acemi sürücü

ilgili konu başlıklarına göz attım ama bir de burdan cevap almak için bu yeni konu açıyorum.

iyi bir araba sürücüsü, ama acemi bir motor sürücüsü olarak. İlk defa motorsiklet alacağım ne önerirsiniz?

Kazasız sürüşler;)

Öncelikle Hoşgeldin arkadaşım.. Kendini biraz daha tanıtsaydın cok ii olmaz mıydı sence de.. Neyse sorunun cevabını veriyorum dicem ama verebilmem için Hangi tarz motor istediğini bilmemiz gerekiyor...

Şöyle söyliyim sana ; Baslanıc için ;

Honda CBR 125 R - Honda CBF 150 - Yamaha YBR 125 - Honda TiTaN -
Keeway Superlight 150 - Bütün Scooter lar... Vs.Vs.Vs Ve tüm 150 cc den baslayan Cin li MotOrlar :p

Yamaha YBR 125 daha kolay kullanımı Honda CBR 125 R - Honda CBF 150 yamahadan daha hızlı

bence başka söze gerek yok

Öncelikle Hoşgeldin arkadaşım.. Kendini biraz daha tanıtsaydın cok ii olmaz mıydı sence de.. Neyse sorunun cevabını veriyorum dicem ama verebilmem için Hangi tarz motor istediğini bilmemiz gerekiyor...

Keeway Superlight 150 - Bütün Scooter lar... Vs.Vs.Vs Ve tüm 150 cc den baslayan Cin li MotOrlar :p

hocam bence eğer nakitin varsa, hiç 125lik felan alma, bak iyi kötü biraz tecrüben varmış, eğer kendine güveniyosan, kendine de hakim olabileceğini düşünüyosan al 500-600cc tabii süpersport için geçerli değil, çok rahat kullanırsın diye tahmin ediyorum, olmadı sıfır alıcaksan git motorcuya cc sine o kadar bakmadan bin motorların üzerine, hangisinde birbirinizi tamamlıyacak gibi yani parçan gibi hissedersen odur... tabii bu şahsi düşüncem, son karar senin... tabiii ben çaylak biri olarak, belki size yanlış gelecektir tavsiyem ama benim gibi hiç motor kullanmamış arkadaşlarım gidip cbr600rr kullanıyor, tabii zorlansada oluyo, biraz güven ve güce hakimiyet olduktan sonra olmayacak diye bişey yok..

125-150cc her hangi bir motor olabilir. 250cc'de olabilir ama bazı durumlar'da sakıncalı olabilir. Bom boş bir yolda tek başına ilerlemiyeceksin sonuçta.

başlangıç için sakın çin mallarının parlaklığına kanma nalet olsun dersin helebirde yanisinki:queen:başlangıç için ben artık motor sürücem dersen vitesli bir motorla başla unutma nasıl başlarsan öyle devam edersin scooter kullanarak başlarsan vitesliye geçtiğinde kaza yapma riskin %90 ama vitesli ile başlarsan başlangıçta yamaha ybr 125 arkadaşların dediği gibi honda cbf 150 başlangıçta uygun olacaktır diye düşünüyorum daha bilgili arkadaşlarıda takip et formda mutlaka iyi bir sonuca ulaşıcaksındır

hocam bence eğer nakitin varsa, hiç 125lik felan alma, bak iyi kötü biraz tecrüben varmış, eğer kendine güveniyosan, kendine de hakim olabileceğini düşünüyosan al 500-600cc tabii süpersport için geçerli değil, çok rahat kullanırsın diye tahmin ediyorum, olmadı sıfır alıcaksan git motorcuya cc sine o kadar bakmadan bin motorların üzerine, hangisinde birbirinizi tamamlıyacak gibi yani parçan gibi hissedersen odur... tabii bu şahsi düşüncem, son karar senin... tabiii ben çaylak biri olarak, belki size yanlış gelecektir tavsiyem ama benim gibi hiç motor kullanmamış arkadaşlarım gidip cbr600rr kullanıyor, tabii zorlansada oluyo, biraz güven ve güce hakimiyet olduktan sonra olmayacak diye bişey yok..

arkadaşım iyi hoş yazmışsın ama:

şu an 500cc lik bir chopper almak istese ki bu kawasaki en500 olabilir, virago 535 olabilir. 200kg bir ağırlıktan bahsediyoruz. Her motorum kullanım şekli farklıdır gücü farklıdır. zaptedilmesi kolay makinalar değil bunlar. Kendine güvenle hiç mi hiç alakası yok.. Cesaret ile APTALLIK arasındaki ince çizgiyi bilmek lazım.
500cc lik naked alsa ki örnek er-5 veya gs500 50 beygire yakın bir güçten bahsediyoruz..
acil fren tekniği bilmeden, kontra bilmeden, motor üstünde pişmeden yüksek hacimli motorlara geçilmez..
düz yolda herkes kullanıyor, ama önüne çukur çıktığı zaman tehlikeden kaçabiliyor musun?yolu iyice tarıyor musun? tehlikelerden kaçabiliyor musun?motorunun limitlerini biliyor musun?
reflekslerin gelişecek, en az 10.000 km yok kat edeceksin ki, motosiklet kullanmanın inceliklerini öğreneceksin. Dikkat edin 10.000km sonra geçin demiyorum. 10.000km sonra sadece motorunuza adapte olursunuz. Başka bi motora bindiğinizde çaylaklardan farkınız kalmaz..

4 teker değil bu arkadaşlar bu makinalar vücutla kullanılır, tecrübe ister, soğuk kanlılık ister.

al bir tane ybr 125 adam akıllı kullanırsan 90.000km gidiyor !!! parçaları da uygun, ömürlük makineler.
bugün 600cclik bir ss makinenin 10lt ye yakın benzin harcadığını da biliyorsunuzdur umarım???

Lütfen yeni başlayacak arkadaşların kafasını karıştırmayın!!!

1000rr la da motora başlarsın hatta goldwingle bile ama en ufak hatanızda ÖLÜRSÜNÜZ..

küçük hacimli bir motor al trafiğe alış, motoruna adapte ol, tekniklerini öğren , kurallara uy, FARLARINI DAİMA YAK, HAYATTA KAL!

saygılar.

Yeni başlayanlara şu düşük cc önerileriniz öldürüyor beni :p
Arkadaşım eğer varsa imkanın,limitlerini bilmen kaydıyla büyük bir makine alabilirsin bence.İyi bir araba sürücüsü her zaman motosikleti çabuk kavrayan insandır :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cross 125 al bence :) sonra kawa versys , sonra 600 cclik naked, sonra 600 cc SS , sonra 1000 cclik SS,ondan sonra hayabusa, sonra F-16 fighting falcon , sonra u.s.a phoenix mars lander :mrgreen:

Son düzenleme:
Bump! thx ! ----------------------------------------------------------------our wow power leveling and wow gold site:buy wow power leveling,wow power leveling, cheap wow power leveling,wow power leveling,Cheap WoW Gold

lan bi kop git yaa kimin nesiysen bu 2 oldu....

cross 125 al bence :) sonra kawa versys , sonra 600 cclik naked, sonra 600 cc SS , sonra 1000 cclik SS,ondan sonra hayabusa, sonra F-16 fighting falcon , sonra u.s.a phoenix mars lander :mrgreen:

çok çalışması lazım çooook :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: en son olarak da bi uzay mekiğiyle noktalarsın artık çocuklarn torunların biner:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

abisi başlangıç motoruyla ilgili başlıklar vardı :) biraz araştır onları oku. faydalı bilgiler'de veya burda motosohbette olması lazım.

arkadaşım iyi hoş yazmışsın ama:

şu an 500cc lik bir chopper almak istese ki bu kawasaki en500 olabilir, virago 535 olabilir. 200kg bir ağırlıktan bahsediyoruz. Her motorum kullanım şekli farklıdır gücü farklıdır. zaptedilmesi kolay makinalar değil bunlar. Kendine güvenle hiç mi hiç alakası yok.. Cesaret ile APTALLIK arasındaki ince çizgiyi bilmek lazım.
500cc lik naked alsa ki örnek er-5 veya gs500 50 beygire yakın bir güçten bahsediyoruz..
acil fren tekniği bilmeden, kontra bilmeden, motor üstünde pişmeden yüksek hacimli motorlara geçilmez..
düz yolda herkes kullanıyor, ama önüne çukur çıktığı zaman tehlikeden kaçabiliyor musun?yolu iyice tarıyor musun? tehlikelerden kaçabiliyor musun?motorunun limitlerini biliyor musun?
reflekslerin gelişecek, en az 10.000 km yok kat edeceksin ki, motosiklet kullanmanın inceliklerini öğreneceksin. Dikkat edin 10.000km sonra geçin demiyorum. 10.000km sonra sadece motorunuza adapte olursunuz. Başka bi motora bindiğinizde çaylaklardan farkınız kalmaz..

4 teker değil bu arkadaşlar bu makinalar vücutla kullanılır, tecrübe ister, soğuk kanlılık ister.

al bir tane ybr 125 adam akıllı kullanırsan 90.000km gidiyor !!! parçaları da uygun, ömürlük makineler.
bugün 600cclik bir ss makinenin 10lt ye yakın benzin harcadığını da biliyorsunuzdur umarım???

Lütfen yeni başlayacak arkadaşların kafasını karıştırmayın!!!

1000rr la da motora başlarsın hatta goldwingle bile ama en ufak hatanızda ÖLÜRSÜNÜZ..

küçük hacimli bir motor al trafiğe alış, motoruna adapte ol, tekniklerini öğren , kurallara uy, FARLARINI DAİMA YAK, HAYATTA KAL!

saygılar.

hocam iyi hoş demişsin eywallah ama gidip 125cc lik bir motordan da yüksek bi güç alırsın, örneğin aprilla rs125, bu makinada da gazı fazla açtınmı yazdığın yüksek cc li makinalardan daha atik kalkıp da daha fazla hız elde ediyosun, demek istedeğim her zaman düşük cc li motorla başla, 125-250 idealdir gibileri bence yanlış, verdiğin örneklerde haklısın ona bişey demiyorum, dediğin gibi o makinalar daha ağır olduğu için hakimiyet felan daha da zorlaşır, aynen katılıyorum yalnız yüksek cc li makinayı da düşük devirlerde kullanırsa zannetmiyorum ki zorluk yaşar, tek farklılık ağırlık olur, o da belli bir süre sonra alışılır... eğer yanlışım varsa lütfen büyüklerim olarak düzeltinki yanlış bilgi ile ilerlemeyeyim, teşekkür ederim...

bu başlığı okuyun. barış abi anlattı şahsen ben değenmiştim okuduğumda ve öleki scooterdan vitesliye geçişte 125cclik 11hp güündeki motosikletim şuan beni yeterince tatmin ediyor :) 2 sene sonra nasip :)

http://www.motosiklet.net/forum/mot...si-aldatmacasi.html?highlight=ba%FElang%FD%E7

hocam okumuştum adminin yazdığı o yazıyı ve gayet beğendim, çok güzel bir yazı olmuş, yalnız orada da benim düşüncem gibi büyük cc motorla başlanılabilir deniliyo yanılmıyorsam...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar