240 Km/h Giderken Önlastik gümlerse !!

Arkadaşlar geçen gün yalovadan motoruma atladım ve adanaya gidip arkadaşlarımı efdy iso yu özellilke masrafa sokmam için yola koyuldum ve azimle giderken ilk bolu otobanında viraj çıkışı yolu arabalar kaymasın diye çizmişler yaklaşık 260 km/h giderken bi tırstım yavaşladım ve yola devam sonra ankaraya 80 km kala yeniçağ diye bi yerde 240 km/h giderken birden başkadı motor sallanmaya viraja gircem hem sallanıyo hemde yatmıyo motor bi yandan fren bi yandan motoru tutma azimi derken refuja yaklaştım aha ölüyom derken yatırayım artık sıkışacağıma sürüklenim dedim ve motoru sağ yatırdım düşmeden ve fren fln durdum ! n oluyo yaw derken bi baktım ön lastikde kocaman bi yarık :salut: ve otobandasınız ne yapabilirsiniz ?

ön jant üstünde 5 km gittikden sonra bi tesise geldim tempo tesisleri ve burdaki shop dan köpük aradım yokmuş ama sonradan olsa bile o kocaman yarıkdan geri fışkırırdı :pr:

Sonra benzinliğin içinde lastikci oldugunu öğrendim ve başladık ön lastiği sökmeye

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img397.imageshack.us/img397/7585/12072008001ec0.jpg

ee lastik söküldü peki yeni lastik nerden bulacaz lastikçi bana ben ona baktım

hemen izmit de adnan dedemi aradım dede dediğime bakmayın tanıyan bilir 35 fln yaşlarda neyse konuya dönelim dedem önlastik güm napcaz dedim düzce DADAş Motor un telini verdi ve ordan yasin bey yardımcı oldu yaklaşık düzceden yeniçağ 150 ytl taxi parası verdim lastik geldi

Dunlup marka lastik yaklaşık 170 euro para :salut:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/5743/12072008003ln6.jpg

ve resimde görüldüğü gibi lastikçi kurtarıcım :cat: az bi ücret karşılığı yeni gelen lastiği taktık ve sıra yola koyulmaya geldi ama ne yöne !

Adana mı yoksa geri yalovaya mı derken saat gece 1 ve karar ben iso yu masrafa sokayım derken yarı yolda bu kadar para gittiyse en iyisi geri dönmek dedim ve 3 saatde gittiğim yeni çağdan gece karanlıkda 2 saatde döndüm ::farao: şimdi ki aklım olsa kızıpda tam gaz o karanlıkda
geri dönmezdim. Ewt anlayacağınız yol hali bu n olacağı belli olmaz yola çıkmadan yag bakımı buji bakımı dişli zincir le kalmıyo bide lastik almak gerekiyomuş :pr:

Son düzenleme:
çok büyük geçmiş olsun ama dönmen iyi olmuş...zaten tadı da gitmiştr

çok büyük geçmiş olsun ama dönmen iyi olmuş...zaten tadı da gitmiştr

Çok tşk.ederim büşracım bencede iyiki dönmüşüm ..

Ve ayrıca teşekkür etmeyi unuttuğum bana yardımcı olan herkeze çok çok tşk. ederim Düzce DADAŞ motor İZmit Adnan usta düzce den gelen taxici abim çok yazdı ama :cherry: neyse ve lastikçi abim ...........

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ucuz atlatmışsın geçmiş olsun ...

üstad büyük geçmiş olsun iyi kurtarmışsın daha kötüsü de olabilirdi :)

geçmiş olsun ulaş. :) racing'lerin de bu özelliği var heralde :) lastik patlasa da sürücü zorla yatırıyor motoru doğrumu? :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Okurken heyecan bastı vallahi. Çok büyük geçmiş olsun. O hızda lastik patlamış ve ayakta kalmışsın. Çok çok ucuz atlatmışsın be arkadaşım. Tekrar çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakan varmış resmen. Ayrıca tadı kaçmış bir geziye devam etmekte anlamsız olurdu, dönmekle iyi yapmışsın ama az daha yavaş gelseydin keşke. :pale:

Büyük geçmiş olsun..fakat resimleri düzeltsen daha güzel olacak..:cat:

Geçmiş olsun live daki fotolarınız burdan görünmez... http://imageshack.us/ lütfen..:)

Tşk.ler oldu galba :) inş.

geçmiş olsun ulaş. :) racing'lerin de bu özelliği var heralde :) lastik patlasa da sürücü zorla yatırıyor motoru doğrumu? :)

O sırada ölümle pençeleşirken zorla morla yatıyomuş dmekki bende yeni öğrendim o an aklıma yan yatırıp sürüklenmek geldi refuja sıkışmakdan iyidir dedim gerisi işde hala yaşıyom :)

Son düzenleme:
Buyuk gecmiş olsun. Biraz daha dikkat ve zamanında bakım lütfen. Bu lastik zamanla içten veya dıştan hafif catlamalar meydana gerlir. Sonra böyle yuksek hızlarda istenmeyen olaylar başa gelebilir....

trafige acik bir otobanda 240-260 ile gitmek hic akil kari degil, gercekten cok sanslisiniz. 240 ile giderken lastik yarilmis bir durumda normalde motorun ustunde bile duramamaniz lazim, herhalde yavaslayinca lastikteki yarik buyumeye basladi...

gecmis olsun...

Amerika'da bile supersport kullananlarin bir yilda kaza gecirip yasamini yitirme istatistigi %1'den daha fazla. Bizim yollarimizlar, soforlerimizle, bakimi nasil yapildigi belli olmayan motorlarimizla, ve nasil olsa bana birsey olmaz diyen motorcularimizla riskinizi kendiniz dusunun.

Bir de plaka ve sinyalleriniz kaza sirasinda mi dustu? Herhalde bu sekilde trafige cikmiyorsunuzdur???

plaka selenin altında gibi.

Büyük geçmiş olsun Türkiye burası her an her şey olabilir.

geçmiş olsun vallahi büyük olay atlatmışsın.
işte otoyolda dahi olsa yüksek süratin getirdiği risklerden biri de bu maalesef teknik sıkıntılar.

bu arada seni gs200 topiğinden hatırlıyorum. bak o zamanlar böyle sıkıntılar yoktu 240-260 km/h süratler hiç yoktu :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar