270 Derece Krank Milli Paralel (Sıralı) İkiz Motorlar Neden Popüler oldu?

Abi 90° v twin'de piston açıları 90°, ateşleme 270° ve 450° krank açısında oluyor. O yüzden "270° kranklı parallel twin ile aynı karakterde egzoz sesi veriyor" deniyor.
270 derece krankda asıl amaç her iki silindirin aynı anda durup yön değiştirmesine mani olmak yani silindirlerden biri üst yada alt ölü noktada durup yön değiştirirken diğeri ataletine devam ediyor , bunun için en iyi derece 285 miş ama üretimi çok daha maliyetli , yapan yine Avrupa'dan çıkmış herzamanki gibi KTM elini taşın altına koymuş ama el falan yok küllüm zarar 😀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

4 zamanlı motorda 720 derece konuşulur... Google'a "90 degrees v twin firing order" diye yazıp öğrenebilirsin.
4 zamanlı 180 dereceli kranklı motorda krank iki tur attığında yani 360+360=720 derecede her bir silindirde ateşleme gerçekleşir , bunun blok açısıyla ilgisi yok sıralı motorda da aynıdır..

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...
4 zamanlı 180 dereceli kranklı motorda krank iki tur attığında yani 360+360=720 derecede her bir silindirde ateşleme gerçekleşir , bunun blok açısıyla ilgisi yok sıralı motorda da aynıdır..
Evet ben 270 + 450 yazdığımda anlaşılmamış olduğu için netleştirme ihtiyacı hissettim...

Blok açısı ile ilgisi olan bir şey değil tabi ki; ilgili mesajda öyle bir ifade de yok zaten, sadece ateşleme bağlamında yazışıyorduk? :)

Motosikleti
1190 ADV
İşte bu sebeple 270 derece motor sıralı oluyor , V tipi motor neden olmaz onuda bilen çıkacak mı bakalım ben çok konuştum 😃
Hadi hiç konuşmadan ben anlatıyım onu da....

ktm-adventure-1190-crankshaft-cpl-69330018100.jpg

Kullandığım V motorun krank mili.

Kaç derece oluyor bu ? 0 mı ?

Motosikleti
İşte bu sebeple 270 derece motor sıralı oluyor , V tipi motor neden olmaz onuda bilen çıkacak mı bakalım ben çok konuştum 😃
Yahu @sodurlu88 ile ikiniz birbiri ile ilgili ancak farklı şeyleri karıştırıp çorba ediyorsunuz kusura bakmayın...

90° V Twin motorlarda ateşleme krankın 270 ve 450 derecelerinde olur. Paralel ikiz motorlarda aynı etkiyi oluşturmak için kranktaki biyel kolu bağlantı açıları arasında 270° açı olması gerekir. 90° V Twin motorlarda pistonların açısına uygun biyel kolu bağlantı açıları ile ateşleme doğal olarak 270 + 450° olur. Yani birinde pistonların açısı nedeniyle 270+450 ateşleme oluyor, diğerinde krankın açısı nedeniyle. Roket bilimi değil bu yahu?

...Kullandığım V motorun krank mili.

Hocam paralel twin'de 270 derece krankın biyel kolları arasındaki bağlantı açısı yakın taraftan 90° oluyor. Tanıdık geldi mi? :D (Çorba oldu mevzular...)

Yahu @Punctum helâl olsun sana, sansasyonel bir konu başlığına imza attın. :ROFLMAO: 💦

Son düzenleme:
Hadi hiç konuşmadan ben anlatıyım onu da....

ktm-adventure-1190-crankshaft-cpl-69330018100.jpg

Kullandığım V motorun krank mili.

V motorda sodurlunun paylaştığı fotodaki gibi biyel kolları beraber Cyan çorba oldu diyen motorların iç yapısına aşina değildir 😃

Motosikleti
1190 ADV
Yahu @sodurlu88 ile ikiniz birbiri ile ilgili ancak farklı şeyleri karıştırıp çorba ediyorsunuz kusura bakmayın...

90° V Twin motorlarda ateşleme krankın 270 ve 450 derecelerinde olur. Paralel ikiz motorlarda aynı etkiyi oluşturmak için kranktaki biyel kolu bağlantı açıları arasında 270° açı olması gerekir. 90° V Twin motorlarda pistonların açısına uygun biyel kolu bağlantı açıları zaten doğal olarak 270° olur. Yani birinde pistonların açısı nedeniyle 270+450 ateşleme oluyor, diğerinde krankın açısı nedeniyle. Roket bilimi değil bu yahu?

Hocam paralel twin'de 270 derece krankın biyel kolları arasındaki bağlantı açısı yakın taraftan 90° oluyor. Tanıdık geldi mi? :D
Konu ile alakasız şeyi yazan sensin ama... Krank mili açısı üzerine bilgi paylaşılmış sen ateşleme zamanından bahsediyorsun. Krank mili açısı 360 dereceden yukarı olamaz bunu anlatmaya çalışıyorum bende. 90V motor = 360-90=270krank milli paralel motor.

270 derece krankda asıl amaç her iki silindirin aynı anda durup yön değiştirmesine mani olmak yani silindirlerden biri üst yada alt ölü noktada durup yön değiştirirken diğeri ataletine devam ediyor , bunun için en iyi derece 285 miş ama üretimi çok daha maliyetli , yapan yine Avrupa'dan çıkmış herzamanki gibi KTM elini taşın altına koymuş ama el falan yok küllüm zarar 😀

KTM nin amiral gemisi V motoru 75derece o yüzden 285 yapmıştır. (Kullandığım motor aynı zamanda)

Motosikleti
Yamaha XSR700
270 360 vs bilmem v twin deki hissiyat hiçbir motor da yok
misal ben nc kullanırken transalp 650 test etmiştim gerçekten nc o kadar ruhsuz gelmişti ki bayat ekmek gibi karnın doyuyor ama yemekten hoşlanmıyorsun
Tracer 7'den sonra da nc ruhsuz geliyor. Nc zaten ruhsuz bir motor. Büyük bir commuter gibi.

Motosikleti
Konu ile alakasız şeyi yazan sensin ama... Krank mili açısı üzerine bilgi paylaşılmış sen ateşleme zamanından bahsediyorsun. Krank mili açısı 360 dereceden yukarı olamaz bunu anlatmaya çalışıyorum bende. 90V motor = 360-90=270krank milli paralel motor.
Evet olamaz tabi ki. Bunların ateşlemeye etkisi var ve ben orada konu bağlamını crankpin açısından ateşeme zamanlamasına "taşıdım". Orası kaydolmadı sanırım; o mesajımla birlikte bağlam değişti / genişledi. Ateşleme diye gayet net yazmıştım?

Bütün bunlar iki şeye etki ediyor, birincil ve ikincil denge + ateşleme. 90 V twin benim gözümde 270 paralel twin'den daha güzel çünkü aynı ateşleme düzenine sahip olmasına rağmen birincil dengesi mükemmel, 270 paralel twin'in birincil dengesi mükemmel değil. Konuya olan ilk mesajımın bağlamı da buydu. V twin'in ince olması da başka bir avantajı, buna mukabil uzun oluyor bu da tasarım ihtiyaçlarına göre bir dezavantaj olabilir. Ayrıca birbirinden ayrı konuşlanmış iki silindirin hava besleme sistemleri de farklı olmak durumunda bu da ek bir karmaşaya sebep oluyor. Yine de ben V twin tercih ederim, çok güzel bir şey, seviyorum. Orkun'un Africa Twin'ine aşık olması gibi ben de V twin'e aşığım. :D

Son düzenleme:
Motosikleti
1190 ADV
Evet olamaz tabi ki. Bunların ateşlemeye etkisi var ve ben orada konu bağlamını crankpin açısından ateşeme zamanlamasına "taşıdım". Orası kaydolmadı sanırım; o mesajımla birlikte bağlam değişti / genişledi. Ateşleme diye gayet net yazmıştım?
Krank açısı ile krank dönüşünü birbirine karıştırsın. Krank bir yönde 450 yada 720 derece dönebilir ama krankın 450 derecesi olmaz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Yine de ben V twin tercih ederim, çok güzel bir şey, seviyorum. Orkun'un Africa Twin'ine aşık olması gibi ben de V twin'e aşığım. :D

Orkun kadar elit olmadığım için benim V twin'e aşığım dememin bir anlamı kalmıyordu ama Sen Orkun'dan daha elit birisin, ounn elitliği sınırı geçince biter ama sen avrupa çapında elitsin. :)

Motosikleti
Orkun kadar elit olmadığım için benim V twin'e aşığım dememin bir anlamı kalmıyordu ama Sen Orkun'dan daha elit birisin, ounn elitliği sınırı geçince biter ama sen avrupa çapında elitsin. :)
Estağfirullah. Yok öyle bir iddiamız. :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
270 derecelik krank milli paralel ikiz düzeninin en temel avantajı; pistonların sürekli hareket halinde olmasından dolayı ataletin etkili bir şekilde azaltılmış olmasıdır.
Bunu da birbirinden yaklaşık 270 derece uzakta konumlandırılan krank pinleri (muylu) sayesinde, bir piston ateşlemesinden sonra, krank milinin 270 derece dönüp düzensiz bir ateşleme sırası elde etmesiyle sağlar. Böylece 270 derecelik krank mili mükemmel birincil dengeyi sunmasa da, mükemmel bir ikincil denge sunar. Dahası, 180 derecelik krank miliyle karşılaştırıldığında, 270 derecelik krank mili çok daha az salınımlı bir çift oluşturur.

Yahu @Punctum helâl olsun sana, sansasyonel bir konu başlığına imza attın. :ROFLMAO: 💦

Bu forumda sansasyonele dönüşmeyen başlık mı var? :) Onca trol konu sonrası teknik bir mesele konuşalım dedim, yine anlaşamıyor insanlar. İki tekerin kerametinden midir nedir, çok farklı bir sosyal gruba dahiliz azizim...

Son düzenleme:
Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
270 yanındaki sıfırı at kaldımı 27, topla 9, ikisini topla ne etti 36 attığın sıfırı koy yanına ne oldu 360. Krankın 360 derecesi hayırlı uğurlu olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar