Adını özgürlük koydum: Vejihi'nin yolu

Derler ya; insan dostunu seyahatte tanır, kendini de tam anlamıyla öyle. Kim ki zaten insana kendinden daha yakın dost olan?

Kendisiyle baş başa kaldığında daha net anlıyor, gerçekte kim, ne, neleri yapabilir, neleri yapamaz, nelerden hoşlanır, nelerden hoşlanmaz...

Sırtladığı tüm kimlikler, tüm roller; anne, baba, evlat, kardeş, karı, koca, sevgili, dost geride kalmadıkça, kendini tam olarak göstermiyor, kafasını çıkartamıyor saklandığı yerden o utangaç gerçek benlik.

Görünmez olmanın tek olanaklı olduğu yerdir tamamen yabancı bir yerde tek başına olmak. Kimsenin umurunda olmamanın hem o tuhaf ürpertisi hem de keyfini aynı anda yaşamak…

Ve yalnız başına gülmeyi, eğlenmeyi becerebilen insanın bu hayatta korkacağı çok fazla şey kalmamıştır kanımca...

Geçen hafta tek başıma çıktığım, her dakikasından ayrı keyif aldığım gezinin fotoğraflarını paylaşmak istedim. Kimi zaman 10 dakikalık yolda 5 kere durdum kimi zaman saatlerce ayaklarım yere basmadı. Aslında epey bir fotoğraf var ama eleyerek 60 a indirebildim :) Hepsinin altına detaylı açıklama yazamadım, detaylar hakkında bilgi isterseniz, ya da sorunuz olursa ayrıca cevaplayabilirim.

Başrolde motosikletim Vejihi, ben sadece yardımcı oyuncu, dolayısıyla da tüm gözler onun üzerinde :)

Genel olarak rota konusunda kafamda çok kesin bir şey yoktu, kalacağım yerleri çoğunlukla gitmeden bir gece önce internetten araştırıp ayarladım, hatta bazen hiç ayarlamadım. Spontane olması bazı şeyleri daha da keyifli hale getiriyor. Sonuç olarak kaldığım yerler; Mudanya, Çanakkale, Bozcaada, Assos, Kızılkeçiler Köyü (Kaz Dağları) şeklinde oldu.

Buyurun fotoğraflar:

Çok fazla eşyam yok sadece bu silindir çanta ve bir de sırt çantam. Yalnız şunu söylemek isterim ki silindir çanta hazırlamak bir sanattır :p

O0Ni1j9.jpg

Yolculuk öncesi kilometre:

hm7LG5Q.jpg

İlk durak Mudanya malum yol uzun; yaklaşık 430 km bu yüzden yolda çok fotoğraf çekerek vakit kaybetmek istemiyorum. Mudanya'ta vardığımda ilk iş olarak eşyaları pansiyona atıyor ve sokaklara çıkıyorum. Mudanya sokaklarından bir kaç kare:

lqAi4k9.jpg

ACm7jgv.jpg

Buraya kadar gelmişken Tirilye'ye de uğradım, malum Ankara'da balıkçısı meşhurdur. Kendisi de çok sevimli küçücük bir kasaba. Bir daha yolum o taraflara düşerse kesinlikle Tirilye'de kalmayı tercih ederim. Mudanya - Tirilye yolu ve Tirilye'den birkaç fotoğraf:

LqnJRMM.jpg

ulekL10.jpg

leXHXLn.jpg

4ydqr0Y.jpg

Tepeden Tirilye liman:

569jnah.jpg

Bu da Tirilye'de rastladığım bir tuvalet. Levhayı gördükten sonra, yüzme bilmeme rağmen içeride neler olabileceği konusunda tedirgin olduğum için girmedim :)

bBVHEcK.jpg

Ertesi gün Çanakkale tarafında kalmayı planlıyorum. Yol için bir kaç alternatif var. Bursa çevre yolundan hızlı ve rahat biçimde Bandırma ve sonrasında Çanakkale'ye ulaşabilirim. Ama ben Tirilye yolunun virajlarını çok sevdiğim ve sonrasındaki köy yollarını merak ettiğim için sahilden gitmeyi tercih ettim. Köy yolları, zeytinlikler, meyve ağaçları çok güzeldi. Ve motorla o yollarda gitmek o kadar keyifliydi ki, bunu bölüp fotoğraf çekmek istemedim. Sadece ana yola bağlanmadan kısa süre önce bir ayçiçeği tarlası kenarında arka planda Ulubat Gölü manzarasını görünce dayanamayıp duruyorum:

erQRLoj.jpg

Bandırmayı geçtikten sonra sanırım Bandırma - Biga arası tekrardan denizi görüyorum ve bir fotoğraf molası:

03fTjdF.jpg

KqAPsB7.jpg

SXgEw8U.jpg

nH6wIpw.jpg

Ve Çanakkale... Otele eşyaları bıraktığım gibi feribota binip Gelibolu'ya geçiyorum. Görülecek çok yer var. Akşama kadar Gelibolu'da dolaşıyorum. Milli Park olduğu için her yer yemyeşil, yollar güzel, deniz muhteşem. Yarım adayı hava kararana kadar geziyorum:

B6BNwHp.jpg

Seyit Onbaşı

gJvwgDL.jpg

DyFPpdC.jpg

Anzak Koyu

KF7EovR.jpg

fn48x3w.jpg

Abide

u37wHgj.jpg

5h6xvjw.jpg

CdDxyPI.jpg

NnnU5Ol.jpg

Ve dönüş feribotunda Vejihi

bSr7YBV.jpg

Çanakkale sahil Truva heykeli

emwj3Pm.jpg

Ertesi gün Bozcaada'ya geçiyorum, yolda da Truva'ya uğrauyorum. Aslında kalıntılarında epey bir fotoğrafını çekmişim ama orda bulunup bizzat görmedikten sonra tuğla ve taşlardan çok bir anlam ifade etmiyor

3HH8KMD.jpg

Bozcaada feribot sırası (sıra derken mevsim dolayısıyla önümde 2 araba var)

SggsxTD.jpg

Muhteşem koyları ve manzarasıyla Bozcaada (Umarım her zaman sit alanı olarak kalır):

Kale

4R8UV61.jpg

yDYkfwk.jpg

Wl1bDDL.jpg

Dj9KTqw.jpg

6CtY1sl.jpg

kQjyw1U.jpg

MFq11Vp.jpg

9Y49bpK.jpg

OeexP25.jpg

Mmq1zXd.jpg

Boacaada'ya bir gün yetmedi, iki gün kaldım. Dönüşte tekrar yolda olmak o kadar hoşuma gidiyor ki uzun süre yüzümden o gülümseme silinmiyor. ne ara bu kadar bağımlısı oldum yolculuğun acaba?

Bozcaada Assos arası yine anayol yerine sahil şeridi ve köy yollarını tercih ediyorum

lvi2JOu.jpg

Her ne kadar çok belli olmasa da dağın içinden su sızıyor, biraz ileride kaplıcaları görünce olayı anlıyorum

28YVj89.jpg

Yol üzerinde olan Apollon tapınağına uğruyorum, bir yanda kazı çalışmaları bir yanda restorasyon çalışmaları devam ediyor

GzQcOlp.jpg

Ve Assos... Gittiğim her yerde karşıma çıkan arnavut kaldırım yollardan ölesiye nefret etsem de ve Assos'un yolları ekstra büyük taşlar ve aralarında bırakılan geniş boşluklar sebebiyle bir işkenceye dönüşse de Assos kalesindeki manzara her şeye değerdi. hayatımda gördüğüm en iyi manzarakardan biriydi sabaha kadar fotoğraf çekmek istiyorum ama hiçbir kare benim gördüğüm gibi görmüyor Ege'yi...

n23TGN2.jpg

09uaUQq.jpg

oQkvXoE.jpg

Gezi boyunca benim olduğum 3 fotoğraftan biri :)

lAkq1XX.jpg

Assos'ta kaldığım pansiyonun terası ve gün batımı

Uxa50Al.jpg

wjlyUo9.jpg

Bu da pansiyonun tuvaleti. Tripli klozet... Adeta "bugüne kadar güvendiğim herkes ağzıma s..tı" der gibi kapıya sırtını dönmüş, biraz kırgın, biraz küskün :)

4nF3WHk.jpg

Ve son hedef Kaz Dağları. Malesef dağa araç girişine izin verilmiyorumuş, sadece jip safari ve rehberli geziler mevcutmuş. Gitmeden iyi araştırma yapmadığım için dağlara çıkamıyorum. Gezi boyunca tek hayal kırıklığım da bu oluyor. Olsun, kaz dağları eteklerinde dolaşmak, o hafayı solumak, Sütüven şelalesi ve Hasan Boğuldu göleti... Çok güzel.

Kaldığım otelin terasından Kaz dağları ve Akçay:

AqFCm3z.jpg

SmHZxHK.jpg

5yCgbsq.jpg

Sütüven şelalesi ve Hasan Boğuldu göleti:

hkYei5S.jpg

vjQtSKE.jpg

Xr92335.jpg

yfQefO1.jpg

Ve her güzel şeyin bir sonu var. Malesef dönüş yolu... Önümde 630 km civarı bir yol var. Önce Eskişehir ya da Bursa'da bir gece kalıp yolu ikiye bölmeyi düşünüyorum fakat sonra vazgeçiyorum. Ben bu yolu giderim. Yola çıkışımdan 20 dakika sonra bir radar cezası molası verip yolun geri kalanında daha dikkatli gidiyorum.

Eskişehir - Sivrihisar arasında bir yer; uçsuz bucaksız bir düzlük ve bozkır

ATgftF1.jpg

Wfq6l5o.jpg

Ve eve varış, yorgun ama gururlu...

7nrG2Qz.jpg

78iQ9ut.jpg

Başta da söylediğim gibi her dakikasında keyif aldığım bir tatildi benim için umarım biraz da olsa yansıtabilmişimdir. Seyahat boyunca motorum hiçbir problem çıkarmadı hiç üzmedi beni. Açıkçası sahip olduğum ve uzun süre kullandığım her şeyde olduğu gibi ona da çok fazla bağlandım hele de bu yolculuk sonrasında. Malesef yakında ayrılık var...

Herkese keyifli sürüşler, teşekkürler...

İzmir İl Temsilcisi
çok güzel bir gezi olmuş keyifle okudum bir hikaye gibiydi aynen :)

Fotalar için ve betimleme anlatımınız içinde teşekkürler devamını bekleriz :)

Adana İl Temsilcisi
evet motosiklete binmek gerçekten özgürlüktür.:cat: gerçekten keyifle okudum.en çok da o klozete ve söylediklerine bayıldım.2 yıl önce de biz motorlarla buradan geldik oralara.ama sizden almak istediğim bilgiler var.mudanya'da,bozcaada'da ve assos'ta kaldığınız otel/pansiyon isim ve fiyatları+memnuniyetinizi rica edeceğim.ayrıca trilye'de pansiyon araştırmanız oldu mu?paylaşım için teşekkürler.ADANA'dan selam olsun.:king:

Çok güzel bir gezi olmuş. Anlatımları da dahil. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Bizlere de gitmek nasip olur umarım

KArdeşim hem gitmek istediğim yerler hem de motorla bir gezi.. İç geçirmemek elde değil. Çok güzel bir gezi olmuş. fotoğraflar bir harika. Çok teşekkür ederim. Yolun Adanaya düşerse beklerim.

Güzel yorumlar için herkese teşekkürler.

Abi kaldığım yerlerin fotoğraflarını ve detaylarını akşama evden paylaşırım.

evet motosiklete binmek gerçekten özgürlüktür.:cat: gerçekten keyifle okudum.en çok da o klozete ve söylediklerine bayıldım.2 yıl önce de biz motorlarla buradan geldik oralara.ama sizden almak istediğim bilgiler var.mudanya'da,bozcaada'da ve assos'ta kaldığınız otel/pansiyon isim ve fiyatları+memnuniyetinizi rica edeceğim.ayrıca trilye'de pansiyon araştırmanız oldu mu?paylaşım için teşekkürler.ADANA'dan selam olsun.:king:

Selam abi, Kaldığım otelleri, web sayfalarını ve otellerin kendi çektiğim fotoğraflarını sırasıyla ekliyorum.

Mudanya - Esman Butik Otel. Gecelik 65 TL

fyp14PW.jpg

uvlz35y.jpg

KStoJnr.jpg

ILMvqRK.jpg

ukX5Y84.jpg

Çanakkale - Temizay Otel. Gecelik 65 TL

Bu otelde fotoğraf çekmedim, temiz düzgün bir oteldi fakat fotoğraf çekmeye değecek pek bir özelliği yoktu.

Bozcaada - Eftelya Otel . Gecelik 70 TL

FJaVEMB.jpg

Ve odamın muhteşem deniz manzarası (2-3 dakika gözleri hafif şaşı yaparak bakınca görünüyor. Biz bu yöntemle Cine5 şifresi çözmüş nesiliz bize koymaz!)

maeN5Hu.jpg

Assos - Taşlı Köşk Pansiyon. Gecelik 60 TL

sFxX49c.jpg

zKFKJFN.jpg

CPZrlE7.jpg

s67KDJH.jpg

Kaz Dağları (Kızılkeçili köyü) İda Natura Lifestyle. Gecelik 75 TL

hK5kBAB.jpg

yEYmQ5r.jpg

(Otelden çevre manzarasını ilk yazıda koymuştum)

Dediğim gibi kaldığım yerlerin hepsi çok temiz ve düzgündü. Bozcaada'da Hüseyin ve ailesi ve İda Natur'da otelin sahibi Ali Bey'e selamımı söylerseniz fiyat konusunda da yardımcı olabilirler. Hepsi de çok iyi ve yardımsever insanlar, tatilimin bu kadar güzel geçmesini bir bakıma da onlara borçluyum. Gittiğim her yerde çok rahat ettim.

Tirilye'de bir otel araştırmasına girmedim, çünkü Mudanya'da otele yerleşip oraya dolaşmaya gitmiştim. Fakat yol üzerinde 1-2 güzel otel ve pansiyon gördüm ama detaylı bir bilgim yok. Otel ayarlamalarımda neredekal.com, booking.com ve tripadvisor sitelerinden faydalandım.

Size de iyi sürüşler ve geziler, tekerinize taş değmesin...

Süper gezi süper anlatım. Kaldığınız yerlerin fiyatlarını belirttiğiniz için çok memnun oldum yerleri not ettim. Teşşekkürler

Süper gezi olmuş. Anlatım ve detaylı bilgiler ayrıca tat katmış. Tekerinize sağlık. Assos, bozcaada, akçay, çanakkale her sene gezseniz, diğer yıl yine gezmek isteyeceğiniz yerler

Paylaşım için teşekkürler, kazasız belasız nice gezilere :rendeer:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Büyük keyif aldım fotolarından ve yorumlarından....
İlk olarak yüzme bilmeyenlerin giremediği umumi hela ,
İkinci olarak TRİP yapan klozet....:queen:

Bu gezinin bombaları bunlar... :cat:

Teşekkürler...:rendeer:

Adana İl Temsilcisi
teşekkürler kardeş,gerekli notları aldım.başka arkadaşlarında faydalanacağına eminim.

Çok harika bir gezi olmuş kardeş emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler kazasız belasız geziler diliyorum...

Hocam emeğine sağlık. Gezi ve aktarım gerçekten çok güzel.

Güzel gezi ve güzel anlatım olmuş amma velakin şu vejihi'yi gel biz vecihi yapalım. :mrgreen:

Sağolasın paylaşım için :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar