palio 6250 devirde kesiciye giriyor..... ben 5 yıldır canına okudum ... bir halt olduğuda yok neden motor patlatsın...
Aslında haklısın, ben kendi araçlarımdan örnek verdim ama, konu 600F olmasa da, 250cc hatta 125cc bir motosiklet için bile parça fiyatları bazen otomobillere göre yüksek olabiliyor.![]()
Misal, bir far veya stobun performansa etkisi olmamasına rağmen bir otomobilden daha yüksek fiyatla satılabiliyor. Burada satış adetleri gibi faktörlerin de maliyete etkisi illaki var ve kar payları birçok şeye göre hesaplanıyor.
Ne olursa olsun motosikletin otomobile göre biraz daha lüks olarak görüldüğünü söylesek yanlış olmaz ama sanırım.
Bu arada, 600F 120 HP değil 109 HP güç üretiyor (söylemesem içimde kalırdı).Bir de Palio'nun parça fiyatları sahiden ekonomik.:cherry:
Yahu lafın gelişi yaklaşık rakamlar verdim
Yedek parçalardan otomobil yapmaya kalkarsanız maliyeti sıfır fiyatın 3 katını geçer. Motosiklete bu oran 4 kat civarıdır, bunun sebebi üretim tekniklerindeki farklar
CBR600F de Palio kadar çok satsa onun da yedek parçası ucuz olur, yan sanayisi bulunur. Fazer'ım için orijinal debriyaj seti 600 lira, yan sanayisini 230'a işçilik dahil taktırabiliyorum