2009 MotoGP, GP125, GP250 Takvimi, Yarış Yorumları Başlığı

Ntv reklam aralarını abartttı bu gün tam yarışın en heyecanlı bölümünde ankarada
ki mitinge bağlandılar 10 dak sürdü ve peşinden tekrar reklam ntv'yi beğenir ve
izlerim ama bu tutumları hiç hoş olmadı:farao::farao::farao::farao:

Bu ntv ile bu iş olmayacak gibi zaten,saçmalamanın doruklarına çıktılar bugün :pr::pr::pr:
Geçen senelerde eurosport 150,250,motogp yayınlarını baştan sona veriyordu .Bu sene anlaşamayınca gene ntv'ye kaldık eli mahkum.
Bu işkenceden nasıl kurtulacağımız hakkında yardımları olabilecek arkadaşlar varsa ,yardımlarını rica eder,şimdiden teşekkür ederim.

boy

Bugünkü Amerika Utah pistindeki 3 Superpole'u da Ben Spies kazandı. Haga Superpole'da başarılı olamadı. Haga yarışa 9.sırada başlayacak.

MotoGP : NTV - 14:50
Supersport, Superbike : Eurosport - 22:30

Zevkli bir yarış oldu. Stoner 1. Lorenzo 2. Rossi 3. Oldu. Yarış boyunca ilk 5 sıra sürekli olarak değişti.

boy

Kenan son tur içerisinde birinci sıradaki Laverty ve ikinci sıradaki Cruchlow'u geçerek yarışı birinci bitirdi. İnanılmaz bir yarıştı. Helal olsun Kenan.. Nihayet kendini gösterdi. Hiçbir yarışta ben böyle birşey görmedim. Son tur içerisinde 10-15 turdur lider giden iki kişiyi de ayrı ayrı hamlelerle geçti. İnanılmazsın Kenan !!!

bir türkün dünya çapında yarıştıgı onemli motorsporları organizsayonlarından biri olan wss'den insanların haberi olması için kenanın birinci oldugunu duyuruan başlık açtım. bir vakit geçtikten sonra silinebilir.

müthiş bir yarıştı. tebrikler kenan. umarım her yarışta boyle gider ve bu yarışta oldugu gibi en hızlı turların tek sahibi o olur.

boy

Ben Spies da kendi ülkesinde duble yaptı ve 50 puan kazandı. Haga podyum göremediğinden şampiyonada Spies Haga'ya biraz daha yaklaşmış oldu.

Salt Lake City yarışından sonraki son durum şu şekilde :

SUPERSPORT

1. Cal Crutchlow, Yamaha - 135
2. Eugene Laverty, Honda - 126
3. Kenan Sofuoglu, Honda - 108

SUPERBIKE

1. Noriyuki Haga, Ducati - 265
2. Ben Spies, Yamaha - 212
3. Michel Fabrizio, Ducati - 201

COQ

Motosiklet Eğitmeni
SBK 2. yaris çok enteresan geçti.
Spies resmen uçuyordu.
Onu yakalayabilecek durumda tek rakibi Checa benim nedenini goremedigim bir sekil de birden kayboldu.:)
2 Kawasaki'nin birbiriyle kapismasi sirasinda ikisinin de yaris disi kalmasi ilginçti.
Fakat asil bahtsiz deve Haslam'di.
Yarisin bitmesine metreler kala dustu.
J.Rea'nin çikis yarisi olarak gordugum bir yaris oldu.
Nefis yaristi.
Haga, daha oncede soyledigim gibi bundan sonra puan yarislari yapacak.
Bu hafta geçirdigi kazanin etkisiyle oldukça yavas ve kontrolluydu.
Gelecek yaris haftasindan itibaren, Honda'lar da ondeki yarisa katilacaklar.
Yani bu haftaya kadar olan rahatlik sona erdi.
Bundan sonra asil sezon basliyor.:cat:

boy

Sezon başında da Ben Spies'ın şampiyon olacağını söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Bazıları onun deneyimsiz olduğunu söylüyordu ancak bu zamana kadar 7 yarışın 7 sinde pole pozisyonunu almayı başardı. Bu o kadar küçümsenecek bir olay değil, şu anda en hızlı pilot Spies ve şampiyonluğu kesinlikle Haga'ya bırakmayacaktır. Spies ve Haga dışında yine tepelerde olacak ve yarışlara heyecan katacak yarışçılar da L.Haslam, J.Rae, M.Fabrizio olacak.

Aynı 2 başlıktan devam etmektense , bu başlığı değiştirip sadece Gp'ye ayırıyorum. Diğer başlığa Wsbk ve Wss'i atıyorum. :wiinkk:

Mugello_ MOTOGP

Bu sezon nerdeyse her yarışta yağmur var.Le Mans'tan sonra Mugello'da da motor değiştirme olayı yaşandı.Pite girip motor değiştiren tekrar çıkıyor ve yarışın da keyfi kaçıyor.Yarışın başlarında böyle bir pisti bulup fırsattan istifade etmek isteyen Vermeulen ve Melandri'nin hevesi kursağında kaldı.Rossi'nin kalesi olan Mugello ( tam 7 kez üst üste kazanmıştı bu pistte) ,Casey Stoner'ın fethetmesiyle son buldu.Jorge Lorenzo yarış başlamadan önce gride yerleşmek için garajından çıktı,gride varana kadar yerde buldu kendini.Çamur içinde kaldı tulumu,şaşkınlaştı,kıpkırmızı oldu.Allahtan 2. motorunu yetiştirdiler yarışa,yoksa en geriden başlayacaktı.Bu şaşkınlığı ona yinede 2.lik getirdi.Rossi de 3.cü bitirdi.

60 yıllık MotoGp tarihinde zaferi bulunmayan Kawasaki ,eğer yağmur devam etseydi bir tarih yazacaktı hem de çok kolay bir şekilde.Yağışlı bir pistte Marco Melandri gibi çok rahat motor kullanabilen bir pilot daha ömrümde görmedim.Umarım bu sezon bir ilki gerçekleştirir.

Dani Pedrosa da kaza yapıp yarış dışı kaldı,çok süratli ve çok hafif bir pilot.(47 kg)Şampiyonluk şansı varsa da artık zora soktu.Ama giderken bir rekora da imza attı.Mugello 'da serbest antrenmanlarda 349.3 km/h hıza çıkarak 990 cc 'lik motorlarla yapılan hız rekorunu tarihe gömdü.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ulem helal olsun çocuga.
:)
10 cm sola kaydirsa,kuma çakilacak.
Motoru tutmaya degil, asfalta dondurmeye çalisiyor.
Hirsa bak.:cat:

Rossi out , Lorenzo in :)
Le Mans'daki zaferinden sonra "Loranzo's land" (Lorenzo'nun mekanı) bayrağını dikerken.
motogp2009lemansjorgelo.jpg

Son düzenleme:
Saat 15.00 'de başlayacak olan yarışın canlı yayınlanacağını düşünüyordum.ÖSS sorularını çözeceklermiş.saat 17.00'de banttan vereceklermiş.Allah belanı versin NTV !!! Ne diyeyim...

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Bir Rossi klasigi izledik.
Madem banttan yayinlanacak, son iki tura dikkat edin.
:)

Sonuçlar soyle:

catalunyau.jpg

amannnn diyorum, izleyemeyenler son 2 turu kesinlikle seyretmeli yok böyle birşey.. :cyclopsan
canlı olmasada doktor bu ne dedirtti valla.. :cherry:

Son zamanlarda izlediğim en iyi MotoGP... Nefesleri kesti adeta... Doktor fizik kurallarıyla dalga geçer gibiydi.... Lorenzo'da Rossi'den geri kalır bir yarışcı değil...
Çok keyifli bir yarış izledim...

Mutlaka tekrarı izlenmeli...

Son düzenleme:
Goooooo Rosssiiiii Goooooo işte motogp bu yaaa süperdi :thumleft::thumleft::thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar