Bu motosiklet fantazi bi araça ana bana göre olamış bi yönü var.
Gücü torku mükemmel hatta saçma derecede fazla ama yardımcıları kapatıp gerçek halini sürmeye kalksanız ilk 4 viteste tekerden ve patinajdan sürmek için BMW stunt çısı priffier olmak lazım, yada gerçek bir ninja efenime söyliyim samuray gibi ölümle barışık olmak:cherry:
Diğer yandan yardımcıları açıp 1/3 güçte kahve içmeye gitmekte kendini kandırmak
ikiside saçma...
ABS ne kadar saçmaysa traction control de o kadar saçma.
Sonuçta mükemmel fren herkesin harcı değil, hatta bazı durumlar (kum, çakıl, yağ, ve özellikle siyah buz) hiç kimsenin kurtarabileceği durumlar değil. Bu yüzden ABS var, tekerlek kilitleneceği milisaniyede freni çekiyor, sonra tekrar uyguluyor.
Traction control de aynı şekilde sağ elinin kontrolünü tam bilmeyen insanlar için, yahut yolun mükemmel olmadığı durumlarda, tekerleğin yola aktarabileceğinden fazla güç uygulandığında gücü çekip tekrar veriyor.
Bir de 1290R günlük kullanımda o kadar "fantazi" bir araç değil. Birçok yüksek hacimli Cruiser'in torku daha fazla. Ama onlar beş yahut altı bin devirde tıkanıyor. 1290R ise 4 silindirli litre hacimli motorsikletler gibi devam ediyor on küsür bin devre kadar.
Şimdilik rodaj evresinde olduğum için 6500 devri geçmiyorum, ve yağmurda kullandığımda dahi herhangi bir huysuzluk aşırılık yaşamadım. Hatta yüksek hacimli V2 motor ilk motorsikletim olan Honda VLX cruiser'ı hatırlatıyor bana...