2008 yılı motosiklet vergileri

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu kısma cevap verirdim ve bu konu üzerine seviyeli bir fikir alışverişi olabilirdi. Ancak aşağıda yazan kısımları da okuyunca aklıma güzel bir söz geldi :

"Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin önce bir lafa bakarım laf mı diye, sonra da söyleyene bakarım adam mı diye..."

Bu sitede her fırsatta siyaset yapıp, zehirini akıtanların bir an önce temizlenmesi dileklerim ile...

sen dalgana bak. senin "adam" kalıbın dar gelir bana zaten. :cat:
o öküzün altında buzağı yok. boşuna aranma

nedirbu vergi derdi dükana vergi eve vergi arabaya vergi motora vergi çöpe vergi ver allah ver bitermi vergi derdi acıyorum halimize :silent:

bu vergi nereye yatırılıyor ve borcumu hangi siteden öğrenebilirim :)yardımcı olabilecek biri varmı? :silent:

benim motorun ilk taksidi 52,50 ykrş olmuş son artışla.kalabalıklara kalmadan ödemeli.

OKD

Ne alaka yani diğer partiler zam yapmıyormuydu:silent:

Çok değil 30+1 yaşındayım ama bu yaşıma kadar gördüğüm en zamsız en rahat dönem bu dönem, yeterlimi tabiki değil de üzümü yerken bağcıyıda dövmemek lazım.

Ben bir bilgisayar almak için sıfır otomobil parası verdiğim günleride hatırlıyorum, şimdi sigara içmesem ayda bir bilgisayar alıyorum, yiğidi öldür hakkını ver...

İçinde elektronik devre barındıran her türlü eşya tüm dünya her yıl ucuzlar. Bunun zam ile alakası yok. Eskiden her evde buzdolabı, tv, oto mu vardı. Bugün zam yapılmadığı için mi alınabilirlikleri arttı sanıyorsunuz? Eskiden de bir lira bir dolara eşitti bu günde buna yakın ama her evde tv vs. var. buda son beş yılda olmadı. Sağ duyulu olmak lazım.

ben de lokanta işletmecisi olarak her hafta zamlı tüp aldığımı
k.kartı ile benzin aldığımda bankanın komisyon aldığını
zammın hayatımız doğal bi parçası olduğu,bi ürüne zam geldiğin de doğal karşılandığı
parası olanın hiç çalışmadan her sabah biraz daha zengin olarak uyandığını
günleri geyet iyi hatırlıyorum.
faizler aşırı yüksekti. para hergün değer kaybediyordu.
o zamanların bi avantajı vardı ki, para hergün değer kaybettiği için kimse elinde para tutmuyordu. ya bankaya falan yatırıyor yada bi ürün alıyordu.bu şekilde para sürekli piyasa da dönüyor bi hareketlilik oluyordu.
bi toros taksi alıp bi yıl kullanıp aldığının iki katı fiyata satabiliyordun.
şimdi ise böyle bişey sözkonusu değil.
hangi durum daha iyi bu konuda yorum yapmıyorum.
devlet bizim %18 olan kdv yi % 8 e düşürdü bunun için kendilerine teşekkür ederim:p

Tabi lokanta işletmecisi olarak sizde üzerinizden kalkan bu vergi yükünü hemen fiyatlarınıza yansıtıp halka yardımcı olmuşsunuzdur. Ve haksız yere 10% zamlı hale gelmemiş durumdasınızdır. Bundan eminim.

Son düzenleme:
2005 MODEL HONDA ST 1300 Motorum vardı çok güzeldi vergilerinden dolayı satmak zorunda kaldım şimdi hangi motora binsem aynı zevki alamıyorum.motorsiklet kulüpleri bu konuda bir girişim yapmaları gerekir köprü zammı için aslan kesilenler nedense bu konuda süt dökmüş kediye dönüyorlar motorumu sattım maliye bakanını aklıselim olmaya davet ediyorum

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hasanım
senin neyine 1300 lük motor 100 cc lik motor al kemal abi daha çok seviyor onları hem daha şirin duruyorlar.

Bende 1998 model Kanuni MZ ETZ 251 var.Fakat kaç cc olduğu hiç bir yerde yazmıyor.Teknik belgesinde kaç cc olduğu yazmadığından ruhsatta da silindir hacmi bölümü boş bırakılmış.Tip bölümünde yazan ETZ 251 den dolayı 251 cc olarak kaydedilmiş ve buna göre MTV ödüyorum.Benim aklımda ise 249 cc olarak kalmış.Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?(Aslında para olarak pek fark etmiyor ama merak ettim).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar