kartel partilerine oy veren seçmen oldukça, bunlar mehmet cengizin dediği, milletin bir organına birşeyler eklemek-katkı yapmak eylemini yapmaya devam edecekler. milletten aldıkları yetki ile, lüks s600leriyle doğal bir davranış yapıyorlar, tutarsız bir durum yok.
mehmet cengize de zamanında çok haksız şeyler söylemiştim, yanılmışım.
imamoğlu önce çok daha ucuza ihale yapıp, sonra "tamamen duygusal" nedenlerden olduğunu düşündüğüm şekilde ihaleyi iptal edip, tekrar yapılan ihaleyi "acil ihale" türünde yaparken 5li çeteyi davet ediyorsa ve çok daha pahalıya aynı işi 5li çeteye veriyorsa, burada sorun mehmet cengiz değil, imamoğlu da değil, imamoğlunu seçen seçmendir. aynı şekilde, 1990ların başından beri abd turancılığı yapan parti, bugün yine abd çıkarları doğrultusunda birilerine sayın dediğinde de hiç bir tutarsızlık yok.
anlamak için biraz empati yapın lütfen:
ben empati yapıyorum, kartel partisi siyasetçisi olsam, partimdeki birileri "bizim seçmen koyun gibidir gelip dolaşıp partiye oy verir, karşı tarafta düşman olduğuna mı oy verecek?" dese ve seçmen bu sözü kanıtlarcasına aynı partiye oy verse, milliyetçi parti "apo teröristi başbakan olsun" benzeri şeyler söylese ve yanına kar kalsa, muhafazakar parti dine küfür eşdeğeri işler yapsa, israile bomba yapımı için çelik satsa ve yanına kar kalsa, atatürkçü geçinen parti, atatürke "kefere" diyen varlığı ve badem bıyıklıları vekil yapsa,
ben de bu halkı zerre kadar önemsemezdim, lüks mercedesime biner, meclis lokantasında etin kilosunu 50-100 liraya (o et de ülkedeki en kaliteli-lezzetli etlerden yapılıyor, kasaptan 5000 tlye bile alamazsın) yer, halka şükretmesini, ve benim partime oy vermezse "düşman" olduğu diğer partiye hizmet ettiğini söyler ve alay ederdim.
kaldı ki bu alay etme seviyesi yetmemiş olacak, hem yenidoğan çetesi gibi kendi sorumluluğunda gerçekleşen, göründüğünden çok çok daha derin şeyleri gizlemek-dikkatlerden kaçırmak adına, hem halkla alay etmek adına çıkıp "bebek katili gelsin mecliste ulusa seslensin" falan demeye başladılar.
siz buradaki cambaza bak oyunundaki cambaz lafına takılmayın, sisteme odaklanmanız gerekiyor...
bir laf var, "kendine saygı duymayana ben neden saygı duyayım" diye, devlet babanın yaptığı eylem tam olarak bu. empati yapıp milletvekillerine hak vermemek mümkün değil.
kendine saygısı olmayan seçmene, "devlet baba" niye saygı duysun ki?
ülkede milletvekilliği çoğunlukla para ile satın alınan bir olay, kartel partilerinden doğru kişiyi bulup çantada milyon tl parasını veriyorsun, üstüne 3-5 milyon tl reklam vs para harcıyorsun, vekil oluyorsun. vatana bağlı kişiler, idealistler,
sadece parti amblemine oy veren bilinçsiz seçmenin olduğu yerde vekil olamıyor, çoğunlukla vatana karşı hiçbir bağı olmayan, ilk derdi vekil olmak için ödediği parayı çıkarmak olan kişilerden vatanseverlik beklemek de abesle iştigal, öcalana sayın demek paracık getiriyorsa, şehit ailelerine hakaret de ederler, abd gemisine namaz da kılarlar, yeter ki paracıklar gelsin...
rahmetli ankaralı turgut abimiz, "afyondan vekilime taze taze kaymak lazım" dediği şarkı sözünü gayet anlamlı işler için yazdı. vekillere çok çok enerji gerekiyor, ve sürekli kaymak lazım, "kaymak eksikliği"nden adamlar tükeniyor ve çalışamıyorlar
halkımız ise turgut abinin felsefesini anlamadı, fakat şarkını kalan kısmını iyi anlamış:
"lüküs hayat vekilim size--- sürünmek ölmek bize, kuru ekmek soğan bize, ballı muzlu kaymak size"
buraya 500 sayfa şikayet yazılsa bile hiç bir anlamı yok, önemli olan sadece ve sadece tek bir şey var:
seçim günü kartelleşen akp-chp-mhp+eklerine oy veriliyor mu? "ama şu", "ama bu", "ama o partiye oy verirsen oyun boşa gider, şu partiye oy vermiş olursun" gibi yapılan ahlaksızlığa bulunan bahanelerle oylar verilirse, bu milletin bir organına katkı-ekleme yapan sistem desteklenirse, 10 sene sonra da "sayın terörist" gibi birçok şey duyacağız, yenidoğan çetesinin başındakini meclise davet ederler...