9 Kasim CONK BAYIRI

CONK BAYIRINA SURUS NE ZAMAN YAPILMALI

• Kullanılan toplam oy
    16
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
Biz de geçmişte onu iddia etmişiz.

Bkz. Fatih Sultan Mehmet - "Kayser-i Rum". Rum sözcüğü burada İslam ülkelerinde yaşayan Yunan kökenli halkı değil Roma İmparatorluğu'nu simgeler.
Anadolu'da Yunan kökenli bir halk pek yok zaten. Yunan (yani Helen) kökenlilerin yurdu belli; bugünkü Yunanistan. Antik Yunan döneminde, Roma İmparatorluğu öncesinde tüm Akdeniz'e yayılmış kolonileri var. Bu dönemde dilleri bölgenin ortak dili haline gelmiş. Roma dönemi başladığında yönetici zümre zamanla bu kültürün içine entegre olarak asimile olmuş.

Özetle:
Rum asla Yunan demek değildir. Yunan kökenli veya değil, Anadolu ve Trakya'da yerleşik, Yunanca konuşan, eski Roma - Doğu Roma - Bizans İmparatorluğu tebaası demektir. Kayser-i Rum da Romalıların Sezar'ı yani Romalıların İmparatoru anlamına gelir.

Organizasyonla ilgili olarak:
Benim o hafta sonu oğlanla ilgili işlerim var o yüzden katılamıyorum.

Motosikleti
Triumph Street Triple RS, Yamaha Tracer 9 GT+
Aldıracaksın bana sonunda 😁 Çok isterim ama iş yoğunluğundan dolayı ayarlayamayabilirim.
Al Al, satmaktan vazgectim ilanida kaldirdim. Ihanet ediyormusum gibi hissettim kiyamadim ya :) scooter da almiyorum.

Buarada kendisini Roma dagildiktan sonra romanin devami gibi goren Yunanlilar (Dogu roma - Bizans) kadar sinsi millet bizim topraklara gelmis degil.
Ayrica en buyuk hatalarida Osmanlinin yikilmasi / topraklarimizin paylasilmasi icin verdikleri destek olmustur. Halbuki Osmanlinin en ileri gelen isimleri onlardi, butun para ellerinde idi, yonetimde. Ac gozlulukleri yuzunden uyuyan Turkleri uyandirip kendilerini kapi disari ettirdiler.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Al Al, satmaktan vazgectim ilanida kaldirdim. Ihanet ediyormusum gibi hissettim kiyamadim ya :) scooter da almiyorum.

Buarada kendisini Roma dagildiktan sonra romanin devami gibi goren Yunanlilar (Dogu roma - Bizans) kadar sinsi millet bizim topraklara gelmis degil.
Ayrica en buyuk hatalarida Osmanlinin yikilmasi / topraklarimizin paylasilmasi icin verdikleri destek olmustur. Halbuki Osmanlinin en ileri gelen isimleri onlardi, butun para ellerinde idi, yonetimde. Ac gozlulukleri yuzunden uyuyan Turkleri uyandirip kendilerini kapi disari ettirdiler.
Yukarıda yazdığım gibi; Rum'lar Yunan değil. %95'inin Helenlerle de ilgisi yok.

"Bu topraklara gelenler" gibi bir tamlama kullanılacaksa Helen kökenlilerin Anadolu'ya gelişlerinin M.Ö. 9. yy. civarında olduğunu hatırlamak gerekir; Anadolu'daki Türk varlığı bundan yaklaşık 1.900 yıl sonra başlıyor.

Osmanlı Devleti'nin yıkılışı esasen Amerikan ve Fransız Devrimleri ile başlayan bir sürecin sonucu: Bu süreç dahilinde ulus-devlet kavramı yerleşiyor çeşitli müteakip devrimlerin ve asıl 1. Dünya Savaşı etkisiyle başka imparatorluklar da yıkılıyor ve yerine ulus-devletler kuruluyor. (Birleşmeler de oluyor...) Süreç sonucu ortaya çıkan ulus-devletlerden biri de ulu önderimiz Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'dir. Hastalıklı ve çürümüş bir düzeni sona erdirip yerine başka uluslara ve liderlere örnek olmuş bir ülke kurduğu için ona hepimiz müteşekkiriz. (Ne yazık ki son zamanlarda ülkemiz ilk kuruluşundaki o parlaklığını ve ataletini kaybetmeye, bazı açılardan Osmanlı'nın son devirlerine benzemeye başladı...)

Bu arada; Osmanlı'da milletler dine göre ayrıldığı için (çok büyük yüzdesi) özbeöz Türk olan Karamanlılar da mübadeleye maruz kalmışlar - yani etnik Türk oldukları halde Ortodoks oldukları için mübadeleye dahil edilmişler. (İstanbul'dakiler mübadele dışı bırakıldığı için onlar burada kalmışlar, Karaköy'de Türk Ortodoks Patrikhanesi'ne bağlı olarak varlıklarını devam ettirmektedirler...)

Motosikleti
Yukarıda yazdığım gibi; Rum'lar Yunan değil. %95'inin Helenlerle de ilgisi yok.

"Bu topraklara gelenler" gibi bir tamlama kullanılacaksa Helen kökenlilerin Anadolu'ya gelişlerinin M.Ö. 9. yy. civarında olduğunu hatırlamak gerekir; Anadolu'daki Türk varlığı bundan yaklaşık 1.900 yıl sonra başlıyor.

Osmanlı Devleti'nin yıkılışı esasen Amerikan ve Fransız Devrimleri ile başlayan bir sürecin sonucu: Bu süreç dahilinde ulus-devlet kavramı yerleşiyor çeşitli müteakip devrimlerin ve asıl 1. Dünya Savaşı etkisiyle başka imparatorluklar da yıkılıyor ve yerine ulus-devletler kuruluyor. (Birleşmeler de oluyor...) Süreç sonucu ortaya çıkan ulus-devletlerden biri de ulu önderimiz Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'dir.

Bu arada; Osmanlı'da milletler dine göre ayrıldığı için (çok büyük yüzdesi) özbeöz Türk olan Karamanlılar da mübadeleye maruz kalmışlar - yani etnik Türk oldukları halde Ortodoks oldukları için mübadeleye dahil edilmişler. (İstanbul'dakiler mübadele dışı bırakıldığı için onlar burada kalmışlar, Karaköy'de Türk Ortodoks Patrikhanesine bağlı olarak varlıklarını devam ettirmektedirler...)

Kendilerini Romanin devami olarak gorenler Yunanlar, Rum degiller evet ama Romanin varisi olarak ta gormekten cekinmemisler. Mevcudiyetleri dogu Roma olarak devam etmis. Benim okudugum Turk tarihi ile sonradan bulunanlar ve gorus ayriliklari arasinda kafamdaki tek soru isareti Turklerin Anadoluya girisleridir. Ozellikle doguda bulunan anitlar vs Turklerin Anadoluya girislerini sanki cok daha onceye dayandiriyor gibi. Bu asamada yine bilimi takip edecegiz, yeni teknolojiler ile Turklerin bilinen ilk tarihleri de bence degisecektir. Sonuc yunanlilar tarihte uzunca zaman hep kazananin yaninda yer almistir, satranc gibi oynamislardir taa ki Osmanlinin yikilisina kadar.

Motosikleti
Benimde inandigim bu. On turkler arastirmasi sunu soyler, Turkler 1071 de Anadoluya ilk defa girmedi, 1071 ile son defa girerek mevcuttaki Turk gucunu arttirarak Anadolu da hakimiyet kurdu. Arastirma der ki 1071 de anadoluya girip 4 yil icinde 24 oguz boyu ile devlet kurmak pek inandirici degil. 3-4 yilda yeni girdigin topraklara insanlara , cografyaya yuzyillar boyunca hakimeyet kuracak bir devlet zor. Dolayisi ile 1071 yili son damla idi. Herneyse bence tarih o donemdeki insanlara gore sekillenir.
Bizimde illaki bati tarafindan degistirilmek istenen, o zamanki mevcut siyasiler yada devlet adamlarinca revize olmus zamanlarimiz olmustur. Benim inancim Turklerin uzunca zamandir Anadoluda olmasi, bilimsel olarak ta bazi kanitlar oldugu soyleniyor (DNA, karbon izi vs)

Son düzenleme:
Motosikleti
Arkadaşlar benim planımı 10 kasım pazartesi direk çanakkaleye günü birlik planladım. Gelen olursa sabahında bi kahvaltı organize ederiz. 3 arkadaş ile günübirliğe karar verdik.

Motosikleti
V-Strom L4 Youtube&Insta: Dengeliyorum
Otellere de bakiyorum, Airbnb evlerede. Aslinda 2 ev var alcitepede, iki yatak odali, 60 ar euro geceligi. Motor parki da sorun olmaz bence. Bugun netlestirmeye calisacagim ikisinide. Birisi 6 yatak iki oda :) toplamda 4 oda var iki evde.
1-Alçıtepe'de akşam yapacak bir şey yok sıkılırsınız.
2-Kepez Uygulama uzak kalır.
3- Merkez otellerinde park sıkıntısı olmaz. Merkezde güvenlik ile ilgili (genelde) problem olmaz. Park konusunu da bir şeklde hallederiz, kafanıza takmayın.
4- Merkeze geçiş için maliyete ekstra olarak feribot ücreti x2 eklenir. (kısıtlı bütçe için hatırlatmış olayım.)
5- Tahminimce Mart ayı gibi olmaz fiyatlar. 18 Mart nedeniyle öncesinde ve sonrasında doluluk yüksek olur. Ama 2025 Mart'tan bu yana enflasyonu da hesaba katmak lazım.
6-Sayı netleşirse otel ve belki mekan konusunda yardımcı olabilirim.
7-Günübirlik de gelseniz, konaklamalı da olsa tanışmak için yanınıza muhakkak uğramaya çalışacağım. Kimse tanışmaya can atmayacak olsa da :)ters bir durum olursa belki faydam dokunur. :)(y)✌️

hava durumu nasıl olacak acaba. Eğer yağmursuz bir hafta sonu olacaksa ben izin alıp geleceğim. 10 kasım da döneceğim.

Motosikleti
10 kasım dolu kar tipi yoksa yağmurda falan giderim. 3 kişiyiz bakırköy kalkış gidiyoruz

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Beyler konaklamalı plan iptal, günübirlik sürüş olacak gibi görünüyor, gelmek isteyenler ona göre ayarlasın kendini.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kimse tanışmaya can atmayacak olsa da :)ters bir durum olursa belki faydam dokunur. :)(y)✌️
Bak siz böyle derseniz gücenirim. forumdam Çanakkale'den kaç kişi var zaten, keşke fırsta olsa da tanışabilsek. Ama okullara ara tatil olunca benim gelmem mümkün olamadı, evde çocuklarlayım.

Forumdan Çanakkale'den bir siz bir de psyduck (xsr 700'lü arkadaş, köftecü toplaşmasında güzel şık bir yeleği de vardı) var bildiğim. Bir de sınıf arkadaşlarımdan birisi Çanakkale'de yaşıyor, Honda Goldwing'i vardı önceden, emekli olunca onu sattı Triumph tiger 1200 almıştı ama GS gibi değilmiş deyip elinde çok kısa süre tuttu, GS alacaktı en son duyduğum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar