- Motosikleti
- Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Aldıracaksın bana sonundaJohn sen gelirsen STRS ile gelicem)
Aldıracaksın bana sonundaJohn sen gelirsen STRS ile gelicem)
Anadolu'da Yunan kökenli bir halk pek yok zaten. Yunan (yani Helen) kökenlilerin yurdu belli; bugünkü Yunanistan. Antik Yunan döneminde, Roma İmparatorluğu öncesinde tüm Akdeniz'e yayılmış kolonileri var. Bu dönemde dilleri bölgenin ortak dili haline gelmiş. Roma dönemi başladığında yönetici zümre zamanla bu kültürün içine entegre olarak asimile olmuş....
Biz de geçmişte onu iddia etmişiz.
Bkz. Fatih Sultan Mehmet - "Kayser-i Rum". Rum sözcüğü burada İslam ülkelerinde yaşayan Yunan kökenli halkı değil Roma İmparatorluğu'nu simgeler.
Al Al, satmaktan vazgectim ilanida kaldirdim. Ihanet ediyormusum gibi hissettim kiyamadim yaAldıracaksın bana sonundaÇok isterim ama iş yoğunluğundan dolayı ayarlayamayabilirim.
Seni bekliyorum ben almak içinAl Al, satmaktan vazgectim ilanida kaldirdim. Ihanet ediyormusum gibi hissettim kiyamadim yascooter da almiyorum.
Yukarıda yazdığım gibi; Rum'lar Yunan değil. %95'inin Helenlerle de ilgisi yok.Al Al, satmaktan vazgectim ilanida kaldirdim. Ihanet ediyormusum gibi hissettim kiyamadim yascooter da almiyorum.
Buarada kendisini Roma dagildiktan sonra romanin devami gibi goren Yunanlilar (Dogu roma - Bizans) kadar sinsi millet bizim topraklara gelmis degil.
Ayrica en buyuk hatalarida Osmanlinin yikilmasi / topraklarimizin paylasilmasi icin verdikleri destek olmustur. Halbuki Osmanlinin en ileri gelen isimleri onlardi, butun para ellerinde idi, yonetimde. Ac gozlulukleri yuzunden uyuyan Turkleri uyandirip kendilerini kapi disari ettirdiler.
Yukarıda yazdığım gibi; Rum'lar Yunan değil. %95'inin Helenlerle de ilgisi yok.
"Bu topraklara gelenler" gibi bir tamlama kullanılacaksa Helen kökenlilerin Anadolu'ya gelişlerinin M.Ö. 9. yy. civarında olduğunu hatırlamak gerekir; Anadolu'daki Türk varlığı bundan yaklaşık 1.900 yıl sonra başlıyor.
Osmanlı Devleti'nin yıkılışı esasen Amerikan ve Fransız Devrimleri ile başlayan bir sürecin sonucu: Bu süreç dahilinde ulus-devlet kavramı yerleşiyor çeşitli müteakip devrimlerin ve asıl 1. Dünya Savaşı etkisiyle başka imparatorluklar da yıkılıyor ve yerine ulus-devletler kuruluyor. (Birleşmeler de oluyor...) Süreç sonucu ortaya çıkan ulus-devletlerden biri de ulu önderimiz Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'dir.
Bu arada; Osmanlı'da milletler dine göre ayrıldığı için (çok büyük yüzdesi) özbeöz Türk olan Karamanlılar da mübadeleye maruz kalmışlar - yani etnik Türk oldukları halde Ortodoks oldukları için mübadeleye dahil edilmişler. (İstanbul'dakiler mübadele dışı bırakıldığı için onlar burada kalmışlar, Karaköy'de Türk Ortodoks Patrikhanesine bağlı olarak varlıklarını devam ettirmektedirler...)
Benimde inandigim bu. On turkler arastirmasi sunu soyler, Turkler 1071 de Anadoluya ilk defa girmedi, 1071 ile son defa girerek mevcuttaki Turk gucunu arttirarak Anadolu da hakimiyet kurdu. Arastirma der ki 1071 de anadoluya girip 4 yil icinde 24 oguz boyu ile devlet kurmak pek inandirici degil. 3-4 yilda yeni girdigin topraklara insanlara , cografyaya yuzyillar boyunca hakimeyet kuracak bir devlet zor. Dolayisi ile 1071 yili son damla idi. Herneyse bence tarih o donemdeki insanlara gore sekillenir.Anadoluda Türkler hep vardı.
Cacığı çalan hıyarlar Roma'yı bırakırlar mı hiç?Yunanlar, Rum degiller evet ama Romanin varisi olarak ta gormekten cekinmemisler.
1-Alçıtepe'de akşam yapacak bir şey yok sıkılırsınız.Otellere de bakiyorum, Airbnb evlerede. Aslinda 2 ev var alcitepede, iki yatak odali, 60 ar euro geceligi. Motor parki da sorun olmaz bence. Bugun netlestirmeye calisacagim ikisinide. Birisi 6 yatak iki odatoplamda 4 oda var iki evde.
5 günden daha uzun süreli tahminler sallama olduğu için 2-3 gün sonra kontrol etmek lazım.hava durumu nasıl olacak acaba. Eğer yağmursuz bir hafta sonu olacaksa ben izin alıp geleceğim. 10 kasım da döneceğim.
O zaman 10 kasim sabahi toren varsa bile yetisilmez degil mi?Beyler konaklamalı plan iptal, günübirlik sürüş olacak gibi görünüyor, gelmek isteyenler ona göre ayarlasın kendini.
Bak siz böyle derseniz gücenirim. forumdam Çanakkale'den kaç kişi var zaten, keşke fırsta olsa da tanışabilsek. Ama okullara ara tatil olunca benim gelmem mümkün olamadı, evde çocuklarlayım.Kimse tanışmaya can atmayacak olsa daters bir durum olursa belki faydam dokunur.
![]()
İlla Çanakkale'ye gidilecekse gece yola çıkmak gerekir ki 09:05'e yetişmek zor.O zaman 10 kasim sabahi toren varsa bile yetisilmez degil mi?