[Adana - MT]

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
napim alpim canım sıkılıyor borsa düştü,para yok benzin yok cüzdanı evde unutmuşum bari beleş geyik yapayım dedim

ulem mesaiiiii bitmiş haberimiz yok yavv ben kaçarrrrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
"lkasljsafnmğcnbhakv" hadi bunuda çözün bakim :mrgreen:
yaaa, öylemiii:p demek maykıl öldü dedin hı:mrgreen:
Allaha Şükür Bugün Cuma olsa gerek.
Allah kabul etsin:)
ulem mesaiiiii bitmiş haberimiz yok yavv ben kaçarrrrrrrrrrrrr

böyle mesaiye can kurban:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:21 PM ----------

:mrgreen: ::koop::::xblink::::xs06::

sen daha çalışıyormusun:p

yaaa, öylemiii:p demek maykıl öldü dedin hı:mrgreen:

Allah kabul etsin:)

böyle mesaiye can kurban:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:21 PM ----------

sen daha çalışıyormusun:p

Geliyon hepsine bi cevap yazıyon, sonra balağa kaçıyon. böyle MT cilik olmaz :farao: hani bi de tutuğun balıktan versen sesimizi çıkarmıyacaz :mrgreen:

Geliyon hepsine bi cevap yazıyon, sonra balağa kaçıyon. böyle MT cilik olmaz :farao: hani bi de tutuğun balıktan versen sesimizi çıkarmıyacaz :mrgreen:

ya adaşım ben bu gürselin nekadar tehlikeli olduğunu söylememe rağmen.sen yine bu adama laf söylüyon.adam balık tuttu millete verdi (bende dahil)seni adam yerine koymayıp sana balık getirmemiş.ben olsam onu balık niyetine yerdim.sana söylemiştim.çokkkk tehlikeli şu gürsellllll:bounce::bounce:

Süper muhabbet dönmüş biz yokken yav :queen:

Kimse yokmu, bu saattede yatılırmı kardeşim :pale:

Thank God It's Friday... İstanbul Etilerde ve Bağdat Caddesinde şubeleri olan, Amerikan mutfağından mönüler sunan restorant zinciri... Abimle gitmişliğim vardır. Siz siz olun sakın kapısından girmeyin. İç çamaşırınızı bile isterler. :))

Türkiye'de herşeyin cılkını çıkarırlar :farao:

Uyarın için teşekkürler :cat: yoksa istanbula gittiğimde uğrayacaktım :mrgreen:

Almanyada gidersin artık
http://www.tgifridays.com/home/welcome.aspx

artık gözüm CBF1000 de :p

CBF1000 ve sen....:farao:

VFR 1200 restorant zincirimi vay be cahal kalmışız desene

Ciğerci :queen:

Son düzenleme:
zafer allah aşkına ne yapıyon sen sabahın 4 ünde yaw. niye uyanıksın ciğerim bir problemin mi var.

Michael Jackson'ın en sahne performanslarından biri izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=-tqYUTjQIc0

Arkadaşlar yarın sabah saat 9:00 da Pozantı tarafına yol yapmayı düşünüyoruz. Gelmak isteyenler olursa aşağıya isimlerini yazsınlar.

Buluşma yeri: Mola tesisleri
Buluşma saati: 9:00
İstikamet: Pozantı

Katılacaklar:
1. Haluk ve eşi
2. Muzaffer ve eşi
3. Bora ve eşi
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
.
.
.

Son düzenleme:
Günaydın ciğerlerim....:mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:38 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:37 AM ----------

ya adaşım ben bu gürselin nekadar tehlikeli olduğunu söylememe rağmen.sen yine bu adama laf söylüyon.adam balık tuttu millete verdi (bende dahil)seni adam yerine koymayıp sana balık getirmemiş.ben olsam onu balık niyetine yerdim.sana söylemiştim.çokkkk tehlikeli şu gürsellllll:bounce::bounce:

Bak bunu bilmiyordum işte :cyclopsan demek herkes yedi bana yok ha :pr: alacağın olsun Gürsel :salut:

Adana İl Temsilcisi
günaydın millet.

BİLGİLENDİRME AMAÇLI,ALINTIDIR.

Köpek Saldırılarını Savuşturma Tekniği

Bu başlık altında yolda karşılaşılacak köpeklerden bahsedeceğiz. Issız bir yolda araba ile seyahat ederken köpek ya da köpek sürüsü tarafından tacize uğramak biraz ürkütücü olabilir ama psikolojik rahatsızlıktan öteye geçmez. O da köpekleri ezmekten korkulduğu içindir. Ama motosiklette bu durumla yüzleşmek sizi öldürebilir. Bu yüzden köpek sahiplerinin köpeklerini bağlı tutmaları, başıboş ortaya salıvermemeleri ve de onları kimseyi kovalamamaları yönünde eğitmeleri gerekmektedir. Eğitimli köpeklerin sahipleri sorumluluk duygusuna sahip insanlardır. Saldırgan köpeklerin sahipleri genellikle kötü tabiatlı ya da köpekleri ile ilgilenmeyen insanlardır. Köpeğe eziyet edilmiştir, aşırı şiddete maruz bırakılarak bilinçli olarak vahşileştirilmiştir. Tabi bazı cinslerin(pitbul, rothweiler, doberman) yapılarındaki vahşilikte ehlileştiklerine tam güvenilemeyecek türdendir. Bunun dışında cinsi ne olursa olsun patolojik olarak köpeklerinde delisi, psikopatı vardır.

Köpeklerin saldırıları genelde ön tekeredir. Küçük bir köpek dahi motorunuzun dengesini bozup sizin düşmenize sebep olabilir. Bu vahşi hayvanların avlanırken(geyik, antilop vs) hayvanı yere indirme içgüdüsünden kaynaklanmaktadır ve size saldıran evcil bir köpeğin bu temel av içgüdüsünün dürtüsüyle altında kalmak pahasına amacı motoru yere indirmek olabilir. Köpeğin niyeti öğlen yemeği olabilir. Şaka bir yana 250-300kg bir motorun altında kalmanız hoş değildir.

Bazı köpekler bilhassa motorları tercih ederler. Bazıları itfaiye araçlarını ya da postacıyı tercih edebilir. Eski motorcular köpeklerin ön tekere yaklaştırılmaması gerektiğini bilirler. Köpeklerin nasıl düşündüğünü bilemeyiz fakat davranışlarını gözleyip bunların avantajlarını kullanabiliriz.

Köpeklerin arasındaki büyük farklılıklar gibi elbette sürücüler arasındaki farklarda büyüktür. Bazı köpekler oyuncu olduklarından ya da bölgelerini savunma güdüsüyle böyle davranırlar. Bazıları kötü muameleden ya da eğitim eksikliğinden saldırganlaşmışlardır ama gelip geçenler içi tehlike arz ederler. Vahşi bir köpek ise dişlerini öne çıkarır ve karnından hırlar. Gerçek tehlike budur. Ciddi yaralar açabildikleri gibi kuduz mikrobu taşımaları tehlikesi de mevcuttur.

Saldırgan köpekler genellikle sahiplerinin köpeklerine yeterli ilgiyi göstermeyip başıboş saldığı eğitimsiz köpeklerdir. Zamanla çoğalarak sürüler oluşturlar. Başıboş köpek sürüleriyle karşılaşıldığında ise yaklaşmalarına izin vermeden, onlarla temasa girmeden uzaktan geri dönmenizi ivedilikle tavsiye ederiz.

Köpeklerin motora olan ilgilerini veya hamlelerini hangi psikoloji ile yaptıklarını onların beden duruşlarına bakarak anlayabiliriz. Buna göre de hangi taktikleri uygulamamız gerektiğine karar verebiliriz.

Her şeyden önce köpekler kendi bölgelerinin sınırları konusunda çok hassastırlar. Burada köpeklerde mantık olamayacağı için içgüdüler devrededir. Başıboş bir köpek 7 metrelik bir alanı kendine bölge seçerse bunun kritik merkezi 2-3 metredir. Köpekler kendi aralarında birbirlerine karşı baş kaldıran, teslim olan, saldırgan, korkan şekillerde davranışlar geliştirirler. İşte biz bu beden dillerini okuyarak onların niyetlerini tahmin edebiliriz.

. Köpek dikleşmiş bir duruşla devamlı kuyruğunu sallayarak havlıyorsa oynamak istiyordur.

. Başını gözleri başka tarafa çevrili vaziyette yere doğru düşürüp, kulakları arkaya doğru ve kuyruğu yerde ise teslimiyet göstermektedir. Ama kritik bölgesinin merkezine girerseniz korkarak saldırganlaşabilir. Isırabilir. Bunu işareti de kulaklarını geri itmek ve kuyruğunu bacakları arasına almaktır.

.Baskın köpek ise, çayırını korumak maksadıyla gövdesinin ön kısmını yukarı kaldırır, kulakları ileri doğrudur ve kuyruğu havadadır. Otoritesine dikkat etmeniz maksadıyla gözleri hiç kırpılmadan sizi süzer ve derin göğüs hırlamasıyla ciddiyeti konusunda sizi uyarır.

. Saldırgan bir köpeğin bölgesi tehdit altına girerse ön patilerini toprağa sağlamca yerleştirir, üst dudağını kaldırarak dişlerini sergiler, kulak ve burnunu bariz bir şekilde ileri çıkarır. Ensesindeki tüyleri kaldırır, kabartır. Gözlerini çevirir işte o an sizin bölgesinden çıkmanız için iyi bir fırsattır aksi takdirde ciddi sorunlar yaşarsınız. Bölgesini derhal terk ediniz hatta görüntü alanını terk ediniz. Eğer cadde de saldırgan bir köpekle karşı karşıya gelirseniz göz temasından kaçınınız, sessiz kalın ve mümkünse başınızı eğerek sessizce geri çekilin ama kaçmayın. Korktuğunuzu belli etmeyin ancak küçük diye de köpeklerle yüzleşmeye girmeye kalkmayınız. Tabi yaralarınızı yalamak niyetinde değilseniz.

Köpeklerin görme ve duyma duyguları çok iyidir. Bu yüzden oyun amacındaki bir köpek genellikle bir aracın ya da çalının araksına saklanarak son deparını attığında sizinle teması sağlayacak hesaplamalarını kendince yapar. Oyunun kuralı gelen vasıtanın süratini hesaplamaktır. Yayalarla ilgilenmezler çünkü yavaş şeyleri yakalamak eğlenceli değildir. Yakalama anında şansınız varsa tekmeleyebilirsiniz ama unutmayın köpeklerin refleksleri de sizden iyidir. Ve eğer bu köpek bölgesini koruyan bir köpekse ona etinizden sunmuş olursunuz. Deri giysilerinizin köpeğin çenesiyle baş edemeyeceğini bilmenizde fayda vardır.

Yapmanız gereken süratinizi düşürmek ya da en azından muhafaza etmek, köpeğin hareketlerini peri ferik bakışlarınızla takip ederek tam ön tekere hamle yapacağı anda gazlamaktır.

Bunun için:

. Köpeği önceden görmeniz gerekir. Çalılara, gölge alanlara dikkat edin.
. Gurup sürüşü yapıyorsanız bu yavaşlama/hızlanma problem olacaktır.
. Her gün yolunuzun üstündeki aynı köpeğe aynı taktiği uygulamak zamanla bu köpeğin kendini bu taktiğe uyarlaması demektir. Bu durumda o bölgeden geçmeyin, ilgililere ya da sahibi varsa sahibine konuyu iletin.
. Yavaşladığınızda motoru bağırtmadan vites düşürünüz ve pozitif gazlama noktasına kadar gazın boşunu alınız çünkü gazladığınız anda motor gerekli deparı atmazsa, teklerse hele motoru stop ettirirseniz kötü olur. Boşta ya da vites de ama gaz kesilmiş motor kendi süratiyle yol alır şekilde asla köpekle temas noktasına doğru yaklaşmayınız.

Yaşadığınız toplumda çok köpek varsa üzerinizde köpek kaçırıcı sprey taşıyın. Elektronik köpek kaçırıcı aletlerde vardır. Bunu en iyi postacılar bilir. Onlara sorun. Sulandırılmış amonyaklı sularda işe yarayabilir. Hatta köpeğin idrar bıraktığı yerlere amonyaklı su dökerseniz onun kokusunu yok ederek köpeğin bölgeyi kendi bölgesi olarak algılamasını sağlayan koku işaretini ortadan yok kaldırabilirsiniz. Ama amonyaklı suyunuzun üzerine idrarını tekrar bırakarak sizinle iddialaşacak köpeklerde olacaktır.

Köpek tarafından ısırıldığınızda kuduz tehlikesi olabileceği ihtimalini göz ardı etmeden bir hastaneye başvurarak gerekli tedavileri mutlaka yaptırınız. Isıran köpeğinde karantina altına alınıp kuduz testleri bitene kadar gözlem altında tutulmasını sağlamak için ilgili mercilere durumu derhal rapor ediniz. Bekli de köpekli bölgelere sürücüleri ikaz levhaları konması güvenlik açısından yerinde bir davranış olur.

Tercüme edenin notu: Yaya durumda iseniz kaçmak yanlıştır. Köpek insandan hızlıdır. Korktuğunuzu belli ederseniz köpek daha çok saldırır. Göz göze bakmadan yere çömelip, yerden taş alıp atıyormuş gibi davranmak genellikle köpeği kaçırabilir. Ama sadece şehirdeki köpeklerde denenmiştir. Kırsal alanlardaki çoban köpekleri veya mecralardaki başıboş köpeklerde denenmemiştir. Oralarda kuvvetli bir hisle bence işe yaramaz. Ben şahsen denemem. Hatta bölgelerini koruyan çoban köpeklerine başlarında çobanları yoksa yaklaşmadan geri dönün derim. Yüz yüze saldırıya maruz kalırsanız el ve kollarınızla hayati yerlerinizi kapatın.

bende elektronik köpek kovar var ama köpek sağırsa sonuç hüsran olabilir:p.normal şartlarda cihazın düğmesine basınca insanın duyamayacağı frekanstan acaip rahatsız olup kaçıyorlar. benim 2. yöntemim de vitesi boşa alıp sonra allah ne verdiyse korna, eksoz gürültü çıkartmak ve sonra gazlamak.bu yöntem de oldukça faydalı oluyor.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:39 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:37 PM ----------

adana mt listesine beni de yazııın:p

zafer allah aşkına ne yapıyon sen sabahın 4 ünde yaw. niye uyanıksın ciğerim bir problemin mi var.

Michael Jackson'ın en sahne performanslarından biri izlemenizi tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=-tqYUTjQIc0

Arkadaşlar yarın sabah saat 9:00 da Pozantı tarafına yol yapmayı düşünüyoruz. Gelmak isteyenler olursa aşağıya isimlerini yazsınlar.

Buluşma yeri: Mola tesisleri
Buluşma saati: 9:00
İstikamet: Pozantı

Katılacaklar:
1. Haluk ve eşi
2. Muzaffer ve eşi
3. Bora ve eşi
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
.
.
.

hayırlı akşamlar adana mt.dün itibariyle dl 1000 imi satmış bulunuyorum satıp satmamak arasında çok gidip geldim ama malum konu ev işi olunca hazır alıcısıda çıkmışken bu şekilde degerlendirmek zorunda kaldık.yeniden motor alıp almamak önümüzdeki temmuz ayı sonuna doğru netlik kazanacak.
ondan dolayı bir müddet gezilere katılamayacağız ama sizin gibi degerli arkadaşlar ve abilerimle irtibatı kesinlikle kesmeyi düşünmüyorum.
yarın için katılan arkadaşlara ve abilerime iyi eglenceler allah kaza bela vermesin. yav sanki ayrılık mektubu gibimi oldu ne yok yok öyle degil sadece bilgilendirmek maksatlı :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Her işte bir hayır vardır Tayfun. Zaten motor DL idi, sana 1200 yakışır (bkz bazı abiler:queen:)

Adana İl Temsilcisi
Tayfuncuğum bende zafer gibidüşünüyorm her işte bir hayır vardır inşallah daha iyileri nasip olur:cat:

aynı fikirdeyim bak ÖZBAYRAK ta doğru yolu buldu
doğru yol sadece japonda olur.malief yanlışı olan siz saygıdeğer abimi yanlışa zorladın turgay abim.ne demişler KÖRLEN YATAN ŞAŞI KALKARMIŞ.benim değerli abim mustafayı kötü emellerine alet ettin.:queen::queen:güzel abim:rendeer:

Her işte bir hayır vardır Tayfun. Zaten motor DL idi, sana 1200 yakışır (bkz bazı abiler:queen:)

hayırlısı olsun abi bundan sonrası için dl 1000 i de alamayabilirim 1200 gs zaten hiç olmaz

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:54 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:53 PM ----------

aynı fikirdeyim bak ÖZBAYRAK ta doğru yolu buldu

allah doğru yoldan ayırmasın turgay abi inşallah bir gün .......

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:57 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:54 PM ----------

Tayfuncuğum bende zafer gibidüşünüyorm her işte bir hayır vardır inşallah daha iyileri nasip olur:cat:

bora abi satmaktan vazgeçmiş rahatlamıştım ama akşam memleketle bir kaç tlf görüşmesinden sonra işin rengi tekrardan degişti ve sattım bundan sonrası için hayırlısı olsun abi.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:59 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:57 PM ----------

doğru yol sadece japonda olur.malief yanlışı olan siz saygıdeğer abimi yanlışa zorladın turgay abim.ne demişler KÖRLEN YATAN ŞAŞI KALKARMIŞ.benim değerli abim mustafayı kötü emellerine alet ettin.:queen::queen:güzel abim:rendeer:

eger işler rayında gitmezde kura önümüzdeki seneye nasip olursa ozaman alırız bi fz1 hani şu ümit hocanın 1000 lik varya artık yardımcı olursun muzaffer abi..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:03 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:59 PM ----------

sen onu mustafa abine sor ben üc yıldır japonu nasıl kullanmışım diyor

mustafa abi çok şeyler diyor ah bir anlayabilsem işlem tamam olacak turgay abi....

slm adanalı motorcular.
ben önümüzdeki hafta adanaya gelmeyi düşünüyorum. tek gece, kız arkadaşımla kalabileceğim ucuz temiz pansiyon otel tavsiyesi olan var mı?mümkünse en ucuzu olan :) malum öğrenci adamın öyle 4-5 yıldızlara gidemiyoruz.
teşekkürler

Adana İl Temsilcisi
slm adanalı motorcular.
ben önümüzdeki hafta adanaya gelmeyi düşünüyorum. tek gece, kız arkadaşımla kalabileceğim ucuz temiz pansiyon otel tavsiyesi olan var mı?mümkünse en ucuzu olan :) malum öğrenci adamın öyle 4-5 yıldızlara gidemiyoruz.
teşekkürler

sana yardımcı olabilirim.bana özelden,telefonunu yaz,bende yazayım,gelince beni ararsan,buluşur,yardımcı olurum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar