Acemiyim otoparkta çalışmam gereken hareketler/hamleler nelerdir?

Merhaba iyi aksamlar. Bugun ikinci basligimi actim. Arkadaslarim yakinlarimda degilken kafama takilanlari buradan soruyorum sag olun yardimci oluyorsunuz.

Ben viteslere calistim hala pratik te gelistirmeye calisiyorum kendimi. Sonra sıkıldım boş alandan, büyük ve arabasız olmasına rağmen. Ufaktan sokaklara girdim ikinci viteste gidiyorum bazen üçe atiyorum 40-50 ile gidiyorum ortalama. Ama onume araba cikinca bi an ne yapacağımı sasiriyorum debriyaji cekip güç gitmesini engellemeye calisiyorum ya da on frene basicam diye yanlislikla gaza basiyorum. Ve ya aniden hizlaninca elimi gazdan cekmek aklima gelmiyor duramiyorum falan. Baktim tehlikeli. Sokaklar sakin de olsa disarida calismaktan vazgectim hemen aracı otoparka cektim. birinin canini tehlikeye atmayalim. Mecburen pratiklesene kadar otoparktayim. Gayet buyuk alan.

Simdi bu bahsettigim hatalari yapmamak icin nasil calismaliyim otoparkta? Debriyajin sıkılması gerekilen zamani vs. Mesela dar alanda cok az gaz vererek ayaginizi yere koyup U dönüşü yapıyorsunuz ben orsa debriyajı cekerek mi yapmaliyim biraz debriyaj biraz gaz? Vs bu tür durma yavaslama olaylarina alışamadım.
Yardimci olursaniz sevimirim

Varsa biraz paran git eğitimini al kardeşim,ne kendinin ne baskasının canına malına kast etme.Eğitime para vermezsin .Düşersin malın ziyan olur tamirci parça verirsin aynı hesap.Ha illede ben tek öğrenicem dersen ilk önce gitmeyi değil durmayı öğren.

Altındaki motor ne bilmiyorum ama sonuçda 125 cc de olsa belli bir mesafede duracağından ,hepsini hesaplaman lazım .Mümkün oldugunca frenaj çalış otoparkda durmayı öğren.Sonra az trafikli yerlerde işaretleri iyi okumayı öğren.Daha sonra hayat kurtaran kontra tekniğini çalış videoları izle youtubede.

Korumasız binme kesinlikle kaskını eldivenini ve dizliğini tak.

Ben trafik kazası geçirdim şu an hala yatalak olarak yatmakdayım.4 yerden omurgamda kırık var.Yattığım yerde yiyip içip sıcıyorum.Araba kazası geçirdim bu sekile girdim.Allah korusun aynı kazayı motorum ile yapsaydım .Şu an kaza başlıklarında haberimi okurdun.

Ne olursa olsun şakaya gelmez bu işler aman diyeyim

Paranız varsa eğitim.

Yoksa eğitimli biri size bir gün ayırıp anlatsın.

Kendi kendinize çok zorlanır ve yanlış öğrenirsiniz.

Kardesim bende egitimden yanayim otoparkta olacak is degil gibi geliyor bana...bende acemiyim henuz 600 km oldu motosikletimle...ara sokaklarda gezmen iyice pismen daha iyi..ben oyle yapiyorum.

Merhaba iyi aksamlar. Bugun ikinci basligimi actim. Arkadaslarim yakinlarimda degilken kafama takilanlari buradan soruyorum sag olun yardimci oluyorsunuz.

Ben viteslere calistim hala pratik te gelistirmeye calisiyorum kendimi. Sonra sıkıldım boş alandan, büyük ve arabasız olmasına rağmen. Ufaktan sokaklara girdim ikinci viteste gidiyorum bazen üçe atiyorum 40-50 ile gidiyorum ortalama. Ama onume araba cikinca bi an ne yapacağımı sasiriyorum debriyaji cekip güç gitmesini engellemeye calisiyorum ya da on frene basicam diye yanlislikla gaza basiyorum. Ve ya aniden hizlaninca elimi gazdan cekmek aklima gelmiyor duramiyorum falan. Baktim tehlikeli. Sokaklar sakin de olsa disarida calismaktan vazgectim hemen aracı otoparka cektim. birinin canini tehlikeye atmayalim. Mecburen pratiklesene kadar otoparktayim. Gayet buyuk alan.

Simdi bu bahsettigim hatalari yapmamak icin nasil calismaliyim otoparkta? Debriyajin sıkılması gerekilen zamani vs. Mesela dar alanda cok az gaz vererek ayaginizi yere koyup U dönüşü yapıyorsunuz ben orsa debriyajı cekerek mi yapmaliyim biraz debriyaj biraz gaz? Vs bu tür durma yavaslama olaylarina alışamadım.
Yardimci olursaniz sevimirim

altındaki bisiklet değil, ölüm ve sakat kalma riski var, ölen vs çok var, öncelikle bununla başlayalım...

sokak araları, dört yol ağızları çok tehlikeli, aniden araç-çocuk-yaşlı vs karşına çıkabiliyor, yavaş ve çok dikkatli olman lazım, aniden duramayacağın hıza çıkmaman lazım, ben yolun ortasında durduğum halde bir araba geri geri gelip bana çarpmıştı, mesafe çok fazlaydı, korna vs de basmıştım, o. çocuğu aynaya bakmadığını itiraf etmişti, acelesi varmış...

aniden duramıyorsun, heyecanlanıyorsun, o zaman otoparktan dışarı gündüz çıkma, sabah 5-6 gibi kısa süreli olarak sokaklarda dolaşabilirsin...

maddi durumun varsa elbette eğitim al...

frenleri ön arka olarak aynı anda aynı miktar sıkmaya alış, asla frene abanma, motordan seni atacağını anlarsan ani olarak pek çok kez sıkıp bırakmayı öğrenmen lazım ...

dediğin U dönüşünü apaçiler yapıyor, onu yapabilmek için motorunun aynalarını önce sökmen lazım, sonrasında zaten öbür tarafa biletini kestirmiş oluyorsun, illa ki denk gelir gidersin merak etme...

Tarif ettiğiniz şey kapalı alanda Temel Motosiklet Eğitimi. kıyın 400TL ye alın eğitimi kafanız rahat olsun. Gaz vermeyi, dönmeyi, fren yapmayı öğrenin.

Ben ilk alışana kadar, günde 10 20 kez sadece kalkış ver kontrollü duruş yapıyordum tabi ön arka freni kullanarak, o eğitim bana ilk başta saçma geliyordu ama çok faydasını gördüm, hızlı alıştım motora, Dar dönüşlere yapmaya çalış, hızlan vites geçişlerini düşünerek değilde refleks haline getir yani bol bol kalkış duruş vites atma düşürme işlemleri, zaten bi kaç gün sürekli yaptıkça basitleşecek beynin otomatik yapmaya başlayacak bu işlemleri.

Çoğunluk eğitim almam yönünde yorum yapmış. Tabii haklisiniz egitim şart ama bu aralar onu yapamam motosikleti 3 gun once aldim full ekipman dizdim bunun daha trafik sigortasi var 12 gunum kaldi yaptırmam için. Cebimi doktum ve ogrenciyim ben aile destegim olmadan aldim bu arasi ve ekipmanlarimi. Kendim calisarak. Biraz paramın birikmesi lazim yani. O süre zarfında ben kendi capimda biraz ogreneyim belki gitmeme gerek kalmaz diye dusunmustum egitime

Çoğunluk eğitim almam yönünde yorum yapmış. Tabii haklisiniz egitim şart ama bu aralar onu yapamam motosikleti 3 gun once aldim full ekipman dizdim bunun daha trafik sigortasi var 12 gunum kaldi yaptırmam için. Cebimi doktum ve ogrenciyim ben aile destegim olmadan aldim bu arasi ve ekipmanlarimi. Kendim calisarak. Biraz paramın birikmesi lazim yani. O süre zarfında ben kendi capimda biraz ogreneyim belki gitmeme gerek kalmaz diye dusunmustum egitime

Hayatinla kumar oynama genc, motorun sakasi yok alir adamin canini birden anlamazsin, kendin ogrenmeye calisma sonra duzeltemezsin yada cok zorlanirsin sonra.. bu isi ciddiye almani oneririm

Hayatinla kumar oynama genc, motorun sakasi yok alir adamin canini birden anlamazsin, kendin ogrenmeye calisma sonra duzeltemezsin yada cok zorlanirsin sonra.. bu isi ciddiye almani oneririm

Teşekkür ederim. Ben imkanım oldugu ilk anda eğitime gidicem. Ekipmanlarimi aldigim mağazada 300 tl ye baslangic orta ve ileri surus teknikleri veren bi hocanin kartini verdiler. Ona ulaşırım. Bakalım. Iyi geceler tekrsrdan teşekkürler.

Teşekkür ederim. Ben imkanım oldugu ilk anda eğitime gidicem. Ekipmanlarimi aldigim mağazada 300 tl ye baslangic orta ve ileri surus teknikleri veren bi hocanin kartini verdiler. Ona ulaşırım. Bakalım. Iyi geceler tekrsrdan teşekkürler.

Super bak, egitimi aldiktan sonra gel buraya anlat nasil gectigini, neler yasadigini, dusuncelerinin nasil degistigini..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar