Adsl'den VDSL 2 ye Geçtim...

Arkadaşlar beni arayan Telekom yetkilisi santrale yakın olduğum için bu avantajın belli bir kaç abonede olduğunu söyledi...aboneye uzaklığım aslında 5-6 km civarında...okuduğum kadarıyla daha yakın olmam gerekiyormuş bu en yüksek hızdaki band sinyalini almam için...bu hıza çok ihtiyacımda yoktu aslında...45 lira ödüyordum adsl ye...şimdi 43 e düştü hız arttı ama ben bu hızın arttığını nasıl anlayacağım...upload yaparken mi...adsl yeterliydi bana...şimdi değişen bişey olmadı...

normal şartlarda adls paketim 54 gaymeye yükseldi 1 Ocaktan itibaren zamlandı...en azından zam yemedim ve erişim hızım arttı değillmi...

hıs testi sonucları bu...iyi mi kötü mü değerlendirmeyi bilenlere danışmak istedim...keza ne kadar benim işime yarar bilemedim...bu değerler çok mu iyi acaba...

basit ev kullancısı olarak fazla indirdiğim şeyler yok...modemi ücretsiz verdiler...

sadece web sayfalarında gezen kullanıcılar için (tabi youtube manyagı felan değilse) bu kadar hız bana gore gereksiz.

ama neticede senin adsl faturan daha ucuza gelmeye başlamış. gerisini düşünme pek. cebinden çıkan paraya bak.

sadece web sayfalarında gezen kullanıcılar için (tabi youtube manyagı felan değilse) bu kadar hız bana gore gereksiz.

ama neticede senin adsl faturan daha ucuza gelmeye başlamış. gerisini düşünme pek. cebinden çıkan paraya bak.

dostum dediğin yutuba girdim önceden tın tın yüklensin diye tırmaladığım videolar cayır cayır başlıyor duraksama kalmamış...:p

birde diziport vs izleyemediğim dizilerin tekrarlarını izlediğim sitelerde gereksiz bekleme sürecim kalmayacak galiba...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kanka göstergeler şık olmuş kaç yapıyor bu:mrgreen:

Kanka göstergeler şık olmuş kaç yapıyor bu:mrgreen:

adslde bakmıştım 5mbps deydi bu demek uçuşa geçti...2 yıl tarife sözü verdim ama...:p ttden memnunum aslında 5 yıldır kesintisiz hizmet aldım...

tek sıkıntı vermeleri gereken standart yüksek hızı aşırı fahiş fiyatla veriyorlar...yani resmen tekel oldular...devlet zarar etti bence bu adamlara Telekomu satarken...

Bu internet hızıyla Pc'nin son teknoloji olmasının bir alakası var mı. :silent:

Pc eskidi benim Cgl gibi 2003 model, yenileyim diyorum sonra boşver onun yerine daha iyi motosiklet alırım diyorum idare ediyor.:p

geçenlerde benide aradılar müşteri hizmetlerinden ama telefondaki bayanın söylediklerinden çok az bir kısmını anlaya bildim zira diksiyonu çok kötüydü :pale:
konuşmasını bitirdiğinde iki sene üyelik sözleşmesi var dediğini net anladım ama genel olarak anlattığından bir şey anlamadığım için geçiştirdim :mrgreen: aslında düşünmek lazım bağlantı hızı bağzen çok kasıyor illaki faydası olur gibime geliyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:05 ----------

Pc eskidi benim Cgl gibi 2003 model, yenileyim diyorum sonra boşver onun yerine daha iyi motosiklet alırım diyorum idare ediyor.:p

hocam senin CiGuLi çok motor eskitir daha :cat:

Şimdi iyi,hoş fakat tarifelere baktım; size verilen tarife dediğiniz fiyata göre bu "VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı
Ayda 43 TL"
Orada da gördüğünüz gibi bu kadar hız olsa da 10 Gb kota var ve bu kotayı aşarsanız ekstra ücret ödemeye başlarsınız. Ki 18 mbit hızla da bu kota 1 saat içinde doldurulabilir. Aman dikkat :)

Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 32Mbps'e, 50Mbps'e ve 100Mbps'e kadar limitli paketler için (VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı, VDSL2 50 Mbps'e kadar / 15 GB kotalı, VDSL2 100 Mbps'e kadar / 20 GB kotalı) VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı paketi için 99TL'yi, VDSL2 50 Mbps'e kadar / 15 GB kotalı paketi için 139TL'yi, VDSL2 100 Mbps'e kadar / 20 GB kotalı paketi için 199TL'yi geçemez. Kota aşım ücreti 0,009248 TL/MB'dir

Bir de bu var:

VDSL2 32 Mbps'e kadar 10 GB kotalı paketinde Abone, internet hattının bulunduğu yerdeki 32 Mbps'e kadar destekleyen hızı kullanacak olup, bu hız bağlanılan yere göre değişiklik gösterebilecektir. Abonenin ay içerisindeki veri kullanımı (download) adil kullanım noktası olan 15,91 GB'ı aştığında internet kullanım hızı 1 Mbps olacak şekilde düşürülecektir.

@Aparat öyle de bıktım satıyorum ciguliyi, kaliteli çinliler sardı ortalığı ilerde hiç satılmaz bu.:)

Tarz da değiştireceğim kros mudur küçük enduro mudur onlara geçeceğim.:p

İnternet sayfalarını açma hızı internet bağlantısıyla alakalıdır. Fakat pcnin eski olması tarayıcının geç açılması,yüklü sitelerdeki resimlerin,videoların zor oluşturulmasına neden olabilir

İnternet sayfalarını açma hızı internet bağlantısıyla alakalıdır. Fakat pcnin eski olması tarayıcının geç açılması,yüklü sitelerdeki resimlerin,videoların zor oluşturulmasına neden olabilir

Teşekkürler @skyblade ,Pc iyiydi benim işlemci radyatörüne ufacık bir toz vardı söktüm(işlemci yapışıkmış altında haberim yok:p tırnağı yamultmuşum düzelttim çalıştı snra yine gitti buna pin eklesek çalışır mı. Anakart Pentium 4 3,2Ghz destekliyor, Celeron 2,6 ve sıfır anakartla berbat performansı.

Neyse soracağım P4 işlemci mi bulayım tamir mi (pin lehimi birşey yapılıyor mu).

Teşekkürler @skyblade ,Pc iyiydi benim işlemci radyatörüne ufacık bir toz vardı söktüm(işlemci yapışıkmış altında haberim yok:p tırnağı yamultmuşum düzelttim çalıştı snra yine gitti buna pin eklesek çalışır mı. Anakart Pentium 4 3,2Ghz destekliyor, Celeron 2,6 ve sıfır anakartla berbat performansı.

Neyse soracağım P4 işlemci mi bulayım tamir mi (pin lehimi birşey yapılıyor mu).

Yani benim de pek bilgim yok donanım konusunda ama pin tamiri yapıldığını hiç duymadım şu ana kadar. Anakartın desteklediği işlemciyi bulmak daha mantıklı ve daha ucuz olur muhtemelen. Gittigidiyor'da bile bulabilirsiniz belki. Anakartın üzerinde yazan işlemci chipsetlerine uymasına dikkat edin ama :) Ya da Sırf internet,film,müzik için kullanılacaksa 700-1000 liraya sıfır laptoplar da bulunabilir.:cat:

Eyvallah ustası vardır pin tamirinin bir araştırayım bulamazsam dediğini yaparım.:)

VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2), varolan bakır kabloları kullanarak yüksek hızlarda iletişim kullanılmasını sağlayan bir teknoloji. Uzak mesafelere bu hizmetin verilebilmesi için fiber optik destekli kabinlerin olması gibi bir gereklilik var. Onun haricindeiletişim standart bakır kablolar üzerinden sağşanıyor; ancak abonenin santrale olan uzaklığı gibi performansı büyük ölçüde etkileyen kriterler var.

