65 model jawa mı yeni bir motormu ??

motor toplamak zevk işidir..hem seni fazla bir masrafa sokacağını zannetmiyorum..1996 da aynısından bende toplamıştım çanakkale de komple kromaj kaplatmıştık motora..

aa1965Jawa.jpg

arkadaşım ben jawa kullanan az sayıdaki kişilerden biri olarak derimki motor temizse uğraşmaya değer , yoksa hiç girme

Son düzenleme:
tertııbım dogru soluyor varmı jawa kadar bı saglam 65 model jawamı cbr125 mı demıssın jawa nın 65 modelı bıle cbr ı dumana bogar:) arkadasım sen al jawayı bı bakıma sok bak dalgana dag tepe dere benım jawam derede de gıdıyor:) dınleme bas yeterkı depon dolu olsun nereye gıdersen gıt ama senın yerınde olsam style 350 alırdım ıyı dusun kararın ın jawa dan olması dılegımle jawanın fotoları beklıyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sen anlamassın tabi ...... Ne de olsa bayansın......

Motorculuk bu işte...Alıcaksın topluyacaksın uğraşıcaksın..... Ona emeğini ve sevgini vericeksin....

Muadillerinde javaya kafa tutacak varmıdır ki merak ediyorum....

Çok ufak bir değişiklikle 190 km yapan jawa biliyorum......

abı adanda yapmıslar 350 lık styl....resmını koycaktımda 1.6 mb oldugu ıcın koyamadım.....210 km yapıo...
ah bı de resmını görsenız...hemen cava alasınız gelır yanı....
arkadasınkı kesın 250 laserdır....

tertııbım dogru soluyor varmı jawa kadar bı saglam 65 model jawamı cbr125 mı demıssın jawa nın 65 modelı bıle cbr ı dumana bogar:) arkadasım sen al jawayı bı bakıma sok bak dalgana dag tepe dere benım jawam derede de gıdıyor:) dınleme bas yeterkı depon dolu olsun nereye gıdersen gıt ama senın yerınde olsam style 350 alırdım ıyı dusun kararın ın jawa dan olması dılegımle jawanın fotoları beklıyorum

tertip arkadas yenı motor almıoo....elınde zaten bı cava var... :p

Son düzenleme:
arkadaşım. orjinalliğini hiç bozmadan. yani yabancı bir parça takmadan motoru restore et.boya moya bişey yaptırma. orjinalliğini hiç bozma. sana edeceği fiatı söyleyeyim. hastasını bulursan eğer en az 10 000 ytl. ama satış konusunda sabırlı olacaksın. bekleyeceksin.

bencede java kardesim.makina saglamdır ama bazı pıratık arızaları olur.oda senin elinde.ama bence javaya binmeden gücü hissedemezsin

Forumdan Uzaklaştırıldı
bencede java kardesim.makina saglamdır ama bazı pıratık arızaları olur.oda senin elinde.ama bence javaya binmeden gücü hissedemezsin
evet abıcım cok dogru dedın...cavaya bınmeden gucunu bılemezsın....
bı ara ank mt gezıye gıderken bı arkadasın önunde gıdıyorum.....
durduk bı yerde bana dedıkı..yaw dedı senı 138 le gıderken gördum dedı....
nıye sasırdınkı....daha onun 160 a kadar yolu var dedım....
ustune bınmeden bılemezsın abıcım....:wiinkk:

Bizimde Alaşehirde eniştede alman yapımı klasik bi motor vardı işallah satmamıştır ya.Manisaya gidersem bi bakayım o motora iyi hatırlattınız.:)
Eski motorları sürmesinin zevki başka oluyor:cherry:

Eğer daha az eziyetle motosikleti öğrenmek istiyorsan;
daha az yaksın daha güzel görünsün diyorsan cbr al sorun yaşamadan bin..

yok paran ve imkanın varsa, az biraz da yeteneğin varsa bence jawayla uğraş..

asıl tavsiyem ise ikisini de alman.. amcanda yatıyormuş zaten ucuza kapatırsın. iyice motosiklet konusunda neyin ne olduğunu da öğrendiğinde güzelce yaptırıp kız gibi gezersin. hem artık maldan anladığın için jawan gözünde bir kat daha değerli olur.

Arkadaşlar dün amcamın deposundaki jawa yı gördüm ve fena halde ona takıldım. Babamın dediğine göre 65 model. ustundeki butun parçalar ( tekerlekler dahi ) hala orjinalleriymiş. Onu garajdan cıkarıp bi bakıma soksammı daha hoş olur yoksa yeni bir cbr125 mi alsam daha iyi olur ??
Amcandan motorun durumunu öğren neden depoya kalkmış bir arızası mı var yoksa çalışır durumda mı kalkmış depoya? Eğer ruhsatı falanda varsa kaçırma derim ben.
kafa göz yarmaa kesin niyetlisin galiba.
hala kaynak tutacak vaziyettemi ki o nesne
Eh en azından bu motorlarda kaynak yapacak kadar sağlam ve kalın şasi var. Şimndikiler gibi bükme profilden değiller.
İşte sorun orada. Motorlarla ilgilenmeye daha yeni başladım. Ege bölgesinde jawa servisi muğla ve denizli de varmış. Şimdi o motoru çeşmeden kaldırıp muğla yada denizliye getirmek çok zor. Ustelik çalışıp çalışmayacağıda mechul. Ama ne bileyim gozum onda kaldı.
Jawa yı tamir edecek usta her yerde bulunur, heleki İzmirde olmaması mümkün değil. Daha iyi araştır bence!
Yazacak kelime bulamıyorum, siz de böyle düşünüyorsanız bundan sonra üç maymunu oynayacağım ben.. İlk Mete abi de hayal kırıklığı yaşadım, şimdi de sende, yazıklar olsun size....

Motorculuğun ne olduğunu senden mi öğreneceğim ben, kelimelerimi tüketmeme değmezsin..

Dishy yazacak kelime bulamadığın zaman yazma istersen. Bilip bilmeden her konuya cevap veriyosun. 42 yaşında motora binilir mi demişsin benim motorum 51 yaşında napayım çöpe mi atayım? 42 yaşıdaki motora binilir hemde bir 42 sene daha binilir.
Arkadaş bunu zaten amcasından alacak belki para bile vermeyecek. CBR 125 e verecğin paranın çeyreğiyle bu motor ayağa kalkar.

klasik bir adamsan java sportik bir adamsan cbr ama yinede tercih senin bana kalsa her ikisinide kullanırım

ben olsam jawayı secerdım walla az bıraz masrafla saglam bı makıne olur benım babamda da jawa laser vardı bı zmanlr bence jawayı topla derım ben

peki bu java ne zmandır yatıyorki o kadarmı kötü durumu...bence bi el at derim... uğraşmak gerçekten zevk işi...

20 senedir felan yatıyormus. Çünkü ben hiç kullanıldığını gormedim. yatmasının sebebide buyuk ihtimalle bi hasar yaptı. babam ve abilerine yaptırmak zor geldi. Baska nedeni olamaz

selam,
eger Java 65 model ise ve Siz satmayi düsünüyor saniz! ben aliciyim!!

Satmayı düşünmüyorlar sanırım. ben istedim ona bile pek yanasmadılar ama ben o motoru alıcam. baska yolu yokk...

motor toplamak zevk işidir..hem seni fazla bir masrafa sokacağını zannetmiyorum..1996 da aynısından bende toplamıştım çanakkale de komple kromaj kaplatmıştık motora..

aa1965Jawa.jpg

dostum işte buu yatan motor buuu. yanlız tekerleri farklı. ama bu motor..:queen::queen:

Yeni jawa almayacaım arkadaslar. Ama bugun deponun anahtarını alabilirsem gidip eskisinin fotosunu cekicem.

Eğer daha az eziyetle motosikleti öğrenmek istiyorsan;
daha az yaksın daha güzel görünsün diyorsan cbr al sorun yaşamadan bin..

yok paran ve imkanın varsa, az biraz da yeteneğin varsa bence jawayla uğraş..

asıl tavsiyem ise ikisini de alman.. amcanda yatıyormuş zaten ucuza kapatırsın. iyice motosiklet konusunda neyin ne olduğunu da öğrendiğinde güzelce yaptırıp kız gibi gezersin. hem artık maldan anladığın için jawan gözünde bir kat daha değerli olur.

motor ile ilgilenmeye yeni başladım. vitesli ne motor ne de araba kullandım. yani ilk kez kullanıcam. ama ehliyet sınavım war. heralde kursta öğretirler vitesli motor nasıl kullanılıyor..

Son düzenleme:

aa1965Jawa.jpg

dostum bu motor hakkında biraz bilgi verirmisin. motor gucu toparlaması sana ne kadara mal oldu gibi şeyler...

klasik jawa

arkadaşlar yedek parçasını bulabiliyorsanız hemen alın derim hele de 350 ogar olursa sonradan kare cz ya da kalifornia motoru koyuyorlar ama ben fabrikanın koyduğu o yılın motoru olursa daha zevkli olduğu inancındayım o sihirli sesin tadı hangi motorda var yeterki silindir gömlekleri ve pistonlar orj.ve eski bir usta toplasın kazasız günler dilerim

Hortt topik yav hiçmi okumuyorsunuz :) 2 sene önce sormuş arkadaş toplamışsa çoktan toplamıştır toplamamışsa da CBR ı almıştır belki büyütmüştür bile :queen:

Beat almış.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar