp öyle kitlemeye devam ediyolar.:pr: Sizin kota 10 gb. 10 gb sonra ek ücretlendirme geliyor 15 gb dan sonra da hız düşüyor.

bacanak birde şu son soruma cevap verirmisin...:rendeer:

10 gb ye geldim...dur hemşerimm yassahh dendi kota tablosunda...1 gb daha kullanırsam ne ücret ödeyeceğim...yani bu 0.009248 mb falan ince hesap ister benim kafa çalışmaz pek bunlara...ekstradan 1 gb ne gaden...:wiinkk:

hız düşürmenin mantığını da anlamıyorum...şirket prestijinde gidiyor sadece...adil kotadan sonra direkt durdur neden hız kesiyorsun...

bacanak birde şu son soruma cevap verirmisin...:rendeer:

10 gb ye geldim...dur hemşerimm yassahh dendi kota tablosunda...1 gb daha kullanırsam ne ücret ödeyeceğim...yani bu 0.009248 mb falan ince hesap ister benim kafa çalışmaz pek bunlara...ekstradan 1 gb ne gaden...:wiinkk:

hız düşürmenin mantığını da anlamıyorum...şirket prestijinde gidiyor sadece...adil kotadan sonra direkt durdur neden hız kesiyorsun...

1 GB daha kullanırsanız 9,2 lira ödersiniz. Her GB başına 9,2 lira ekstra para ödersiniz yani 10 GB dan sonra. Ya bu adil kullanım zımbırtısının asıl amacı hızlı internet veriyoruz sömürmesinler mantığı biraz da. Toptan kesse kimse almaz o tarifeyi zaten.

1 GB daha kullanırsanız 9,2 lira ödersiniz. Her GB başına 9,2 lira ekstra para ödersiniz yani 10 GB dan sonra. Ya bu adil kullanım zımbırtısının asıl amacı hızlı internet veriyoruz sömürmesinler mantığı biraz da. Toptan kesse kimse almaz o tarifeyi zaten.

harbi kafam çalışmıyor yahu...şu basit aritmeiği bile hesaplamaya üşendim...sağol varol...:rendeer:

dün 14 te açıldı vdsl...kotayı bu kadar doldurabilmişim...gece 03 e kadar olan...

Upload : 18.43 Mbit
Download : 5.43 Görüyor speedtest'te

Sizce Nasıl Hattım ?

asm

bence evde 1 birey 1 pc olmalı...

her bireye 1 pc düşmeli...

2 birey 1 pc olmamalı...:p

2 birey varsa 2 birey olmalı...ve bireyler arası pc değişimi olmamalı..

her birey kendi pc sinden asılmalı...:p

Bizim ev internet kafe gibi maşallah.
Evde bir masaüstü bilgisayar ve 3 dizüstü bilgisayar var.
Nüfus kalabalık olunca 1-2 bilgisayar yetmiyor haliyle. :)

170 GB, Bence siz Internet'i yedekliyorsunuz. :mrgreen::mrgreen:

He he :)

Hiç sormayın. Film,oyun,dizi işi neden oluyor buna.

Bizim ev internet kafe gibi maşallah.
Evde bir masaüstü bilgisayar ve 3 dizüstü bilgisayar var.
Nüfus kalabalık olunca 1-2 bilgisayar yetmiyor haliyle. :)

.

senin motor sayısı da epey fazla...bi servet düşmanlığı gibi düşünme ama maşallahınız var he...:p

asm

senin motor sayısı da epey fazla...bi servet düşmanlığı gibi düşünme ama maşallahınız var he...:p

Motor bire indi abi çoktan.

Evde 2 üniversiye, 2 de lise öğrencisi olunca bilgisayar işi hakkaten mesele oluyordu. Herkes netten ödev yapmak durumunda kalınca bilgisayar sayısı malesef bu boyutta.

Kota meselesi dışında kantarın topuzu elimizde çok şükür :)

Motor bire indi abi çoktan.

Evde 2 üniversiye, 2 de lise öğrencisi olunca bilgisayar işi hakkaten mesele oluyordu. Herkes netten ödev yapmak durumunda kalınca bilgisayar sayısı malesef bu boyutta.

Kota meselesi dışında kantarın topuzu elimizde çok şükür :)

kalabalık bir ailemisiniz ganga...kaç kardeşsiniz...öyle bir zaman geçer ki gibin mi yani...:p Osman varmı evde ufaklık...:p

Arkadaşlar sabit telefonda ve adsl'de türk telekomun tekeli kırılmaya ve rekabetçi bir ortam oluşmaya başladı. Ben türk telekomdan adsl ve telefon hattını kapattırdım. Şu anda superonline abonesiyim Evime fiber optik kablo çekildi, telefon numaram değişmeden kullanıyorum sabit telefondan konuşursam para ödüyorum konuşmazsam fatura gelmiyor, öyle sabit ödeme falan yok, internete de sınırsız aboneyim gerçek anlamda 10 mps hız ile bağlanıyorum ki ttnet abonesi iken bu 1,25 idi.

superonline'in sınırsız fiberoptik bağlantı paketleri kısmen pahalı olsada işini internet üzerinden yapan insanları için çok uygun fakat henüz her bölgeye bu hizmet götürülemiyor.

bende yaklaşık 10 yıldır eski adıyla kablo net kullanmaktayım. benim bağlantımda adil kota durumu söz konusu değil (aboneliğim çıkan kanundan çok önce başlamış olduğu için) fakat hız yeterli değil tabiki.

hele hele son zamanlarda internete ne yaptılarsa video izlenen bütün sitelerde bağlantı hızı kapasitenin altında çalışıyor. net limiter ile yaptığım gözlemlerde dizi siteleri, youtube ya da gazetelerin websitelerindeki video sayfalarında bağlantı hızı bazen 4/1 oranına kadar düşüyor.. tek dosya indirmede sıkıntı yok ama ne hikmetse video izlenemiyor..

Son düzenleme:
superonline'in sınırsız fiberoptik bağlantı paketleri kısmen pahalı olsada işini internet üzerinden yapan insanları için çok uygun fakat henüz her bölgeye bu hizmet götürülemiyor.

bende yaklaşık 10 yıldır eski adıyla kablo net kullanmaktayım. benim bağlantımda adil kota durumu söz konusu değil (aboneliğim çıkan kanundan çok önce başlamış olduğu için) fakat hız yeterli değil tabiki.

hele hele son zamanlarda internete ne yaptılarsa video izlenen bütün sitelerde bağlantı hızı kapasitenin altında çalışıyor. net limiter ile yaptığım gözlemlerde dizi siteleri, youtube ya da gazetelerin websitelerindeki video sayfalarında bağlantı hızı bazen 4/1 oranına kadar düşüyor.. tek dosya indirmede sıkıntı yok ama ne hikmetse video izlenemiyor..

Hep karıştırılan başka bir konudur. internette host, server yada kaynak ne denecekse artık sınırsız kaynaklara sahip değildir. Sizin isterse 1 tbitlik bağlantınız olsun. Karşı tarafın Upload hızı atıyorum 64kbit ile sınırlı ise sizin oradan dosya downloadunuz 64Kbit'in üzerine çıkamaz. Hosting hizmeti veren şirketler siteden çıkan trafiği ücretlendirir, sınırlama getirir vb.

Kısacası siz çeşmenin altına ister kova ister şişe koyun, doldurma hızınız çeşmenin akıtma hızı ile doğru orantılıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar