Sen anlamassın tabi ...... Ne de olsa bayansın......
Motorculuk bu işte...Alıcaksın topluyacaksın uğraşıcaksın..... Ona emeğini ve sevgini vericeksin....
Muadillerinde javaya kafa tutacak varmıdır ki merak ediyorum....
Çok ufak bir değişiklikle 190 km yapan jawa biliyorum......
tertııbım dogru soluyor varmı jawa kadar bı saglam 65 model jawamı cbr125 mı demıssın jawa nın 65 modelı bıle cbr ı dumana bogararkadasım sen al jawayı bı bakıma sok bak dalgana dag tepe dere benım jawam derede de gıdıyor
dınleme bas yeterkı depon dolu olsun nereye gıdersen gıt ama senın yerınde olsam style 350 alırdım ıyı dusun kararın ın jawa dan olması dılegımle jawanın fotoları beklıyorum
evet abıcım cok dogru dedın...cavaya bınmeden gucunu bılemezsın....bencede java kardesim.makina saglamdır ama bazı pıratık arızaları olur.oda senin elinde.ama bence javaya binmeden gücü hissedemezsin
Amcandan motorun durumunu öğren neden depoya kalkmış bir arızası mı var yoksa çalışır durumda mı kalkmış depoya? Eğer ruhsatı falanda varsa kaçırma derim ben.Arkadaşlar dün amcamın deposundaki jawa yı gördüm ve fena halde ona takıldım. Babamın dediğine göre 65 model. ustundeki butun parçalar ( tekerlekler dahi ) hala orjinalleriymiş. Onu garajdan cıkarıp bi bakıma soksammı daha hoş olur yoksa yeni bir cbr125 mi alsam daha iyi olur ??
Eh en azından bu motorlarda kaynak yapacak kadar sağlam ve kalın şasi var. Şimndikiler gibi bükme profilden değiller.kafa göz yarmaa kesin niyetlisin galiba.
hala kaynak tutacak vaziyettemi ki o nesne
Jawa yı tamir edecek usta her yerde bulunur, heleki İzmirde olmaması mümkün değil. Daha iyi araştır bence!İşte sorun orada. Motorlarla ilgilenmeye daha yeni başladım. Ege bölgesinde jawa servisi muğla ve denizli de varmış. Şimdi o motoru çeşmeden kaldırıp muğla yada denizliye getirmek çok zor. Ustelik çalışıp çalışmayacağıda mechul. Ama ne bileyim gozum onda kaldı.
Yazacak kelime bulamıyorum, siz de böyle düşünüyorsanız bundan sonra üç maymunu oynayacağım ben.. İlk Mete abi de hayal kırıklığı yaşadım, şimdi de sende, yazıklar olsun size....
Motorculuğun ne olduğunu senden mi öğreneceğim ben, kelimelerimi tüketmeme değmezsin..
peki bu java ne zmandır yatıyorki o kadarmı kötü durumu...bence bi el at derim... uğraşmak gerçekten zevk işi...
selam,
eger Java 65 model ise ve Siz satmayi düsünüyor saniz! ben aliciyim!!
motor toplamak zevk işidir..hem seni fazla bir masrafa sokacağını zannetmiyorum..1996 da aynısından bende toplamıştım çanakkale de komple kromaj kaplatmıştık motora..
![]()
tertııbım dogru soluyor varmı jawa kadar bı saglam 65 model jawamı cbr125 mı demıssın jawa nın 65 modelı bıle cbr ı dumana bogararkadasım sen al jawayı bı bakıma sok bak dalgana dag tepe dere benım jawam derede de gıdıyor
dınleme bas yeterkı depon dolu olsun nereye gıdersen gıt ama senın yerınde olsam style 350 alırdım ıyı dusun kararın ın jawa dan olması dılegımle jawanın fotoları beklıyorum
Eğer daha az eziyetle motosikleti öğrenmek istiyorsan;
daha az yaksın daha güzel görünsün diyorsan cbr al sorun yaşamadan bin..
yok paran ve imkanın varsa, az biraz da yeteneğin varsa bence jawayla uğraş..
asıl tavsiyem ise ikisini de alman.. amcanda yatıyormuş zaten ucuza kapatırsın. iyice motosiklet konusunda neyin ne olduğunu da öğrendiğinde güzelce yaptırıp kız gibi gezersin. hem artık maldan anladığın için jawan gözünde bir kat daha değerli olur.
motor toplamak zevk işidir..hem seni fazla bir masrafa sokacağını zannetmiyorum..1996 da aynısından bende toplamıştım çanakkale de komple kromaj kaplatmıştık motora..
![]()