bu vergi işi bana garip geliyordu
düşündüm acaba dedim aynı araca sahip iki kişi biri yılda 1000 km kullanmış aracını diğeri 200 000 km
bu ikisinden de aynı vergiyi alıyorsun bu adil mi eyy devlet baba
diye kendi kendime söylenirken...birden aklıma geldi devlet babanın böyle bi adaletsizlik yapmadığı
sizce nasıl devlet baba vergiler konusun da bu iki vatandaşa da adil davranıyor. ?
oh oh süper.bunların tarihleri ne zaman bilen varmı????
Bu ayın son günü ilk taksitin son günü:cherry:
Kabaca bir hesap yapalım: AKP'ye her 2 vatandaştan 1'i oy verdiğine göre, bu foruma 25 cevap yazılmış. yani 12 kişi AKP ye oy vermiş foruma yazanlardan. Hiç boşuna söylenmeye gerek yok, siz gietirdiniz bunları başımıza, şimdide icraatlarına birşey söyleme hakkınız yok! Zaten algımız nefes bile vergi nerdeyse. Gelir vergisi, kdv, ötv, vs vs derken vergiden geçilmiyor. Bu kadar vergi toplanıyor da sonra ne oluyor? Tam bir muamma! Memura %2+%2 yaptılar, vergi artışı %7,2 yani %3,2 alım gücün azalcak demek. Böyle bir sürü örnek vermek kolay. Elektrik zammı %15, doğalgaz %6,4 vs vs.. neyse ödiycez vergimizi paşa paşa![]()
Ne alaka yani diğer partiler zam yapmıyormuydu:silent:
Çok değil 30+1 yaşındayım ama bu yaşıma kadar gördüğüm en zamsız en rahat dönem bu dönem, yeterlimi tabiki değil de üzümü yerken bağcıyıda dövmemek lazım.
Ben bir bilgisayar almak için sıfır otomobil parası verdiğim günleride hatırlıyorum, şimdi sigara içmesem ayda bir bilgisayar alıyorum, yiğidi öldür hakkını ver...
valla sitede siyaset konuşmak yasak ama (lafta)
önüne gelen yorum yapmış
siz bekleyin bakalım bu asrı saadet günleri çok uzun sürmez . azıcık ekonomiden anlayan şu anki ekonomik durumun üretimle desteklenmedikçe sürdürülebilir olmadığüını biliyor. mevcut hükümet her türlü açığı borç alarak ya da birşeyleri satarak kapatmaya çalışıyor. işte o günler yakında sona erecek . o zaman yine gündelik zamlı hayatımıza dönünce ne diyeceksiniz ? "daha önce de böyleydi ne olmuş ?" mu?
aşın artık birşeyleri memlekete ideolojik pencereden değil dünya insanı olarak bu memeleketin insanı olarak bakın. gönül isterki akp bu memleketi düzlüğe çıkarsın. bizimde birşeyleri feda etmemiz gerekiyorsa seve seve ama memleket için . ali dibolar, gemicikler vs. için değil.
benim söylediklerim her siyasi parti ve siyasi ideoloji için geçerlidir. işte meydan ... yapsınlar görelim....
ne memleket öyle bazılarının çığırtkanlığı ile karanlığa gidecektir.... ne de bazılarının istediği gibi "ılımlı" birşeyler olacaktır. bu memleketin doğuşu itibari ile bir siyasi ideolojisi zaten vardır. aklı selim ona buna değil özüne sahip çıkmayı gösterir.....
tekerlekli sandalyenin %1 lik kdv sinin %18 yapılmasını biriniz açıklayın madem birşeyleri savunmak istiyorsanız. yoksa para ağaçta yetişmiyor devlet tabiki vergi toplayacak AMA kümesteki kazlardan değil sadece bu memlekette yaşayan herkes üstüne düşeni birileri dürtmeden yapmalı . herkes adam gibi vergisini verse böyle zamlara da muhatap kalmayız...