VDSL2, DSL genişbant kalbolu iletişimin en yeni ve en hızlı teknolojisi. Özellikle yüksek tanımlı video, müzik ve içerik izlerke, yüksek hızlarından ve uygulanması kolay olmasından dolayı son zamanlarda bir çok ülkede yaygın olarak kullanılıyor.

VDSL2′nin maksimum ulaşacağı aslında 250 Mbit ancak, hızı en çok etkileyen faktör, abonenin santrale olan uzaklığı. Örneğin mesafe 0.5km olduğunda hız 100 Mbit’e düşüyor. 1 km olduğunda ise 50 Mbit’e düşüyor. Uzaklık 1.6 km’den fazla olduğunda ise performans ADSL2+ gibi oluyor. Bu da 24 Mbit/sn gibi bir hız.

diyor kanka ayrıca şu verilere baksana...biz daha nerelerdeyiz...

Farklı ülkelerde VDSL2 hizmetleri:

Belçika’da ev kullanıcılarının %60′ı VDSL2 abonesi (20 mbit)
Finlandiya’da 100mbit ve 64 mbit/sn’li bağlantı yaklaşık 69 Euro.
Almanya’da santrale yakın oturanlara (500-700 metre) 50 mbit VDSL2 sağlanıyor.
İsviçre, 2007 Haziran’dan bu yana VDSL2 kullanıyor.
İsveç, VDSL2 denemelerini 2005′de yapmış.

geçenlerde benide aradılar müşteri hizmetlerinden ama telefondaki bayanın söylediklerinden çok az bir kısmını anlaya bildim zira diksiyonu çok kötüydü :pale:
konuşmasını bitirdiğinde iki sene üyelik sözleşmesi var dediğini net anladım ama genel olarak anlattığından bir şey anlamadığım için geçiştirdim :mrgreen: aslında düşünmek lazım bağlantı hızı bağzen çok kasıyor illaki faydası olur gibime geliyor...

QUOTE]

aslında yeni kural çıktı çıkalı (yani sabit telefon hattı almdan adsl hizmeti alabilmenin önü açıldı) superonlıne gibi firmaların da önü açıldı...

Şimdi iyi,hoş fakat tarifelere baktım; size verilen tarife dediğiniz fiyata göre bu "VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı
Ayda 43 TL"
Orada da gördüğünüz gibi bu kadar hız olsa da 10 Gb kota var ve bu kotayı aşarsanız ekstra ücret ödemeye başlarsınız. Ki 18 mbit hızla da bu kota 1 saat içinde doldurulabilir. Aman dikkat :)

Limitli paketlere abone olan müşterilerimize faturalanacak aylık ücret ve kota aşım ücreti toplamı 32Mbps'e, 50Mbps'e ve 100Mbps'e kadar limitli paketler için (VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı, VDSL2 50 Mbps'e kadar / 15 GB kotalı, VDSL2 100 Mbps'e kadar / 20 GB kotalı) VDSL2 32 Mbps'e kadar / 10 GB kotalı paketi için 99TL'yi, VDSL2 50 Mbps'e kadar / 15 GB kotalı paketi için 139TL'yi, VDSL2 100 Mbps'e kadar / 20 GB kotalı paketi için 199TL'yi geçemez. Kota aşım ücreti 0,009248 TL/MB'dir

Bir de bu var:

VDSL2 32 Mbps'e kadar 10 GB kotalı paketinde Abone, internet hattının bulunduğu yerdeki 32 Mbps'e kadar destekleyen hızı kullanacak olup, bu hız bağlanılan yere göre değişiklik gösterebilecektir. Abonenin ay içerisindeki veri kullanımı (download) adil kullanım noktası olan 15,91 GB'ı aştığında internet kullanım hızı 1 Mbps olacak şekilde düşürülecektir.

18 mbit hızla bu kotayı nasıl doldurabilirim dostum ...aynı anda 20 film indirmeye çalışarak mı acaba...10 gb yi harbiden geçebilirmiyim şimdi yusuflamaya başladım...:p kota takibi için bir sistem var...tırstım şimdi iyimi...yani ferrariye bindik diye benzin masraflarınada eyvallah dicem öylemi...:queen:

Uploaded with ImageShack.us

ortalama bir film downlandı kaç mb dir...ne indirirsem çılgınlar gibi kota dolar...gamezer.comda onlıne bilardo oynuyorum etkilermi acaba...

VDSL2 (Very High Speed Digital Subscriber Line 2), varolan bakır kabloları kullanarak yüksek hızlarda iletişim kullanılmasını sağlayan bir teknoloji. Uzak mesafelere bu hizmetin verilebilmesi için fiber optik destekli kabinlerin olması gibi bir gereklilik var. Onun haricindeiletişim standart bakır kablolar üzerinden sağşanıyor; ancak abonenin santrale olan uzaklığı gibi performansı büyük ölçüde etkileyen kriterler var.

Aga bu kabinleri ve üzerindeki cihazları TT taşeronu 2 arkadaş monte edip aktifledik Eskişehir ve 12 ilçesi dahil. Ayıptır söylemesi.:mrgreen:

bende vınn var 3aylık aldım idare ediyor peşin 39 alıyor sandımki ilk faturayı peşin alıyolar meğerse hava parasıymışş yasladılar 3 aylık die 4 aylıkı..i...neler

4gb sınırlı kullanıyorum ne olduğunu anlamadan 45-50 kağat fatura geliyor 6 gb devirmiş oluyorum bunun 1 gb olanı aynısı sınırsızı yokmu ya ben hızdan memnunum.. ulan tt netin sayfasına bakınca adamın kafası çorba oluyor matematik dersi gibi ya...yok şu tarife bu tarife şunu şöle yaparsan şu olur vs....6 yıllık aboneyim bide ..

Aga bu kabinleri ve üzerindeki cihazları TT taşeronu 2 arkadaş monte edip aktifledik Eskişehir ve 12 ilçesi dahil. Ayıptır söylemesi.:mrgreen:

Öger Telekom voliyi vurmuş bize monteliyor aga boşver kabini falan...:p

bende vınn var 3aylık aldım idare ediyor peşin 39 alıyor sandımki ilk faturayı peşin alıyolar meğerse hava parasıymışş yasladılar 3 aylık die 4 aylıkı..i...neler

ganga aslında direksiyon salladığım için benimde netbuk alıp bu vodemlerden birine geçmem lazım...yani mobil nete ihtiyacım var...vodafon daha ucuz diye biliyorum...1 gb 19 milyon galiba...seninki 4 gb 39 mu...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:00 ----------

4gb sınırlı kullanıyorum ne olduğunu anlamadan 45-50 kağat fatura geliyor 6 gb devirmiş oluyorum bunun 1 gb olanı aynısı sınırsızı yokmu ya ben hızdan memnunum.. ulan tt netin sayfasına bakınca adamın kafası çorba oluyor matematik dersi gibi ya...yok şu tarife bu tarife şunu şöle yaparsan şu olur vs....6 yıllık aboneyim bide ..

ve öyle bir tesgah kurmuşlar ki mutlaka giren bize giriyor...avantajlı olduğunu sandığın pakette mutlak kitliyor...

ama tek avantajlı kesim 110 lira ödeyip cafesinde 40 makinayı kullandıran net cafeciler...benim kafeci arkadaşım 110 lira ödüyor bende 43 lira ödüyorum...:p

aynen öyle pandacımmm iş görüyor amaa artısı bu...

ttnetin neden mobil vodemi yok acaba...sabit hatlarda üstün teknoloji emrinde ama bu husus da bir çalışması yok gibi...gsm firmalarıyla bu alanda kapışıp rekabet yaratmıyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar