2025 Asgari Ücret

2025 asgari ücret oranı sizce kaç olur

• %10-19

Oy: 11 20.4%
  • %20-25

Oy: 12 22.2%
  • %26-30

Oy: 14 25.9%
  • %31-40

Oy: 12 22.2%
  • %40 üstü

Oy: 5 9.3%

• Kullanılan toplam oy
    54
  • Anket kapatılmış .
Her sene açtıgım konuyu bu sene de acayım adet bozulmasın dedim.

biraz erken oldu ama 4 aydır %25 mevzusunu piyasaya sürdükleri için bende erken açayım dedim.

Sizce bu sene asgari ücret ne olur?

Ben %25 olur, reis de %5 de benden diyip %30 verirler gibi geliyor.

Ancak yıllardır yapılan yüksek zamlara rağmen gelir vergisi dilimlerini aynı oranda yukseltmedikleri için ciddi anlamda vergi veriyoruz maaşımızdan.

yani yükselttiğini vergi ile erkenden alıyor.

ne kadar yüksek verirlerse enflasyona etkisi o kadar fazla olur, o yüzden çok da yükselteceklerini sanmıyorum.

Ben pek anlamam ama bence hiç ellemeseler daha iyi, sadece emekli maaşlarını asgari ile sabitlesinler yeterli olur bence. Şu an şaşırtıcı bir şekilde kolay kolay bir şeye zamn gelmiyor, en basitinden akaryakıt uzun zamandır sabit.

http://www.youtube.com/shorts/-U4v6YdAveY

Ben bildim bileli aynı af edersiniz köpeğin kuyruğunu kovaladığı gibi aynı kısır döngü içinde dönüp duruyoruz.

Yüzde otuz yapsalar ne olur, yüzde yüz otuz yapsalar ne olur? Üç beş ay sonra yine başladığımız yerdeyiz.

Son düzenleme:
%45 bile yapılsa hiç bir derde çare olmayacak zamdır. 25bin lirayı bile göremiyor. Bekar bir insan kiralık eve çıkarak bir hayat yaşayamaz. Zam değil Zamcık'dır. Tahminim, 22,000tl-25,002.50tl arasında olacak olan ücrettir.

Ne kadar zam gelirse gelsin maaşa gelen zam ile beraber aldığımız nefese bile zam geldiği için aynı pisliğin laciverti.
Eskiden sokakta tavuk pilav , tavuk döner , çorba falan durumu iyi olmayan insanlara bile az geliyordu.
Şimdi mekan algısı kalmadı.
Lüx yerden bir tık az fiyata yiyoruz en kötü yerde.
Yanımız da çalışanlara ısmarlardık nohut pilav şimdi o bile fazla kaçıyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ev kiraları 15 , 20
zam gelince ona da zam gelecek.
Yani bir halta yaramıyor .
Hakkımız da hayırlısı.
Çok zam gelse de sevinmemek lazım.
2 aya çıkartılar.

asgari ücrete zam bizim özel sektör maaşlarını da etkileyeceği için önemli.
Zaten geçen temmuzda zam yapılmadı oradan bir zarardayız.

İsmet abinin de söylediği gibi, yıllardır aynı kısır döngüde yuvarlanıp gidiyoruz... Yıllardır ay sonu maaşımın 4/1 elimde ya kalır, yine aynı olursa öpüp başıma koyarım :queen:

arkadaşlar herkes şunu diyor; "asgari ücrete zam yapılsa ne olacak yine herşeye de zam yapcaklar"

sizce asgari ücrete zam yapılmasa herşeye zam yapmayacaklar mı?

Haziranda zam olmadı maşallah herşeye zam geldi :D

Seçimlere kadar yüksek zam beklemeyin derim. %25 - 30 arası zam gelir tahminim.

arkadaşlar herkes şunu diyor; "asgari ücrete zam yapılsa ne olacak yine herşeye de zam yapcaklar"

sizce asgari ücrete zam yapılmasa herşeye zam yapmayacaklar mı?

Haziranda zam olmadı maşallah herşeye zam geldi :D

İnceden inceye çok güzel işleniyor bu bir kaç yıldır medya eliyle.
Enflasyonun sebebi asgari ücret artışıymış gibi garip bir kafa yapısı var.
Hayır, asgari ücret zammının sebebi enflasyondur, tam tersi değil. Mantık yürütmeyi geçtim teknik olarak bile Türkiye'de geçmiş enflasyona göre yapılır asgari ücret zamları.

İnceden inceye çok güzel işleniyor bu bir kaç yıldır medya eliyle.
Enflasyonun sebebi asgari ücret artışıymış gibi garip bir kafa yapısı var.
Hayır, asgari ücret zammının sebebi enflasyondur, tam tersi değil. Mantık yürütmeyi geçtim teknik olarak bile Türkiye'de geçmiş enflasyona göre yapılır asgari ücret zamları.

Ben bir de şu mantıgı anlatamadım.

İnsanların hayatta kalması için verilen asgari ücret zammı %49.

Tamam da bu mantıkla sene içerisinde yapılan tüm zamlar %49'i gecmemesi gerekmez mi bu durumda?

Yani asgari ücrete adam gecen sene %49 aldı.

Ev kirası üfe tüfe %65 oldu
Elektrik %80 zamlandı
Su %120 zamlandı
%50 zamlandı

Ben bir de şu mantıgı anlatamadım.

İnsanların hayatta kalması için verilen asgari ücret zammı %49.

Tamam da bu mantıkla sene içerisinde yapılan tüm zamlar %49'i gecmemesi gerekmez mi bu durumda?

Yani asgari ücrete adam gecen sene %49 aldı.

Ev kirası üfe tüfe %65 oldu
Elektrik %80 zamlandı
Su %120 zamlandı
%50 zamlandı

abi diyelim 50% artırdılar, zaten bu 50% artış geçen (bu) sene içerisinde geçmiş bitmiş olan enflasyona göre yapılan bir zam. anca geçen sene başındaki alım gücüne getirme amacıyla yapılıyor zaten.. yani sen 100 ekmek alabiliyorsan bu gelirle atıyorum, sene içerisinde zamlanyor da 80 ekmek alabilir hale geliyorsun, sonra bu artışın üzerinden sana 25% zam yapıyorlar, tekrar 100 ekmek alabilir hale geliyorsun.
2025'e başladık ekmek uçtu gitti sen 70 ekmek alabiliyorsun, bunun için yapılmıyor zam. böyle bir şey olursa ona yetişebilmek için ara zam oluyor temmuzda.

senin dediğin formata gelebilmek için önce 2024 enflasyonu üzerinden bir zam alıp, sonra (sonra derken yine 1 Ocak'tan itibaren) 2025 enflasyon projeksiyonuna göre bir zam daha eklenmesi gerekir. mümkün geliyor mu kulağa bilmiyorum :D ama böyle enflasyonist bir ortamda bunun da geçerli bir çare olması mümkün değil pek.

abi diyelim 50% artırdılar, zaten bu 50% artış geçen (bu) sene içerisinde geçmiş bitmiş olan enflasyona göre yapılan bir zam. anca geçen sene başındaki alım gücüne getirme amacıyla yapılıyor zaten.. yani sen 100 ekmek alabiliyorsan bu gelirle atıyorum, sene içerisinde zamlanyor da 80 ekmek alabilir hale geliyorsun, sonra bu artışın üzerinden sana 25% zam yapıyorlar, tekrar 100 ekmek alabilir hale geliyorsun.
2025'e başladık ekmek uçtu gitti sen 70 ekmek alabiliyorsun, bunun için yapılmıyor zam. böyle bir şey olursa ona yetişebilmek için ara zam oluyor temmuzda.

senin dediğin formata gelebilmek için önce 2024 enflasyonu üzerinden bir zam alıp, sonra (sonra derken yine 1 Ocak'tan itibaren) 2025 enflasyon projeksiyonuna göre bir zam daha eklenmesi gerekir. mümkün geliyor mu kulağa bilmiyorum :D ama böyle enflasyonist bir ortamda bunun da geçerli bir çare olması mümkün değil pek.

dediğin doğru ancak bu mantık da uygulanmıyor.

En basidinden ev kirasını baz alayım; gecen sene yapılan zam bir sene öncekiyle aynı düzeye gelmek için oldugundan bu seneki zamları öngörmüyor doğru.

o zaman 1 ocak - 31 aralık 2024 arasındaki zamların hepsini karşılayan bir 2025 asgari ücreti gerekmez mi :queen:

yani ortalama ev kiraları 20 bin tl iken pinpon topunu baz almaması lazım adamların. Üfe tüfe %65 ise asgari ücret zammı da min. %65 olması gerekiyor bence.

gerçi abi biz neyi tartışıyoruz, adamlar sanki verileri dataları ciddiye alıyor da ona göre yaptı buna göre yaptı zart zurt. birkaç ay önce %25 diye haberi attılar, su an herkes %25'i verirler umarım diye ümit ediyor. bu dedikoduyu yaymasalar %50'lerde düşünecekti insanlar.

yeminle koyun gibi güdülüyoruz.

psikolojimiz bozuldu vallaha :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar