hocam bence eğer nakitin varsa, hiç 125lik felan alma, bak iyi kötü biraz tecrüben varmış, eğer kendine güveniyosan, kendine de hakim olabileceğini düşünüyosan al 500-600cc tabii süpersport için geçerli değil, çok rahat kullanırsın diye tahmin ediyorum, olmadı sıfır alıcaksan git motorcuya cc sine o kadar bakmadan bin motorların üzerine, hangisinde birbirinizi tamamlıyacak gibi yani parçan gibi hissedersen odur... tabii bu şahsi düşüncem, son karar senin... tabiii ben çaylak biri olarak, belki size yanlış gelecektir tavsiyem ama benim gibi hiç motor kullanmamış arkadaşlarım gidip cbr600rr kullanıyor, tabii zorlansada oluyo, biraz güven ve güce hakimiyet olduktan sonra olmayacak diye bişey yok..
arkadaşım iyi hoş yazmışsın ama:
şu an 500cc lik bir chopper almak istese ki bu kawasaki en500 olabilir, virago 535 olabilir. 200kg bir ağırlıktan bahsediyoruz. Her motorum kullanım şekli farklıdır gücü farklıdır. zaptedilmesi kolay makinalar değil bunlar. Kendine güvenle hiç mi hiç alakası yok.. Cesaret ile APTALLIK arasındaki ince çizgiyi bilmek lazım.
500cc lik naked alsa ki örnek er-5 veya gs500 50 beygire yakın bir güçten bahsediyoruz..
acil fren tekniği bilmeden, kontra bilmeden, motor üstünde pişmeden yüksek hacimli motorlara geçilmez..
düz yolda herkes kullanıyor, ama önüne çukur çıktığı zaman tehlikeden kaçabiliyor musun?yolu iyice tarıyor musun? tehlikelerden kaçabiliyor musun?motorunun limitlerini biliyor musun?
reflekslerin gelişecek, en az 10.000 km yok kat edeceksin ki, motosiklet kullanmanın inceliklerini öğreneceksin. Dikkat edin 10.000km sonra geçin demiyorum. 10.000km sonra sadece motorunuza adapte olursunuz. Başka bi motora bindiğinizde çaylaklardan farkınız kalmaz..
4 teker değil bu arkadaşlar bu makinalar vücutla kullanılır, tecrübe ister, soğuk kanlılık ister.
al bir tane ybr 125 adam akıllı kullanırsan 90.000km gidiyor !!! parçaları da uygun, ömürlük makineler.
bugün 600cclik bir ss makinenin 10lt ye yakın benzin harcadığını da biliyorsunuzdur umarım???
Lütfen yeni başlayacak arkadaşların kafasını karıştırmayın!!!
1000rr la da motora başlarsın hatta goldwingle bile ama en ufak hatanızda ÖLÜRSÜNÜZ..
küçük hacimli bir motor al trafiğe alış, motoruna adapte ol, tekniklerini öğren , kurallara uy, FARLARINI DAİMA YAK, HAYATTA KAL!
saygılar.