ABS'yi tartıştık. Sıra CBS'de.

Motosikleti
Ns200 15"
Radyocu yeni Panigale V4 modelinde Race eCBS sistemini geliştirmiş, radyocunun dediğine göre;
Pist için Race eCBS işlevine sahip ilk süper motosiklet Bosch'un Ducati ile işbirliği içinde geliştirdiği, Viraj alma işlevine sahip kombine fren sistemi. Race eCBS, sürücü ön kontrolü etkinleştirdiğinde, önceden tanımlanmış stratejilere göre arkada otomatik olarak fren basıncı uygular. Bu sistem yedi seviyeye göre ayarlanabilir ve profesyonel sürücülerin yörüngeyi sıkılaştırmak için yaptıklarını taklit ederek frenleme ve yavaşlamada daha fazla denge ve daha iyi viraj girişi sağlar. Ayrıca maksimum arka fren tekrarlanabilirliğini sağlar ve kolda harcanan çabayı azaltır.

Motosikleti
D400
Radyocu yeni Panigale V4 modelinde Race eCBS sistemini geliştirmiş, radyocunun dediğine göre;
Pist için Race eCBS işlevine sahip ilk süper motosiklet Bosch'un Ducati ile işbirliği içinde geliştirdiği, Viraj alma işlevine sahip kombine fren sistemi. Race eCBS, sürücü ön kontrolü etkinleştirdiğinde, önceden tanımlanmış stratejilere göre arkada otomatik olarak fren basıncı uygular. Bu sistem yedi seviyeye göre ayarlanabilir ve profesyonel sürücülerin yörüngeyi sıkılaştırmak için yaptıklarını taklit ederek frenleme ve yavaşlamada daha fazla denge ve daha iyi viraj girişi sağlar. Ayrıca maksimum arka fren tekrarlanabilirliğini sağlar ve kolda harcanan çabayı azaltır.

yani cbs virajda sıkıntı oldugu için race ecbs geliştirmişler :D

sımdı sen yazınca sitesine girdim okudum; asagıdaki şekilde bir ibare var. Pist tecrübem yok birşey diyemem ancak akan bir trafikte motora bu kadar otomatik müdahale çok riskli. Kurtarabileceğin bir kazaya sürükleyebilir seni.

Dahası, Race eCBS, motosikleti yarış çizgisine geri getirmek için sürücü ön freni bıraktıktan sonra bile virajın tepe noktasında kısa bir süre için arka frenin uygulanmasını sağlayabiliyor.

Motosikleti
Ns200 15"
yani cbs virajda sıkıntı oldugu için race ecbs geliştirmişler :D

sımdı sen yazınca sitesine girdim okudum; asagıdaki şekilde bir ibare var. Pist tecrübem yok birşey diyemem ancak akan bir trafikte motora bu kadar otomatik müdahale çok riskli. Kurtarabileceğin bir kazaya sürükleyebilir seni.

Dahası, Race eCBS, motosikleti yarış çizgisine geri getirmek için sürücü ön freni bıraktıktan sonra bile virajın tepe noktasında kısa bir süre için arka frenin uygulanmasını sağlayabiliyor.
Ducati 7 kademe koyduysa o sistem devre dışı bırakılıyor olma ihtimali yüksek.

Yörüngeyi sıklaştırmak mı? asdasdasd o nasıl çeviri ya.
Race eCBS başka bir şey, freni bıraktıktan sonra bile arka fren sıkmaya devam edebiliyor. Hiç alakası yok sokaktaki CBS'lerle.

-

Ben motorumda CBS ister miyim? Hayır.
Varsa başıma iş alır mıyım? Sanmıyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu durumda viraj alırken hızı ayarlayamazsan arkaya dokundurdugun anda ön fren de aktifleşeceği için motor dikleşip seni bariyere sokmaz mı?

Dikleşmeyeceği için bişey olmaz =)
O arka frenin öne vereceği destek ile motoru dikleştirebilecek bir yük oluşturabildiğini varsayalım, arkayı kaybettin bile zaten o an.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eee bence hem CBS, hem ABS var.. Başka .BS varmı bilmiyorum.. :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Cbs nin abs ile yada motorun hacmi fiyatı ile ilgisi yok ki. Son iki motorum da üst segment ve ikisinde de cbs var.... Yani cbs abs olmayan motorlarda daha ucuza mâl edilmiş bir güvenlik donanımı değil.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Cbs nin abs ile yada motorun hacmi fiyatı ile ilgisi yok ki. Son iki motorum da üst segment ve ikisinde de cbs var.... Yani cbs abs olmayan motorlarda daha ucuza mâl edilmiş bir güvenlik donanımı değil.
Euro 5 normları gereği güvenlik donanımı olarak 125ccye kadar motorların en az kombine fren sistemiyle, 125cc üzeri motorların en az abs ile satılması zorunlu. Cbs ucuz olduğu için de 125ccye kadar olan motorlarda kullanılıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Muhtemelen panik anında harşş diye ön frene asılsak cbs sayesinde arka fren de bir nebze devreye girip bizi daha kötü bir halden koruyacakmış gibi duruyor teoride.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Muhtemelen panik anında harşş diye ön frene asılsak cbs sayesinde arka fren de bir nebze devreye girip bizi daha kötü bir halden koruyacakmış gibi duruyor teoride.
Benim daha çok merak ettiğim refleksle harş diye arka frene asılınca, özellikle ıslak zeminde ön fren kilitlenip bizi yere yapıştırır mı?

Motosikleti
K 1600 GTL
Euro 5 normları gereği güvenlik donanımı olarak 125ccye kadar motorların en az kombine fren sistemiyle, 125cc üzeri motorların en az abs ile satılması zorunlu. Cbs ucuz olduğu için de 125ccye kadar olan motorlarda kullanılıyor.
İşte sadece 125 cc ye kadar olan motorlarda değil 1200-1600 cc motorlarda da var. Tabiki ABS ile birlikte....

Motosikleti
Yamaha XSR700
İşte sadece 125 cc ye kadar olan motorlarda değil 1200-1600 cc motorlarda da var. Tabiki ABS ile birlikte....
Doğru ancak sadece 125ccye kadar motorlarda güvenlik önlemi olarak abs yoksa cbs zorunlu. Yüksek cclerde abs zorunlu olduğu için cbs opsiyonel.

Selamlar Hocalarım, Dostlarım, Abilerim, Kardeşlerim.

1-2 aydır bütçemi ayarlayıp bir skuter alasım vardı ve sonunda bütçemi ayarladım. Diğer seçenekleri kesin olarak eleyip 2-3 güne bir Hero Dash 125 almaya karar verdim.

Ancak bu CBS konusunda çok kararsızım. Gerçekten faydalı mıdır bu CBS?

Sizler ne düşünüyorsunuz bu CBS konusunda?

Örneğin, bugün önümdeki arabanın önüne kedi atladığı için bugün ABS beni asfaltla yakın temastan korudu. Eğer CBS olsa yerle sıcak dakikalar yaşar mıydım? Ne dersiniz?
Seviye olara ABS den zayıf ama güvenli bir fren bence arka veya ön frene basınca belli bir oranda diğer frenide kendisi sıkıyor.

Islak zeminde arkayı sıkınca önü kaydırma gibi bir durumu olur mu?
Olur ama frene basma oranına bağlı olarak yapar bunu hocam o sebeple ıslak zeminde motor freni yapılır, virajda ise viraja girmezden önce hız ayarı yaparak frensiz devam etmek gerekir durmak için virajda da motor freni yaparak yavaşlayıp durmak lazım.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Olur ama frene basma oranına bağlı olarak yapar bunu hocam o sebeple ıslak zeminde motor freni yapılır, virajda ise viraja girmezden önce hız ayarı yaparak frensiz devam etmek gerekir durmak için virajda da motor freni yaparak yavaşlayıp durmak lazım.
Bu sorduğum ani durumda panik fren anında olacak bir şey

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler gitmek varken biz neden 10 gündür fik fik fik durmayı konuşuyoruz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar