2025 Asgari Ücret

2025 asgari ücret oranı sizce kaç olur

• %10-19

Oy: 11 20.4%
  • %20-25

Oy: 12 22.2%
  • %26-30

Oy: 14 25.9%
  • %31-40

Oy: 12 22.2%
  • %40 üstü

Oy: 5 9.3%

• Kullanılan toplam oy
    54
  • Anket kapatılmış .
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
bu tercih meselesi, ben fiziki işlerde çalışmayı seviyorum, bundan hoşlanıyorum... Ben kazancımdan ve ekonomik adaletsizlikten rahatsızım.

adaletsizliğin sebebi Türk düşmanı olan tayyipten başka bir şey değil. bir örnek vereceğim, şunda 5 sene önce falan bir olay oldu; suriyeli bir adam bir hastanemizi şikayet etti ve sonuç olarak hastane özür diledi ve millet tarafından biraz linçlendi... sinir bozucu haber detayını vereyim;

suriyeli adam hastaneye gidiyor, muyene olmak istiyor, hastane ücret talep ediyor ve bu adam "ben sığınmacıyım, talep edemezsiniz" şeklinde ısrar ediyor ve hastane "bari 50 lira ödeyin dosya masraflarını kurtaralım" diyor ve bu işin sonucunda adam hastaneyi şikayet ediyor... sonra hükümet bu suriyeli adamı haklı çıkarıp hastaneye ceza mı ne kesiyordu tam hatırlamıyorum...

fakat ilginç bir noktadan bahsedeyim dikkatli okuyun; bu adam aslında karısını muayene ettirmek için gelmiş oraya ve aslında 3. çocuğunun hamilelik muayenesi bu...

yani bakın çok dikkatli okuyun, bu suriyeli o... çocuğu Türkyie'ye gelmiş 9 yıldır burada iş güç kurmuş, evlenmiş ve birde 3. çocuğuna hamile bırakmış karısını, onun muayenesini yaptıracak ve sığınmacıyım diye para vermemeye çalışıyor ve bu hükümette bunları destekliyor... ama sen ben dibine kadar öderiz o muayene parasını...

@espresso, üstadım sınıf bilinci falan diyorsun ama içinde bulunduğumuz durum senin sandığın gibi değil, tayyip denen Türk düşmanı bu ülkeden gitmedikçe ekonomik adalet gelmeyecek ve onun gitmesi için sokaklara inmekten başka hiçbir seçeneğimiz yok inan bana.

hangi yönetici bir kaçkını kendi halkından daha üstün tutar, birisi çıksın bana bunun açıklamasını yapsın.
Bunlar tehlikeli söylemler Cimer diye birşey var.
Sanırım haberin yok.
Daha yeni bir arkadaşım millet vekiline hakeretten 35 bin ödedi.
Hiç gerek yok bunlara

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Asgari ücret , "ekonomi" altında tartışılması gereken bir konu olsa da maalesef hükümetten kaynaklı bir çok falso nedeni ile "siyaset" ayağında tartışılılyor.
Ülkeyi yönetenler çok açık şekilde, hiç gizlemeden sıkılmadan "milleti sevmeye " devam ediyor.
Bu tartışmalardan sonra sosyal medyada yine akepe partisinin paralı askeri olan troller beyefendi lehine "arkandayız, yola devam " vb mesajlar ile toplumu yönlendirmeye, toplumda bir memnuniyet algısı yaratmaya çalışıyorlar.
"Kimse asagri ücretle çalışmıyor ki" söylemleri de var ki bu son derece yanlış. Ülkede milyonlarca kişi vasıfsız asgari ücret ile çalışıyor, kaldı ki asgari ücretin 20 puan üzerinde maaş alan kişinin şu andaki maaşı 26 bin lira oldu. Çok mu! Bugün bir ev interneti + cep telefonu için 1.500 tl gibi paralar ödüyoruz.

Hülasa Kelam; Bir noktada sosyal bir patlama olacaktır, bu kaçınılmaz. Aç insan her şeyi yapar, aç insanın ahlakı olmaz, hele ki hem aç hem de kandırıldığını anladıysa kaybedecek bir şeyi yoktur. Bunun sonucunda ülke yanar ve küllerinden mi doğar yoksa küle mi döner hiçbir fikrim yok.
Paramıza, işimize, ailemize, psikolojimize sahip çıkmaya devam.

Motosikleti
D400
Ahmet hocam forumda bile insanlar o kadar beyaz yaka prensi olmuş ki asgari ücretin "en vasıfsız " adama verildiğini sanıyor.

Ülkede vasıflı birçok insan iş bulamadıgı için bu ücretleri kabul ediyor.

son 9 yılı asgari ücret almasam bile asgari ücrete yapılan oran üzerinden zam alarak maaş adım ki bu verilen zam oranı ülkedeki cogu firmada mevcut. 50 bin de alsan asgari ücret %30 ise ara zam hariç %30 yapıyor üstüne. ilk kez bu sene enflasyona göre alıyorum sirkette ben mesela.

ne yazık ki ülkemizde hiçbirşey bilmeyen ama bildiğini sanan cahil çok.

Motosikleti
Kymco Skytown 125, Multistrada V2S
Asgari ücretin ne kadar arttığı ya da artmadığı tek başına bir çözüm değil.
Ekonomik açıdan rahatlığa erişmemiz için kamusal harcamaların kontrol altına alınması, üretim verimliliğinin artırılması, kayıt ışı ekonomi ile mücadele, mantıklı parasal politika ve merkez bankası müdahalesi ve bunların hepsinin birbiriyle bağlantılı hareket etmesi gerekiyor. Bunlarla birlikte enflasyon düşürülmediği sürece isterlerse asgari ücreti 100.000TL yapsınlar hiçbir işe yaramaz.

Madem motosiklet forumundayız, her şeyin çözümü olmasa da ufka bir tavsiye vermek istiyorum.
O bu şu diye düşünürken farkında olmadan önce sağlığımızdan gitmeye başlar.
Her gün saatlerce kafa yorsanız da bazı şeyleri maalesef değiştiremiyorsunuz.
Dünya geneli zaten tuhaf bir akıma kapılmış gidiyor.
Zengin olmaya da gerek yok. Altınızdaki motor 50CC de olsa, 125 de olsa 1000 de olsa binin, rüzgarı hissedin, yeşilliğe karşı kamp koltuğunuzu kurup çay ya da kahvenizi yudumlayın ve olabildiğince zamanı iyi değerlendirmeye çalışın.

Asgari ücret bence gayet iyi 630 dolara tekabül ediyor ne kadar dolar bazlı bakmayın deseniz de genelde türkiye de asgari ücret 370 ile 450 dolar arasında oynardı.
Türkiye de sorun düşük ücretler değil. Türkiye sorunlar dan bir tanesi bir malı üretirken çok pahalıya maal etmesi ve bu da hayat pahalılığını getiriyor.
En basit size bir örnek vereyim. Avrupa da hayvancılık meraya göre yapılıyor aynı şekil Asya'da da böyle Güney Amerikada da ama Türkiye de fenni yeme dayalı. Bu yüzden Türkiye de Kırmızı et Hem avrupaya göre hem diğer ülkelere göre çok pahalı. Kırmızı etin pahalı olması demek senin aylık mutfak masraflarının artması ve senin geçinememen demek.
Çok kısa bir örnek yazdım.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Asgari ücret bence gayet iyi 630 dolara tekabül ediyor ne kadar dolar bazlı bakmayın deseniz de genelde türkiye de asgari ücret 370 ile 450 dolar arasında oynardı.
Türkiye de sorun düşük ücretler değil. Türkiye sorunlar dan bir tanesi bir malı üretirken çok pahalıya maal etmesi ve bu da hayat pahalılığını getiriyor.
En basit size bir örnek vereyim. Avrupa da hayvancılık meraya göre yapılıyor aynı şekil Asya'da da böyle Güney Amerikada da ama Türkiye de fenni yeme dayalı. Bu yüzden Türkiye de Kırmızı et Hem avrupaya göre hem diğer ülkelere göre çok pahalı. Kırmızı etin pahalı olması demek senin aylık mutfak masraflarının artması ve senin geçinememen demek.
Kur yanlış da ondan dolar bazlı fazla görünüyor. Kur 55 civarı olmalıydı...

Avrupa bize göre daha yağmurlu olduğu için meralar daha yeşil, ot daha gür ve boldur o yüzden hayvancılık merada yapılır. Biz ülke olarak su fakiri olduğumuz için merada hayvan otlatacak kadar ot olmaz.

Yağmur ( yağış ) daha fazla olduğu için silajlık mısır daha çok yetişir. Kısacası adamların iklimi hayvancılık için bizden on kat daha avantajlı.

Yani adamlar akıllı olduğu için merada otlatır, bizde aptal olduğumuz için kaba yemle beslemeyiz.

Kur yanlış da ondan dolar bazlı fazla görünüyor. Kur 55 civarı olmalıydı...
Orası öyle zaten. Kuru serbest bıraksa çok rahat 60 ı görür ama bırakırlar mı...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Avrupa bize göre daha yağmurlu olduğu için meralar daha yeşil, ot daha gür ve boldur o yüzden hayvancılık merada yapılır. Biz ülke olarak su fakiri olduğumuz için merada hayvan otlatacak kadar ot olmaz.

Yağmur ( yağış ) daha fazla olduğu için silajlık mısır daha çok yetişir. Kısacası adamların iklimi hayvancılık için bizden on kat daha avantajlı.

Yani adamlar akıllı olduğu için merada otlatır, bizde aptal olduğumuz için kaba yemle beslemeyiz.
Peki ya iran ? Yunanistan ?

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bunlar tehlikeli söylemler Cimer diye birşey var.
Sanırım haberin yok.
Daha yeni bir arkadaşım millet vekiline hakeretten 35 bin ödedi.
Hiç gerek yok bunlara
geçen ay bir avukatla sorun yaşadım zaten. keyfine göre beni icraya vermiş benden habersiz, geri çektirdim icrayı. büyük konuşmayı sevmem ama benim başıma gelirse muhtemelen o avukatı öldürürüm yada parayı kendisi ödemek zorunda kalır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

zaten 450-500 arasına tekrar çekilecek diye duydum, dolar tl kurul 49 civarı olduğu zaman yine 450 dolar oluyor asgari ücret ve öyle yapacaklarmış.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bizim gibi hamallara
Yirmi iki dehşet para
Koysan sığmaz çuvallara
Yirmi iki dehşet para

Talep olan yirmi dokuz
Olmazsa, dediler yokuz
Zam verildi yüzde otuz
Yirmi iki dehşet para

Ne var canım yakınacak
Aval aval bakınacak
Dünya bizi kıskanacak
Yirmi iki dehşet para

Bankalardan getiremen
Katırlarla götüremen
Harcamakla bitiremen
Yirmi iki dehşet para

Dostun olur bütün küsler
Herkes "ağam" diye sesler
Yedi sülaleyi besler
Yirmi iki dehşet para

Gemin olur yatın olur
Villan olur katın olur
Her öğünde etin olur
Yirmi iki dehşet para

İsyan etmen boştan yere
Geldik bakın nerden nere
Vekil maaşına göre
Yirmi iki dehşet para

Yıllarca yetindik azla
İşimiz yok itirazla
Bizim gibilere fazla
Yirmi iki dehşet para

Girse de yerin dibine
Köpek ürmez sahibine
Uygun herkesin cebine
Yirmi iki dehşet para

Padişahım sen çok yaşa
Şükür böyle bir maaşa
Layıktır bu vatandaşa
Yirmi iki dehşet para

Efdali seni kim neyler
Bırak yansın kentler köyler
Şikayetim yoktur beyler
Yirmi iki dehşet para

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
O değil de ben kendini Milliyetçi ve Sünni Müslüman olarak tanımlayan kardeşlerimizin iktidarın Dem Parti ile sıkı fıkı olmalarını ve Apo görüşmeleri konusundaki düşüncelerini merak ediyorum. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz kökenliler yanıt verirse daha anlamlı olacak.

Motosikleti
D400
Birşey demezler cünkü iki yüzlüler.

chp iktidara gelirse "şunu bunu yapar" diye laf ettikleri herşeyi yapıyorlar.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Kendileri bu aralar çok meşguller apoya eli yüzü düzgün münasıp bir kız arıyorlar.

O değil de ben kendini Milliyetçi ve Sünni Müslüman olarak tanımlayan kardeşlerimizin iktidarın Dem Parti ile sıkı fıkı olmalarını ve Apo görüşmeleri konusundaki düşüncelerini merak ediyorum. Özellikle İç Anadolu ve Karadeniz kökenliler yanıt verirse daha anlamlı olacak.

Bu Ekrem'le Mansur'a oy vermeyin, PKK başımıza geçecek dedik, dinlemediniz! Bak işte olanı gör şimdi!!!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar