ABS'yi tartıştık. Sıra CBS'de.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Selamlar Hocalarım, Dostlarım, Abilerim, Kardeşlerim.

1-2 aydır bütçemi ayarlayıp bir skuter alasım vardı ve sonunda bütçemi ayarladım. Diğer seçenekleri kesin olarak eleyip 2-3 güne bir Hero Dash 125 almaya karar verdim.

Ancak bu CBS konusunda çok kararsızım. Gerçekten faydalı mıdır bu CBS?

Sizler ne düşünüyorsunuz bu CBS konusunda?

Örneğin, bugün önümdeki arabanın önüne kedi atladığı için bugün ABS beni asfaltla yakın temastan korudu. Eğer CBS olsa yerle sıcak dakikalar yaşar mıydım? Ne dersiniz?

Motosikleti
D400
Diğer konuda merak ettiğim olaya dönüyor burada konu.

Arka freni sıkınca %30 ön frene güç veriyor cbs'de. Bu durumda viraj alırken hızı ayarlayamazsan arkaya dokundurdugun anda ön fren de aktifleşeceği için motor dikleşip seni bariyere sokmaz mı?

Panik halinde arkaya asılma durumunda evet belki normal şartlarda işe yarayabilir de ne bileyim bu tür şeyler insanların motor sürme yeteneklerini köreltiyor gibi; fren yapmayı da bilsinler bi zahmet ya D

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
CBS fren mesafesini kısaltır! :D dermişim.

CBS de sonuçta bir ABS değil panikle HARTTT diye manet sıkılarak yapılan bir frenlemede teker kilitlenecektir. Sadece kilitlenme riskini bir miktar azaltıyor. Ben şahsen CBS'ye uyuz olmuştum. Arka ve ön freni koşullara göre kendim ayırt edip sıkmayı seviyorum ama CBS'de bu mümkün değil. Frenle kavga ediyordum resmen.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cbs amatörü eğlendirir diye biliyorum.

2013 yılında nc 700 um de cbs vardı.Camiada bilinen bir eğitimci aynen şunu dedi : "ya bu honda rrak rak işler yapıyo, benim yapacağım frene ne karışıyon sen"

olsa da olur olmasa da..

Selamlar Hocalarım, Dostlarım, Abilerim, Kardeşlerim.

1-2 aydır bütçemi ayarlayıp bir skuter alasım vardı ve sonunda bütçemi ayarladım. Diğer seçenekleri kesin olarak eleyip 2-3 güne bir Hero Dash 125 almaya karar verdim.

Ancak bu CBS konusunda çok kararsızım. Gerçekten faydalı mıdır bu CBS?

Sizler ne düşünüyorsunuz bu CBS konusunda?

Örneğin, bugün önümdeki arabanın önüne kedi atladığı için bugün ABS beni asfaltla yakın temastan korudu. Eğer CBS olsa yerle sıcak dakikalar yaşar mıydım? Ne dersiniz?
Arkadaşın da dediği gibi virajda bir sıkıntı çıkarsa ve arka freni kullansan öne de %30 güç uygulayacağı için motor düzleşmez mi? Bu konuyu deniyemedim bende CBSli motosiklet kullandım çok güzel yanlanıyor ama onun dışında ne ABS ne karadüzen fikrim yok o yüzden. En güzel karadüzendir benim gözümde.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

Arka freni sıkınca %30 ön frene güç veriyor cbs'de. Bu durumda viraj alırken hızı ayarlayamazsan arkaya dokundurdugun anda ön fren de aktifleşeceği için motor dikleşip seni bariyere sokmaz mı?

Panik halinde arkaya asılma durumunda evet belki normal şartlarda işe yarayabilir de ne bileyim bu tür şeyler insanların motor sürme yeteneklerini köreltiyor gibi; fren yapmayı da bilsinler bi zahmet ya D
cbs olan motosikletler öyle viraja yatmalık motosikletler değil o yüzden kombine fren olması bence gayet normal honda diomda da kombine fren var kuryelik yaparken hızlı sürüyoruz hızlı viraj alınca ister istemez motor daha yatık oluyor şimdiye kadar fren yapınca öyle bir şey yaşamadım ne kadar fren sıkılacağını bilincinde olduğum için de olabilir

Motosikleti
D400
CBS fren mesafesini kısaltır! :D dermişim.

CBS de sonuçta bir ABS değil panikle HARTTT diye manet sıkılarak yapılan bir frenlemede teker kilitlenecektir. Sadece kilitlenme riskini bir miktar azaltıyor. Ben şahsen CBS'ye uyuz olmuştum. Arka ve ön freni koşullara göre kendim ayırt edip sıkmayı seviyorum ama CBS'de bu mümkün değil. Frenle kavga ediyordum resmen.

Bu arada kısaltır :D düz yolda hızlı giderken sadece arka fren ile durmaya calısan dangozlar duramazken ön fren devreye gireceği için daha kısa sürede durur :D (düşme ihtimali gözardı edilmiştir)

(Konu dangozlara göre yorumlanmış olup diğer arkadaşlar alınmasın :D )

Motosikleti
Ns200 15"

Spontini'nin lanet cbs sistemi yüzünden yandan araba giriyordu, o gün iptal ettim cbs sistemini.

Paketi bıraktım bayırdan aşağı frenle iniyorum, her ne kadar kombine sistem olsa dahi ben kendim çift fren kullanırım ön frene basıyorum taş gibi, mekanizması sıkışmış. Araba frenle sağa kırmasa yandan biçecekti beni.

Motosikleti
D400
cbs olan motosikletler öyle viraja yatmalık motosikletler değil o yüzden kombine fren olması bence gayet normal honda diomda da kombine fren var kuryelik yaparken hızlı sürüyoruz hızlı viraj alınca ister istemez motor daha yatık oluyor şimdiye kadar fren yapınca öyle bir şey yaşamadım ne kadar fren sıkılacağını bilincinde olduğum için de olabilir

abi nasıl değil; bütün motorlarla viraja dönüyorsun sonuçta. (scooter tecrübem yok)

ns125 cbs var mesela; viraja girilir bu motorla gayet. Bu arada virajdan kastım illaki yatarak dönmek değil, illa ki sürerken açısı geniş olan virajda bile dönerken bir miktar motoru yana yatırmak zorundasın; cbs direk dikleştirir seni. otobanlara bağlanan yolları düşün, bunlarda motor eğik dönüyorsun; dikleştiğinde bariyerle öpüşürsün :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
abi nasıl değil; bütün motorlarla viraja dönüyorsun sonuçta. (scooter tecrübem yok)

ns125 cbs var mesela; viraja girilir bu motorla gayet. Bu arada virajdan kastım illaki yatarak dönmek değil, illa ki sürerken açısı geniş olan virajda bile dönerken bir miktar motoru yana yatırmak zorundasın; cbs direk dikleştirir seni. otobanlara bağlanan yolları düşün, bunlarda motor eğik dönüyorsun; dikleştiğinde bariyerle öpüşürsün :D
Yanlış anlaşılmasın Gs'lerde de kombine fren var :D

Motosikleti
1190 ADV

Honda'nın birçok sport touring motorunda mevcut CBS :)

cbf1000-600_title2.jpg

Motosikleti
D400
CBS gereksiz ABS gerekli diyelim finalleyelim :D

bi zahmet karışmasın nasıl fren yapacağıma yani o kadar da değil :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
yahu günümüzde cbsyle çıkan motorlardan bahsediyorum tabiki bu zamanının top teknolojisiydi şuan daha güvenli alternatifler olmasına rağmen ucuz diye heralde cbs kullanıyorlar onları da düşük seviye scooterlarda veya commuter benzeri nakedlarda kullanıyorlar motorun bi nebze yatıkken fren yapınca benim başıma bir şey gelmediğini söyledim tabiki en fazla 15 20 dereceden bahsediyorum daha fazlasında ön fren değil arka fren de yapsan başına bir şey gelir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Honda'nın birçok sport touring motorunda mevcut CBS :)

cbf1000-600_title2.jpg
tek farı yanan motor nesline benim yaşım yetmiyor :D

Motosikleti
Yamaha XSR700
Yarışmıyorsan bir zararını görmezsin hatta faydasını görürsün.
Yarışma derdim yok da, büyük motorumun yanına işi gidip gelmelik ufacık bir şehirin içerisinde kullanacağım. Günlük maksimum 10km falan kullanırım. Ama dediğim gibi daha önce hiç cbs fren kullanmadım. Panik anında düşürür mü beni? Genelde motorumla Abs'yi devreye sokmadan fren yaparım ancak bugün asfalttanmıydı yoksa ben mi beceremedim yoksa lastiklerim mi bitiyor bilemediğim bir sebepten Abs devreye girdi. Aslında her zaman yaptığım freni yapmıştım.

tek farı yanan motor nesline benim yaşım yetmiyor :D
ilginç bir şekilde güncel tracer 9'larda tek far yanıyor. Bu led matrix olan değil de 2024 model olanlar.

Motosikleti
1190 ADV
Yarışma derdim yok da, büyük motorumun yanına işi gidip gelmelik ufacık bir şehirin içerisinde kullanacağım. Günlük maksimum 10km falan kullanırım. Ama dediğim gibi daha önce hiç cbs fren kullanmadım. Panik anında düşürür mü beni? Genelde motorumla Abs'yi devreye sokmadan fren yaparım ancak bugün asfalttanmıydı yoksa ben mi beceremedim yoksa lastiklerim mi bitiyor bilemediğim bir sebepten Abs devreye girdi. Aslında her zaman yaptığım freni yapmıştım.
Normal kullanımda arka frene bastığında bir miktar ön frene de kuvvet gönderen sistemin sana hissettireceği "arka frende gayet güzel duruyor motor" olur. Zaten sürüşü bozacak birşey olsa devam eden bir özellik olmazdı. Scooterlerin neredeyse hepsinde var şimdilerde.

Motosikleti
D400
Ben hala virajda ya da dönüşlerde cbs sisteminin dikleştirme sebebi ile problem yaratmayacağına ikna olamıyorum.

yok mu denemiş birisi? :D

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

ilginç bir şekilde güncel tracer 9'larda tek far yanıyor. Bu led matrix olan değil de 2024 model olanlar.
onlasr da yaşlı motoru zaten ;)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ön fren ve dikleştirme ibareleri aynı cümle içinde kullanılmış. Bunu görünce, fırsatı da çıkmışken aşağıya (ingilizcesi yetecekler için) sevabına üç güzel video bırakayım: (Hazır bir kitle toplanmışken paylaşım yaptım - CBS umurumda değil açıkçası, ön ve arka freni bağımsız kontrol edebilmek isterim şahsen...)

STOP Being Scared of Running Wide in Corners // Part 1

Never Run Wide in a Corner Again with this Simple Trick // Part 2

The One Braking MISTAKE That Could Cost You Your Life

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar