Ab.... Öc.... Beyefendi..

Gençlik yıllarımda sorgusuz sualsiz MHP ye gönül vermiş biri olarak Utanç içinde izliyorum.

Bunlara etek giydirip gezdirmek lazım.
Binlerce şehidin binlerce gazinin elinde kanı olan bir şerefsize beyefendi diyen sözde bir milliyetçi.
Para için konum için bunlar analarını karılarını satarlar.
Meclis siyaset böyle bir şey işte.
Oturum da kavga edip arkada arsa pazarlığı yapan insan bunlar.
Biz böyleysek şehit ve gazi yakınlarını düşünemiyorum.
Yazıklar olsun.

memleketin , açık hava tımarhanesi olduğu bir döneme denk geldik .

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Arkadaşlar sakin.
Benim yaşım 46. Bir çok koalisyon gördüm ve bir takım soytarıların ülkeyi yönettiğini de şahit oldum ve hala oluyorum.
Öncelikle bilinmesi gereken şey şu; ülkeyi yönettiğini sandığımız kişiler bu ülkenin selameti için değil tersine çalışıyorlar yıllarca. Ben bunu son 15 yıldır dilim döndüğünce anlatıyorum çevreme. Fakat öyle bir efsunlanmış halk var ki, bu halk düşünmeyi bırakmıştır ve "buna da şükür" diyerek cennete gideceğine ciddi şekilde inanmıştır.
Ülkede çok ciddi bir tarikat rejimi vardır.
Tarikat liderlerinin ortak özellikleri şudur ve de şöyle çalışır.
1- Karizmatiktir
2- Zekidir
3- Her kesimden insana kucak açıp onları dinler
4- Her kesimden işe yarar insanı yanına alır ve onlara zenginlik vadeder.
5- Ağır manipülatiftir
6- Zamanla despotluk, işkence ve de cinayet işlemekten çekinmez.
7- Buraya dikkat lütfen; bu tarikat liderlerinin daima müritlerine/kendisine/lideri olduğu topraklara, sınırlara karşı hep bir dış tehdit vardır ve bu tehditler karşısında "bir olmalıyız" söylemleri ile müritlerini kandırır.

Tanıdık geldi mi?
8.ve son madde ise, bu tarikat liderleri ya acı içinde can vermişlerdir ya da bir pislik gibi hapishanede, hücrede son nefeslerini vermiştir.

Ben tüm askerliğimi Kuzey Irak'ta yaptım. O coğrafyayı biliyorum, o bölge insanını da biliyorum.
Toplumumuz ağır şekilde bürokratlar tarafından kandırılıyor.
Ve özellikle kendine dindar diyen Anadolu halkı gözünün önündeki vatan hainlerine, ülkemizi bölmeye yemin etmiş bir takım bürokratlara destek olmaya devam ediyor. Fakat son gözlemlerime bakarsak bu adını anmak istemediğim kişilerin temsil ettikleri partilerin sonu geldi, halk özellikle fakirlikten ve de bu son Apo olayından midesi bulandı.
Elbette bu iş tamamen strateji işi, bana kalırsa net şekilde erken seçim olacak, Kürt kardeşlerimizin oyları ile başkan bı beş yıl daha devam edecek ve 2030-2032 arasında ülke hiç olmadığı şekilde karışacak.
Bu şahsi düşüncedir, umarım yanılırım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ama parti diye geçiyor... Oy verenler var ,hatta ölümüne savunanlar var...
Onlar problem değil, ekmeklerinin peşindeler. Bir gün güç başkasının eline geçer, onlar da fikirlerini değiştirir, o başkasına kul köle olurlar. Hatta o eski partinin en büyük düşmanı olurlar.

Bunlarında bunlar gibi düşüneninde alayının a...... ne karın ağrıları varda memleketi satacak kadar, şehitlerin kemiklerini sızlatacak kadar gözü dönmüş olabilir ki diyorum kendi kendime valla kafayı yedirecekler artık bize. Hakkari Çukurca'da askerlik yaptım 8 arkadaşımı yanımda şehit verdim bunun içinmiydi yazıklar olsun

kartel partilerine oy veren seçmen oldukça, bunlar mehmet cengizin dediği, milletin bir organına birşeyler eklemek-katkı yapmak eylemini yapmaya devam edecekler. milletten aldıkları yetki ile, lüks s600leriyle doğal bir davranış yapıyorlar, tutarsız bir durum yok.

mehmet cengize de zamanında çok haksız şeyler söylemiştim, yanılmışım.
imamoğlu önce çok daha ucuza ihale yapıp, sonra "tamamen duygusal" nedenlerden olduğunu düşündüğüm şekilde ihaleyi iptal edip, tekrar yapılan ihaleyi "acil ihale" türünde yaparken 5li çeteyi davet ediyorsa ve çok daha pahalıya aynı işi 5li çeteye veriyorsa, burada sorun mehmet cengiz değil, imamoğlu da değil, imamoğlunu seçen seçmendir. aynı şekilde, 1990ların başından beri abd turancılığı yapan parti, bugün yine abd çıkarları doğrultusunda birilerine sayın dediğinde de hiç bir tutarsızlık yok.

anlamak için biraz empati yapın lütfen:

ben empati yapıyorum, kartel partisi siyasetçisi olsam, partimdeki birileri "bizim seçmen koyun gibidir gelip dolaşıp partiye oy verir, karşı tarafta düşman olduğuna mı oy verecek?" dese ve seçmen bu sözü kanıtlarcasına aynı partiye oy verse, milliyetçi parti "apo teröristi başbakan olsun" benzeri şeyler söylese ve yanına kar kalsa, muhafazakar parti dine küfür eşdeğeri işler yapsa, israile bomba yapımı için çelik satsa ve yanına kar kalsa, atatürkçü geçinen parti, atatürke "kefere" diyen varlığı ve badem bıyıklıları vekil yapsa,
ben de bu halkı zerre kadar önemsemezdim, lüks mercedesime biner, meclis lokantasında etin kilosunu 50-100 liraya (o et de ülkedeki en kaliteli-lezzetli etlerden yapılıyor, kasaptan 5000 tlye bile alamazsın) yer, halka şükretmesini, ve benim partime oy vermezse "düşman" olduğu diğer partiye hizmet ettiğini söyler ve alay ederdim.

kaldı ki bu alay etme seviyesi yetmemiş olacak, hem yenidoğan çetesi gibi kendi sorumluluğunda gerçekleşen, göründüğünden çok çok daha derin şeyleri gizlemek-dikkatlerden kaçırmak adına, hem halkla alay etmek adına çıkıp "bebek katili gelsin mecliste ulusa seslensin" falan demeye başladılar.

siz buradaki cambaza bak oyunundaki cambaz lafına takılmayın, sisteme odaklanmanız gerekiyor...

bir laf var, "kendine saygı duymayana ben neden saygı duyayım" diye, devlet babanın yaptığı eylem tam olarak bu. empati yapıp milletvekillerine hak vermemek mümkün değil.

kendine saygısı olmayan seçmene, "devlet baba" niye saygı duysun ki?

ülkede milletvekilliği çoğunlukla para ile satın alınan bir olay, kartel partilerinden doğru kişiyi bulup çantada milyon tl parasını veriyorsun, üstüne 3-5 milyon tl reklam vs para harcıyorsun, vekil oluyorsun. vatana bağlı kişiler, idealistler,
sadece parti amblemine oy veren bilinçsiz seçmenin olduğu yerde vekil olamıyor, çoğunlukla vatana karşı hiçbir bağı olmayan, ilk derdi vekil olmak için ödediği parayı çıkarmak olan kişilerden vatanseverlik beklemek de abesle iştigal, öcalana sayın demek paracık getiriyorsa, şehit ailelerine hakaret de ederler, abd gemisine namaz da kılarlar, yeter ki paracıklar gelsin...

rahmetli ankaralı turgut abimiz, "afyondan vekilime taze taze kaymak lazım" dediği şarkı sözünü gayet anlamlı işler için yazdı. vekillere çok çok enerji gerekiyor, ve sürekli kaymak lazım, "kaymak eksikliği"nden adamlar tükeniyor ve çalışamıyorlar

halkımız ise turgut abinin felsefesini anlamadı, fakat şarkını kalan kısmını iyi anlamış:
"lüküs hayat vekilim size--- sürünmek ölmek bize, kuru ekmek soğan bize, ballı muzlu kaymak size"

buraya 500 sayfa şikayet yazılsa bile hiç bir anlamı yok, önemli olan sadece ve sadece tek bir şey var:
seçim günü kartelleşen akp-chp-mhp+eklerine oy veriliyor mu? "ama şu", "ama bu", "ama o partiye oy verirsen oyun boşa gider, şu partiye oy vermiş olursun" gibi yapılan ahlaksızlığa bulunan bahanelerle oylar verilirse, bu milletin bir organına katkı-ekleme yapan sistem desteklenirse, 10 sene sonra da "sayın terörist" gibi birçok şey duyacağız, yenidoğan çetesinin başındakini meclise davet ederler...

Motosikleti
D400
Adamlar "onlar iktidara gelirse selo'yu cıkartacaklar" diye diye oy topladı daha büyüğünü cıkarmaya calısıyorlar.

ve işin ilginç yanı 2 ay önce chppk diye lakap takanlar şu an agzını acmıyor. cehapeyi de sevmem orası ayrı; ama iktidarın yaptıgı artık suyunu cıkarmaktır.

Haklı olarak tepki gösterirken dikkatli olmak lazım. O....E...... ekran görüntüsü alıp cimere filan yazar.
Badem bıyığını s......... omurgasızları milliyetçilik ayağına yapmadıkları hainlik kalmadı. Çölde kıçını taşa silen arapları başa getirsen bu kadar hainlik yapmazdı muhtemelen. Nasıl bir çıkardır ki bu vatanını satmayı içine sindirsin.
Chp'nin de başına koymuşlar bir canlıyı, iktidar olacaksın deseler sabahına istifa eder.

Halkın düşünmesi düşünmemesi konusunda bir beklentiye girmeden önce gerçekçi şekilde durumu analiz etmek lazım.

Maalesef hepimize yanlış bir tarih öğretildiği için Anadolu'nun tarih boyunca neredeyse hep fakru zaruret içinde yaşamış garibanlardan oluşan bir yığın olduğunu bilmiyoruz. Bu iliklere işlemiş yoksulluk sonucunda insanlar bireysel çıkarını en yüksek seviyede tutan, bugünkü konuyu halletmeye odaklanıp yarınla ilgili en ufak bir kaygısı olmayan canlılara dönüşüyor. Tamam makarnacı demekten keyif alıyoruz ama öyle olmuyor o işin gelişimi.

Bir de toplumların kaba tabirle adam akıllı Avrupalıya benzer bir toplum olması ve demokrasiyi içselleştirebilmesi için kabaca 300 yıl ve bir iç savaş geçirmiş olmaları gerekiyor. "Adam olmuş" toplumlara bakarsak bu örüntüyü görmek mümkün. Bizde demokrasi fikrinin çıkması / ilk adımın atılması I. Meşrutiyet desek 150 seneye dayanıyor. Hem daha yürünecek çok yol var, hem de aslında kast ettiğim çerçevede bir iç savaşa dönüşür müydü bilmiyorum ama 1980'de devlet güya araya girerek buradaki gerilimin bitmesini ve insanların seve seve farklı fikirleri kabullenmesini engelledi.

Velhasıl ülkenin böyle yönetilmesi de, insanların akıl sır erdiremediğimiz davranışları/seçimleri de biraz sandığımızdan normal. Bir anda yaşam şekli değiştirilmiş ve sahip olduğu bencillik+cahillik ile sürekli Ankara ne yaparsa bilenmiş olan bir kalabalığın rövanşını izliyoruz şu an. Düşünün ki bir coğrafi bölge vardır ki Osmanlı zamanında Osmanlı'ya vergi ve asker vermemek için diretir, olay çıkartırdı. Cumhuriyet kurulmaya çalışıldı, ona da düşman kesildiler, önderini öldürmeye kalktılar. Şimdi de milliyetçilik ve devletçilikte kimseye pabuç bırakmıyorlar..

Konu özelinde bir yorum yapmam gerekirse benim gözümde devlet herkesle görüşür, teröristle de müzakere yapılır, her şey yapılabilir. Ama bunun yolu vardır, yordamı vardır. Çıkar dersin ki 30 yıldır biz mermi atarak bu işi çözemedik, artık bu mermiler sıkılmasın diye farklı bir yöntem deniyoruz. Tabii ki o zaman da "22 sene önce bu adamı yakaladığınızda çözmenize engel olan şey neydi" gibi sorulara yanıt vermek gerekir ki bu güruhun en sevdiğim özelliklerinden biri de asla soru sorulamaması ve kendi doğrusu dışında bir şey söylendiğinde çok sert ithamlarla karşılık vermesi. Gerçi bu o güruha özgü olmayabilir gibi geliyor =)
Ama bunu kitabına göre yapmaz, Habur'da eğlence görüntüleri ile süsler, kalemlerine Abdullah Öcalan övücülüğü yaptırırsan işin rengi değişir. Hoş işin rengi değişti de ne oldu? Adamlar Öcalan överken bir anda meclis aritmetiği gerektirince bütün Güneydoğu'nun dümdüz edilmesine de alkış tuttular, 10 sene bu politika devam ettirildi yeni nesil şahinlikler türedi, sonra bir gün biri çıkıp tam tersi bişey dedi, yine bu destek devam ediyor.. Çünkü, bakınız rövanş almak...

Günün sonunda bu tufaya düşen Kürtler olacak mı? Gırla. E kızmaya başlamadan önce 10 yıldır yapılan her U dönüşüne kanan Türkler'e de bakmak lazım. Ha bu kadar tespit sıçtım da çözüm önerim var mı? Yok. Ben sadece zaten sonuçsuz olan millete sinirlenmenin yersizliğinden bahsetmek istedim.

Haklı olarak tepki gösterirken dikkatli olmak lazım. O....E...... ekran görüntüsü alıp cimere filan yazar.
Badem bıyığını s......... omurgasızları milliyetçilik ayağına yapmadıkları hainlik kalmadı. Çölde kıçını taşa silen arapları başa getirsen bu kadar hainlik yapmazdı muhtemelen. Nasıl bir çıkardır ki bu vatanını satmayı içine sindirsin.
Chp'nin de başına koymuşlar bir canlıyı, iktidar olacaksın deseler sabahına istifa eder.
Keşke verse.
Terörist başı şerefsiz ite beyefendi demiş.
Bizde o.ç vatan haini demişiz. az bile..
Biz haklıyız bence :D

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu millet, o millet. Evet.
🙄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar