7 amper yerine 9 amper akü talılır mı

Motosikleti
Rks rico 50 cc
Selam aleyküm arkadaşlar motorun aküsü 12 volt 7 amper 9 amper akü taksam sorun yaşatır mı bir karbüratör iğne ayarını üsten ikinciye taktım hava ayarını ise 1.5 tur açtım bıraktım az yaksın istedim doğru mu yaptım bilemedim bir de far sinyali yaktığım zaman göz kırpıyor frene basınsaca birden parlıyor geri sönük yanıyor asıl parlaklığı vermiyor anlamadım işler yardımcı olursanız sevinirim

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Selam aleyküm arkadaşlar motorun aküsü 12 volt 7 amper 9 amper akü taksam sorun yaşatır mı bir karbüratör iğne ayarını üsten ikinciye taktım hava ayarını ise 1.5 tur açtım bıraktım az yaksın istedim doğru mu yaptım bilemedim bir de far sinyali yaktığım zaman göz kırpıyor frene basınsaca birden parlıyor geri sönük yanıyor asıl parlaklığı vermiyor anlamadım işler yardımcı olursanız sevinirim
1. 9 amper akü lokum gibi olur sığıyorsa tak.
2. Doğru sayılır.
3.Göz kırpma normal, birden parlaması normal değil şase bağlantısı kontrol edilmeli.

Bu arada motor ne ki? Ben cg gibi cevap verdim 😂

şu motorun marka modelini bir yazın ya, tahmin üstüne cevaplar yazıyoruz.. Çinli olduğunu varsayıyorum, eğer motorun 50 - 100 cc arası ise statörü yakma ihtimalin çok yüksek.

sana akü marş için lazım, çalıştıktan sonra devreden çıkıyor, sadece statöre stabilite sağlıyor.

şu motorun marka modelini bir yazın ya, tahmin üstüne cevaplar yazıyoruz.. Çinli olduğunu varsayıyorum, eğer motorun 50 - 100 cc arası ise statörü yakma ihtimalin çok yüksek.

sana akü marş için lazım, çalıştıktan sonra devreden çıkıyor, sadece statöre stabilite sağlıyor.
Voltajı aynı olduktan sonra 7 ah ya da 9 ah olması neden sorun yaratsın ki? Yük kapasitesi fazla olur sadece diye biliyorum. Daha geç biter, daha uzun sürede şarj olur?

Voltajı aynı olduktan sonra 7 ah ya da 9 ah olması neden sorun yaratsın ki? Yük kapasitesi fazla olur sadece diye biliyorum. Daha geç biter, daha uzun sürede şarj olur?
İyimser senaryoyu sadece dikkate alırsan sorun yok ama o akü biraz boşaldığı zaman statör ve konjektörden çektiği akım artmaya başlayacak onlarında bir limiti var ama tahminde bulunacak olursak sistemin orjinali 7amper ise 9 çok sorun olmaz ama daha üstünde sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek. Yani şarj sistemi zarar görme ihtimali var. yoksa motorda kullandığın marş olsun ışıklarda falan dediğin gibi sorun yok.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Güç kaynakları amperi vermez, ihtiyaç duyarsa cihaz çeker. Yani aküyü 9 amper değil 200 amper de taksan motor 7 amper kullanıyorsa o kadar çeker.

Vakti zamanında Yamaha Ybr motosikletime, orjinalinde 5 amper akü varken 7 amperlik akü takmıştım. Hem daha uzun dayandı. Hem de marşa basma kuvveti yükseldiğinden hemen marş alıyordu. Yaklaşık olarak, 9 sene de 2 akü değiştirmiştim.

Motoru kısa mesafe kullanıyor iseniz 7 amper yerine 9 takarak akünün şarj olma süresini uzatırsınız. Uzun vadede akü için sağlıklı olmaz.

Güç kaynakları amperi vermez, ihtiyaç duyarsa cihaz çeker. Yani aküyü 9 amper değil 200 amper de taksan motor 7 amper kullanıyorsa o kadar çeker.
Yine anlamamışsınız, kendin deneyini yapabilirsiniz bir aküyü biraz deşarj et sonra şarja bağla bakalım kaç amper çekecek, birde doluya yakınken tak şarj cihazından kaç amper çekecek, motosikletin statörü ve konjektörü belli bir akıma dayanabilecek kapasitede. sen boş 9 amper aküyü tak anlık 20 amper çeksin göreyim ben o statör yada konjektör dayanıyormu. bizde biliyoruz yük ne isterse güç kaynağı onu verir. ama şarj sistemini hesaba katmıyorsunuz. Senin dediğin güç kaynağının yeterli durumlar da geçerli, şarj sistemi sonsuz akım vermiyor sonuçta. 7 amper orjinal aküsü olan motora 9 takılabilir okadar tolere edebilir ama fazlasını takmayın ve boş şarjsız aküleri takmayın, Sonra konu açarsınız aküm şarj olmuyor marşım basmıyor v.s diye.

motorsiklet aküsü 12v 7ah bunun yerine 12v 9ah takarsam zararı olurmu

• Amper değeri kapasiteyi gösterir. 7 Ah → 9 Ah çıkmak, akünün daha fazla enerji depolaması demektir.
  • Bu, daha uzun marş süresi ve daha geç biten akü anlamına gelir.
  • Şarj sistemi biraz daha uzun sürede tam dolum yapar ama bu motosiklete zarar vermez. Kaynak. ChatGPT

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Yine anlamamışsınız, kendin deneyini yapabilirsiniz bir aküyü biraz deşarj et sonra şarja bağla bakalım kaç amper çekecek, birde doluya yakınken tak şarj cihazından kaç amper çekecek, motosikletin statörü ve konjektörü belli bir akıma dayanabilecek kapasitede. sen boş 9 amper aküyü tak anlık 20 amper çeksin göreyim ben o statör yada konjektör dayanıyormu. bizde biliyoruz yük ne isterse güç kaynağı onu verir. ama şarj sistemini hesaba katmıyorsunuz. Senin dediğin güç kaynağının yeterli durumlar da geçerli, şarj sistemi sonsuz akım vermiyor sonuçta. 7 amper orjinal aküsü olan motora 9 takılabilir okadar tolere edebilir ama fazlasını takmayın ve boş şarjsız aküleri takmayın, Sonra konu açarsınız aküm şarj olmuyor marşım basmıyor v.s diye.
İyi de boş aküyü 5A olarak da taksan çok akım çekip motoru zorlar. Bataryanın akım verme yeteneğiyle şarj olurken cektiği akım arasında bir bağ yok ki.

İyi de boş aküyü 5A olarak da taksan çok akım çekip motoru zorlar. Bataryanın akım verme yeteneğiyle şarj olurken cektiği akım arasında bir bağ yok ki.
Boştan kastım araç üstünde hiçmi şarj azalmıyor mesela %80 lere falan hiçmi düşmüyor, 5 amper akü ile 9 amper akünün anlık çektiği akım aynımı. siz 1amper adaptörler 3 amper yükte kullanın bakalım ömrü aynımı kalıyor adaptörün. Yok sorun olmaz diyorsanız takın kullanın görün.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

motorsiklet aküsü 12v 7ah bunun yerine 12v 9ah takarsam zararı olurmu

• Amper değeri kapasiteyi gösterir. 7 Ah → 9 Ah çıkmak, akünün daha fazla enerji depolaması demektir.
  • Bu, daha uzun marş süresi ve daha geç biten akü anlamına gelir.
  • Şarj sistemi biraz daha uzun sürede tam dolum yapar ama bu motosiklete zarar vermez. Kaynak. ChatGPT
Daha uzun şarj ve sistemden akü şarjı için fazladan akım çekilmeye çalışılması ömrünü azalmaz diyorsanız siz bilirsiniz.

Motosikleti
Drit L 125
takılır benim motorum drif l kitapçığında 7 amper yazıyor fakat motoru bayiden aldığımda 9 amperlik akü ile çıkmıştı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
eğer akü sığıyorsa 7 amper.saat ile 9amper.saat arasında şarj akmı biraj yükselir ama çok aşırı yük bindirmez, olur bence. ama 7Ah akü yerine 10küsür Ah takılmaz, şarj sistemini çok zorlar. zaten sığmaz da boyut olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar