Adsl'den VDSL 2 ye Geçtim...

ttnetin neden mobil vodemi yok acaba...sabit hatlarda üstün teknoloji emrinde ama bu husus da bir çalışması yok gibi...gsm firmalarıyla bu alanda kapışıp rekabet yaratmıyor...

avea zaten ttnet gibi bişeyy değişen bişi yok gene dünyada en pahalı kullananlardan biriyizz bide hacı nevaga die bi program yükledim her yasağı kaldırıyor bide biraz hızlandıı

VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2), varolan bakır kabloları kullanarak yüksek hızlarda iletişim kullanılmasını sağlayan bir teknoloji. Uzak mesafelere bu hizmetin verilebilmesi için fiber optik destekli kabinlerin olması gibi bir gereklilik var. Onun haricindeiletişim standart bakır kablolar üzerinden sağşanıyor; ancak abonenin santrale olan uzaklığı gibi performansı büyük ölçüde etkileyen kriterler var.

VDSL2, DSL genişbant kalbolu iletişimin en yeni ve en hızlı teknolojisi. Özellikle yüksek tanımlı video, müzik ve içerik izlerke, yüksek hızlarından ve uygulanması kolay olmasından dolayı son zamanlarda bir çok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

VDSL2′nin maksimum ulaşacağı aslında 250 Mbit ancak, hızı en çok etkileyen faktör, abonenin santrale olan uzaklığı. Örneğin mesafe 0.5km olduğunda hız 100 Mbit’e düşüyor. 1 km olduğunda ise 50 Mbit’e düşüyor. Uzaklık 1.6 km’den fazla olduğunda ise performans ADSL2+ gibi oluyor. Bu da 24 Mbit/sn gibi bir hız.

diyor kanka ayrıca şu verilere baksana...biz daha nerelerdeyiz...

Farklı ülkelerde VDSL2 hizmetleri:

Belçika’da ev kullanıcılarının %60′ı VDSL2 abonesi (20 mbit)
Finlandiya’da 100mbit ve 64 mbit/sn’li bağlantı yaklaşık 69 Euro.
Almanya’da santrale yakın oturanlara (500-700 metre) 50 mbit VDSL2 sağlanıyor.
İsviçre, 2007 Haziran’dan bu yana VDSL2 kullanıyor.
İsveç, VDSL2 denemelerini 2005′de yapmış.

geçenlerde benide aradılar müşteri hizmetlerinden ama telefondaki bayanın söylediklerinden çok az bir kısmını anlaya bildim zira diksiyonu çok kötüydü :pale:
konuşmasını bitirdiğinde iki sene üyelik sözleşmesi var dediğini net anladım ama genel olarak anlattığından bir şey anlamadığım için geçiştirdim :mrgreen: aslında düşünmek lazım bağlantı hızı bağzen çok kasıyor illaki faydası olur gibime geliyor...

QUOTE]

aslında yeni kural çıktı çıkalı (yani sabit telefon hattı almdan adsl hizmeti alabilmenin önü açıldı) superonlıne gibi firmaların da önü açıldı...

18 mbit hızla bu kotayı nasıl doldurabilirim dostum ...aynı anda 20 film indirmeye çalışarak mı acaba...10 gb yi harbiden geçebilirmiyim şimdi yusuflamaya başladım...:p kota takibi için bir sistem var...tırstım şimdi iyimi...yani ferrariye bindik diye benzin masraflarınada eyvallah dicem öylemi...:queen:

Uploaded with ImageShack.us

ortalama bir film downlandı kaç mb dir...ne indirirsem çılgınlar gibi kota dolar...gamezer.comda onlıne bilardo oynuyorum etkilermi acaba...

Filmler genelde ortalama düşük kalite olarak 600 MB-1,4 GB olarak değişir. İnternet hızlanınca insan psikolojisi tüm herşeyi indirmek istiyor. Bu ay bizzat yaşadım :D. Yani internet üzeinden dosya olarak film indirirseniz o kota 7-10 filmde direk dolar zaten.Kota takip programları pek gerçeği yansıtmıyo tavsiyem günlük olarak http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login_tr.jsp adresinden kotanızı takip etmeniz olur. Kotayı aşarsanız en yüksek 99 lira fatura gelir ki epey epey aşmanız lazım. Onun dışında aştığınız her 1 GB kota için 10 lira ödemeniz gerekiyor.Bilardo oyunu çok etkilemez pek kota harcamıyor o :).

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Play 65'de tavla çok götürür mü kotadan,gerçi İsrail sitesi diye misket bombaları Filistin'e yolladıklarndan beri oynamam. ::evil::

Play 65'de tavla çok götürür mü kotadan,gerçi İsrail sitesi diye misket bombaları Filistin'e yolladıklarndan beri oynamam. ::evil::

Bildiğim kadarıyla o tip oyunlar çok az miktarda veri alış verişi yaptığı için kotadan pek yemez. Çünkü sadece basit hamleleri iletiyor karşı tarafa. Tamamen varsayımsal söylüyorum günde 10 MB ı geçeceğini sanmam pek:)

[
Filmler genelde ortalama düşük kalite olarak 600 MB-1,4 GB olarak değişir. İnternet hızlanınca insan psikolojisi tüm herşeyi indirmek istiyor. Bu ay bizzat yaşadım :D. Yani internet üzeinden dosya olarak film indirirseniz o kota 7-10 filmde direk dolar zaten.Kota takip programları pek gerçeği yansıtmıyo tavsiyem günlük olarak http://adslkota.ttnet.net.tr/adslkota/login_tr.jsp adresinden kotanızı takip etmeniz olur. Kotayı aşarsanız en yüksek 99 lira fatura gelir ki epey epey aşmanız lazım. Onun dışında aştığınız her 1 GB kota için 10 lira ödemeniz gerekiyor.Bilardo oyunu çok etkilemez pek kota harcamıyor o :).

peki son olarak şunu sormak istiyorum...izleyemediğim dizileri takip ediyorum...sezon sezon izlediklerim de oluyor...mad man vs...bunları indirmiyorum ama indirmiş gibi izliyorum...buradaki kota dolumu nasıl ola...indirmiş gibimi oluyorum yani...

Arkadaşlar türk telekom hiçbir şekilde hayrına kampanya yapan bir firma değil imkanınız varsa superonline a hemen geçin. ilk ay 50mbit ücretsiz sonra bir sene kullanmak için söz verdiğiniz tarife 3 ay ücretsiz. türk telekom hızınızı arttırıp size çaktırmadan kota koyup sürekli kazıklıyor. En önemli kanıtı herkezin internet hızını 1mbit ten 8 megabite çıkarabilceğini ve aynı fiyatı verebileceğini söylediler sonra 8gb kota dolunca hem ekstra ücret yazacağını HEMDE 8gb kota geçince 0,512 megabite düşüş olacağını söylemediler. Tehlikeli buluyorum ve yakında superonline a geçicem

asm

Netlimitsiz paket için 49 TL ödüyorduk. 24 ay taahhüt sözleşmesinden sonra internet için ödediğimiz ücret 45 TL'ye düştü derken yeni tarife ile Netlimitsiz paketi 54 TL'ye çıkmış.

İnternette indirim beklerken bindirim geldi.

Cem Yılmazlı reklamların parası bir türlü tahsil edilecek tabi.

Mümkünlü de herşey mümkün!

superonline adsl abonesiyim fiber optik kablo bağlantısı ile bağlanıyorum. telefon aboneliğide gerekmiyor. Fiber kablo bağlantısı olanlar için öneriririm.

peki son olarak şunu sormak istiyorum...izleyemediğim dizileri takip ediyorum...sezon sezon izlediklerim de oluyor...mad man vs...bunları indirmiyorum ama indirmiş gibi izliyorum...buradaki kota dolumu nasıl ola...indirmiş gibimi oluyorum yani...

Netten her türlü veri alışverişinde kota bir miktar doluyor. Şimdi ortalama bir diziyi direk indirseniz 300 mb falan bişey tutar. Ben internet üzerinden hiç izlemedim Tam olarak ne tutar bilemiyorum. Daha az tutacağı kesin ama kesin bir fikrim yok maalesef. En güzeli bir gün izleyip (tek diziden kota dolmaz nasılsa)Ne kadar kota harcadığınızı verdiğim linkten hesaplamak. Öyle daha net sonuç alınır. Bu arada Netlimizsiz tarife 54 lira oldu evet. Ama aynı zamanda adil kullanım kotası 25 GB a çıktı. Bu kota aşımında da 512 kbps yerine 1 Mbit e çekilecek internet. Eğer arkadaşların dediği gibi fiber internet türevlerini kullanamıyosan abi, yol yakınken Netlimitsiz tarifeye geçmeye çalış başın ağrımaz en azından...

Hızım limitsiz 1Mbps 45.5 TL idi 49 TL oldu. Bana da son bir haftadır her gün teklif geçtiler 8Mbps verelim diye, lakin adil kullanım kotası 15GB sonrası 512Kbps yani attan in eşeğe bin misali. Aşağıda kullanım miktarım görülüyor 9 saat 53 dakikada 668 mb indirmişim bir hafta sonra limiti aşarım hızım düşer boşverdim.

Uploaded with ImageShack.us

Fransada arkadaşım Herve ayda 19.90 € ya Fiber internet + TV + Live box kullanıyor. Ahanda web sayfası ve fiyatları
http://www.orange.fr/

Polonyada ki arkadaşım Zbigniew ise yine aynı fiyat ve koşullarla iletişim sağlıyor

Pakistanda 2 sene önce yaklaşık 10 $ karşılığı kontör almıştım defalarça gidip geldim cepten internete girdim bitiremedim. Bir zamanlar yurt dışında Turkcell den internete girmiştim yaklaşık 2 günde sadece mail ve gazete için yaklaşık 600 TL ödemiştim.

Biz mayınlı arazilerimizi 49 seneliğine verebilen, verilmesine karşı anayasa mahkemesine başvurup durdurma kararı aldıranları da mahkemesini de yerden yere vuran bir milletiz.
BİZİM ADIMIZ TOMAS BİZE KOMAZ :queen::queen::queen:

Peki Mt'de takılırken her tıkladığımızda kotayı geçer miyiz. Gezi topiğinde fotoğraflar çıkınca hepsini yükledik sayılır mı.:queen:

Geçen ay bir arkadaşın tavsiyesi ile spartacus dizisini internet üzerinden dowload yapmadan izledim. İzlemez olaydım. Hoşuma gitti oturdum 3 günde bütün 1. sezonu izledim. 6 gb. kotalı ttnet kullanıyordum, normalde 39 lira. Ay sonunda 72 lira fatura geldi! Toplam 8,5 gb. kullanmışım.

"Ulan böyle olacağına limitsize geçerim" dedim, geçtim. 49 liraydı.Bi telefon geldi, sayın müşterimiz sizi çok seviyoruz kıyağımız var, 24 ay sözü verirseniz ilk 3 ay aylık 29 lira fatura gelecek dendi.Aa ne güzel lan diyip kabul ettim. Şimdi buradan öğreniyorum ki tarife 54 lira olmuş! Ulan ttnet, ilk fırsatta aboneliğimi iptal ettirmezsem adiyim. D-smart'a geçicem hem uydu hem internet ayda 29 liraydı. Mazlum kalk yavrum yerine yat! :)

Bu arada benzinden kazık, ötv den kazık, internetten kazık, şiştim ulan!

Kapitalizmin 1 nolu kuralı,
Daima müşteri altta pozisyonu geçerlidir.
Servis sağlayıcının hızı sizi biraz memnun ederken onu 2 kere memnun eder.(yanlış anlaşılmasın müşteri memnuniyeti)
Her halukarda satıcı kar eder.
Vs
Vs
Vs
Neticede sizin hızlı hizmete maruz kalmanız hızlı yolunmanız demektir.
İyi memnuniyetler dilerim, yarasın.:p

Geçen ay bir arkadaşın tavsiyesi ile spartacus dizisini internet üzerinden dowload yapmadan izledim. İzlemez olaydım. Hoşuma gitti oturdum 3 günde bütün 1. sezonu izledim. 6 gb. kotalı ttnet kullanıyordum, normalde 39 lira. Ay sonunda 72 lira fatura geldi! Toplam 8,5 gb. kullanmışım.

"Ulan böyle olacağına limitsize geçerim" dedim, geçtim. 49 liraydı.Bi telefon geldi, sayın müşterimiz sizi çok seviyoruz kıyağımız var, 24 ay sözü verirseniz ilk 3 ay aylık 29 lira fatura gelecek dendi.Aa ne güzel lan diyip kabul ettim. Şimdi buradan öğreniyorum ki tarife 54 lira olmuş! Ulan ttnet, ilk fırsatta aboneliğimi iptal ettirmezsem adiyim. D-smart'a geçicem hem uydu hem internet ayda 29 liraydı. Mazlum kalk yavrum yerine yat! :)

ilk fırsat 20 ay sonrası görünüyor. Zokayı yutmuş 24 aylık sözleşme yapmışsınız.

TTnet'in yalanlarına kanmayın. TTnet'te tek kota limitsiz tarife vardır. (1 Mbit 49 lira olan seri, 2mbit'i ne kadar bilmiyorum) onun dışındakiler "limitsiz" yalanı altında kota limitli tarifelerdir ve dediğim gibi apaçık YALANDIR. TTNet'in istemediği bir tarifedir aslında. Bu nedenle de bu tarifeye üye olanları vazgeçirmek için iki de bir zırt pırt ararlar. Ayda en az iki defa telefonu suratlarına kapatmaktan ben bıktım.

İnternet üzerinden video izlemek konusuna gelince. O dizilerin 15-17dk'lık her bir parçaları yaklaşık 70MByte yer kaplar. Yani tek bir dizi bölümü 210MByte veya üzerindedir. Yani bu dizileri internet üzerinden izlemek ile download etmek arasında çok fazla fark yoktur.

ben yıllık geliri ve abone sayısını gerçekten merak ediyorum...yani devlet özelleştirme adı altında sattı bu adamlara...bu adalar muhtemelen satış bedelini oktan çıkardılar...aslında firmanın bilançosuna baktığımızda bu rakamlara da ulaşırız...benim merak ettiğim devlet neden göz göre göre zarar etti...veya daha az karla sattı...devlet dediğimizde işte malum hükümet...

Türk Telekomun %55 ini Suudi Arabistan Kökenli Ogere 5.5 milyar dolara sattı...%31 i halen Hazinenin elinde...

2008 de 3 milyar lira kar açıkladı...5 yılda 15 milyar lira kar açıklandı...15 milyar lira kaç milyar dolar arkadaşlar bi hesaplayıverin...olay artık benim yediğim kazıktan milli menfaatlere geçiş yaptı...:p

http://www.turktelekom.com.tr/telekom/tr/pdf/mali_operasyonel/2008-YIL-SONU-BASIN-ACIKLAMASI.pdf

Arkadaşlar türk telekom hiçbir şekilde hayrına kampanya yapan bir firma değil imkanınız varsa superonline a hemen geçin. ilk ay 50mbit ücretsiz sonra bir sene kullanmak için söz verdiğiniz tarife 3 ay ücretsiz. türk telekom hızınızı arttırıp size çaktırmadan kota koyup sürekli kazıklıyor. En önemli kanıtı herkezin internet hızını 1mbit ten 8 megabite çıkarabilceğini ve aynı fiyatı verebileceğini söylediler sonra 8gb kota dolunca hem ekstra ücret yazacağını HEMDE 8gb kota geçince 0,512 megabite düşüş olacağını söylemediler. Tehlikeli buluyorum ve yakında superonline a geçicem

size zahmet adil kullanım kota sınırı ne demek bi açıklarmısın...:pale:

canon prınterımın 2 tane kıçıkırık mini kartuşunu bile takmayı beceremeyen bir kardeşiniz olarak rica ediyorum bu bilgileri...:queen:

Netlimitsiz paket için 49 TL ödüyorduk. 24 ay taahhüt sözleşmesinden sonra internet için ödediğimiz ücret 45 TL'ye düştü derken yeni tarife ile Netlimitsiz paketi 54 TL'ye çıkmış.

İnternette indirim beklerken bindirim geldi.

Cem Yılmazlı reklamların parası bir türlü tahsil edilecek tabi.

Mümkünlü de herşey mümkün!

banada mesaj geldi...45 den 54 e çıkması aslında sıkıntı yaratmaz çoğu kimsede...ama rekabetci ortamda TT nin bu durumu sallamaması rahatsız eder...banada mesaj geldi 54 artık diye...ama ben şu mantıkla bakıyorum...net cafede 1 liraydı saati diyorum şimdi evimde ayda şu kadar ödemek koymuyor diye acayip bir düz mantığım var...aldığımız hizmete göre elbette fahiş bir durum var...hem bu Öger hazır devletin tekeline 5.5 milyar dolar bayıldı...ulan keşke o ihaleyi KOÇ grubu kazansaydı...hani yabancıya değilde Rahmi Koç Eniştemin kucağına oturaydık...

www.internetinitasi.com

Yaklaşık 2 sene oldu smile a geçeli. Yarı para ödedim misss.

diğer sağlayıcılar hakkındaki önyargılarımız ortadan bir kalkabilse...29 lira ödeyince illaki hizmette bir kusur ararız...

superonline adsl abonesiyim fiber optik kablo bağlantısı ile bağlanıyorum. telefon aboneliğide gerekmiyor. Fiber kablo bağlantısı olanlar için öneriririm.

bu aboneliğin gerekmemesi durumu yeni bir olay galiba...TT Rekabet Kurumu olmasa var ya ebemizi ağlatır...:p

Netten her türlü veri alışverişinde kota bir miktar doluyor. Şimdi ortalama bir diziyi direk indirseniz 300 mb falan bişey tutar. Ben internet üzerinden hiç izlemedim Tam olarak ne tutar bilemiyorum. Daha az tutacağı kesin ama kesin bir fikrim yok maalesef. En güzeli bir gün izleyip (tek diziden kota dolmaz nasılsa)Ne kadar kota harcadığınızı verdiğim linkten hesaplamak. Öyle daha net sonuç alınır. Bu arada Netlimizsiz tarife 54 lira oldu evet. Ama aynı zamanda adil kullanım kotası 25 GB a çıktı. Bu kota aşımında da 512 kbps yerine 1 Mbit e çekilecek internet. Eğer arkadaşların dediği gibi fiber internet türevlerini kullanamıyosan abi, yol yakınken Netlimitsiz tarifeye geçmeye çalış başın ağrımaz en azından...

bir bölümde 250 mb gitse 10 diziden eee 2.5 gb...:p artık cingen hesabına başlayalım...:p

Hızım limitsiz 1Mbps 45.5 TL idi 49 TL oldu. Bana da son bir haftadır her gün teklif geçtiler 8Mbps verelim diye, lakin adil kullanım kotası 15GB sonrası 512Kbps yani attan in eşeğe bin misali. Aşağıda kullanım miktarım görülüyor 9 saat 53 dakikada 668 mb indirmişim bir hafta sonra limiti aşarım hızım düşer boşverdim.

Fransada arkadaşım Herve ayda 19.90 € ya Fiber internet + TV + Live box kullanıyor. Ahanda web sayfası ve fiyatları
http://www.orange.fr/

Polonyada ki arkadaşım Zbigniew ise yine aynı fiyat ve koşullarla iletişim sağlıyor

Pakistanda 2 sene önce yaklaşık 10 $ karşılığı kontör almıştım defalarça gidip geldim cepten internete girdim bitiremedim. Bir zamanlar yurt dışında Turkcell den internete girmiştim yaklaşık 2 günde sadece mail ve gazete için yaklaşık 600 TL ödemiştim.

Biz mayınlı arazilerimizi 49 seneliğine verebilen, verilmesine karşı anayasa mahkemesine başvurup durdurma kararı aldıranları da mahkemesini de yerden yere vuran bir milletiz.
BİZİM ADIMIZ TOMAS BİZE KOMAZ :queen::queen::queen:

be mübarek 1 günde neler neler yaptın böyle kotalar dayanmaıyor sana...artık ne indiriyorsan günahı bıynuna...:cherry:

Peki Mt'de takılırken her tıkladığımızda kotayı geçer miyiz. Gezi topiğinde fotoğraflar çıkınca hepsini yükledik sayılır mı.:queen:

1 fotodan ..0.06 mb den...eee 46 foto x 0.06 mb...:p

yani Spartacıs dizine sarsam (ki eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürdün gari :p) benim tarife yalan olacak...vay ulan tongayı yandan yemişiz farkında değiliz...:cherry:

Kapitalizmin 1 nolu kuralı,
Daima müşteri altta pozisyonu geçerlidir.
Servis sağlayıcının hızı sizi biraz memnun ederken onu 2 kere memnun eder.(yanlış anlaşılmasın müşteri memnuniyeti)
Her halukarda satıcı kar eder.
Vs
Vs
Vs
Neticede sizin hızlı hizmete maruz kalmanız hızlı yolunmanız demektir.
İyi memnuniyetler dilerim, yarasın.:p

Abi komik birşey anlatayım...TT nin müşteri ilişkileri 3 farklı ildeki merkezlerden oluşuyor...İstanbul..Ankara ve Erzincan...her aramamda bazen şivesel garip detaylar hissediyorum...meğer o garipsediğim ülen bozuk Türkçeyle bu adamları nasıl Müşteri Temsilcisi yaptılar dediğim zamanlarda Erzincandaki elemanlar dek geliyormuş...:queen:

ilk fırsat 20 ay sonrası görünüyor. Zokayı yutmuş 24 aylık sözleşme yapmışsınız.

TTnet'in yalanlarına kanmayın. TTnet'te tek kota limitsiz tarife vardır. (1 Mbit 49 lira olan seri, 2mbit'i ne kadar bilmiyorum) onun dışındakiler "limitsiz" yalanı altında kota limitli tarifelerdir ve dediğim gibi apaçık YALANDIR. TTNet'in istemediği bir tarifedir aslında. Bu nedenle de bu tarifeye üye olanları vazgeçirmek için iki de bir zırt pırt ararlar. Ayda en az iki defa telefonu suratlarına kapatmaktan ben bıktım.

İnternet üzerinden video izlemek konusuna gelince. O dizilerin 15-17dk'lık her bir parçaları yaklaşık 70MByte yer kaplar. Yani tek bir dizi bölümü 210MByte veya üzerindedir. Yani bu dizileri internet üzerinden izlemek ile download etmek arasında çok fazla fark yoktur.

bir detay daha var ki bu tarife değişikliği yüzünden 26 tl fark ödetiyorlar bana...ama 12 taksitte ödeyeceğim fazla acımayacak...:p tarife değişikliğini isteyen onlar tamam diyen ben kitleyen onlar...:pdemek limitsizden ruhum duymadan (10 gb diye ) hızlı veri hizmeti adı altında inceden geçmişim kucağa oturmuşum...:)

Arkadaşa tamamen katılıyorum,bende aynı tezgaha geldim,sınırsız 49 tl.ye aboneyim,telefonla arayıp ,iş yerim limitsiz tarifeye geçerseniz hızınız yüselecek dediler 7 ay 27 tl sonra 54,50 ,24 ay kontrat,ortalaması 47 tl falan geliyordu.
belli bir GB tan sonra hızın düşeceğini söylemediler,çakallar.:p
Cep telefonuma dün mesaj geldi,aylık 59,50 tl ayrıca 25 GB tan sonra hızınız
1 Megabit olacak diye.ki benim hızım anca 6 megabite kadar çıktı
yani özetlersek çaktırmadan 49 tl den 60 tl ye çıkardilar.:pr:
altarnatif arıyorum ne önerirsiniz:silent:

Teşekkürler @skyblade ,Pc iyiydi benim işlemci radyatörüne ufacık bir toz vardı söktüm(işlemci yapışıkmış altında haberim yok:p tırnağı yamultmuşum düzelttim çalıştı snra yine gitti buna pin eklesek çalışır mı. Anakart Pentium 4 3,2Ghz destekliyor, Celeron 2,6 ve sıfır anakartla berbat performansı.
Neyse soracağım P4 işlemci mi bulayım tamir mi (pin lehimi birşey yapılıyor mu).
İşlemcinin üzerindeki soğutucuyu anakarta bağlayan 4 pimden birini kırmışsanız yeni bir soğutucu alabilirsiniz, 15 lira civarı olması lazım. İşlemciyle soğutucu arasına sürmek için bir de termal macun var. Ama işlemcinin bacaklarından birini yamultmuş ya da kırmışsanız yeni işlemciden başka çözüm var mıdır bilmiyorum.
Arkadaşlar türk telekom hiçbir şekilde hayrına kampanya yapan bir firma değil (...) türk telekom hızınızı arttırıp size çaktırmadan kota koyup sürekli kazıklıyor. En önemli kanıtı herkezin internet hızını 1mbit ten 8 megabite çıkarabilceğini ve aynı fiyatı verebileceğini söylediler sonra 8gb kota dolunca hem ekstra ücret yazacağını HEMDE 8gb kota geçince 0,512 megabite düşüş olacağını söylemediler.
Ben de 1 Mbit limitsiz tarifedenim, telefon sapığı gibi zırt pırt arayıp "8 Mbps tarifeye geçirelim" diyorlar da bu 8 Mbps de max. hız ve "adil kullanım" adı verdikleri dalavere nedeniyle 15 GB indirmeden sonra hızı 512 kbps'ye düşürüyorlar. Ben ayda 70 GB civarında dosya indiriyorum ve hızımı durduk yerde yarıya düşürmeye niyetim yok :) Yav TTnet efendi, filanca kişi 6 GB limitli almış 25 TL ödüyor, ben limit istememişim 45,25 ödüyorum. Parasını verdim, kullanacam; neyin adil kullanımından söz ediyorsun? Bir de tarife değiştirince memnun kalmazsanız eski tarifeye dönemiyorsunuz, hemen o tarifeyi kaldırıveriyorlar. Ev telefonunda bu oyuna geldim, HesaplıHatt tarifesinden ayda 12 TL öderken şimdi 20 TL ödüyorum. HesaplıHatt tarifesine dönmek mi? Şu anda o tarifede olmayanlar için öyle bir tarife yok! Bu 20 TL'yi de sırf internet bağlantısı için ödüyorum ayrıca, ev telefonunu kullandığım yok. Yani 45,25 TL dedikleri tarife için aslında 65,25 ödüyorum. Haram zıkkım olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar