2008 yılı motosiklet vergileri

''Motosiklete vereceğin parayla araba alırdın'' lafını çoğumuz duymuşuzdur.

Şimdi motosiklete verilen parayı bir kenara bırakın, bu vergilerden sonra (1200cc üstü) ''buna vereceğin vergiyle arabaya binilir'' denilse; bence hiç kızmamak lazım. :)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ö.Z.€.R;906590' Alıntı:

Şimdi motosiklete verilen parayı bir kenara bırakın, bu vergilerden sonra (1200cc üstü) ''buna vereceğin vergiyle arabaya binilir'' denilse; bence hiç kızmamak lazım. :)

Abartma abi, 1200cc üstü en fazla 350ytl'dir, benim arabanın vergisinin ilk taksiti 1650ytl mi ne, bunla resmen motosiklet alınır.:pr:

Motorlu taşıtlar vergisi tutarları, yeni yılda yüzde 7,2 artacak

denmiş...

Sonrasında da bir sürü yorum, şikayet vs.

Şimdi vergilerin yüksekliği konuşuluyor ise, bu konunun zaten verilen bilgi ile bir ilgisi yok. Çünkü bu başlık bu yılki artışı konu ediyor.

Yok % 7.2 lik vergi artışı çok yüksek, daha az olmalıydı diyen varsa, o zaman kendisine sormalı : Bu oranın altında bir maaş artışı aldığı zaman memnun olurmuydu ?

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Pınar sana o kadar düşmez, seninki 251-650 sınıfına girer.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
denmiş...

Sonrasında da bir sürü yorum, şikayet vs.

Şimdi vergilerin yüksekliği konuşuluyor ise, bu konunun zaten verilen bilgi ile bir ilgisi yok. Çünkü bu başlık bu yılki artışı konu ediyor.

Yok % 7.2 lik vergi artışı çok yüksek, daha az olmalıydı diyen varsa, o zaman kendisine sormalı : Bu oranın altında bir maaş artışı aldığı zaman memnun olurmuydu ?

memur %2 , biz de % 3 aldık. almaya gelince %7,2 vermeye gelince %2 ???
ikinci yarıyı da toplarsan %4 e tekamül eder yine terazinin kantarı biraz eğri gibi.

tek dileğimiz toplanan dolaylı dolaysız vergilerin bir şekilde üretime dönük yatırım için kullanılması. en azından bir kısmının .... yoksa biz ne tarafımızı yırtarsak yırtalım bunlar oldu yenileri de gelecek. sırf siyasi görüşümüz aynı zam savunulması sanırım bu ülkeye has bir olay. nejay uygurun oyunlarını geçti biraz....
bu arada bugün güzel kar yağdı yarın motorla asfalta inmek caiz midir ?
karda hiç kullanmadım daha asfalt sadece ıslak görünüyor , sabah buz olur biraz.

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
one be kardeşim, duyanda altında dodge jip var sanacak:p

Ö.Z.€.R;906618' Alıntı:
Araban nedir? O vergiyi verecek arabayı, herkes alabilirmi sandın. :)

Cevabı babaçi vermiş, hem çok uçlarda bir araçta sayılmaz, aynı açıdan bakarsak 1200cc üstü motoruda herkes alamaz da diyebiliriz:)

Yani kabul et 4 teker ve 2 teker arasında ciddi bir vergi farkı var.:)

Cevabı babaçi vermiş, hem çok uçlarda bir araçta sayılmaz, aynı açıdan bakarsak 1200cc üstü motoruda herkes alamaz da diyebiliriz:)

Ben dün seni bi külüstürde gördüm, onun vergisi benim makineden az mı çok mu? Hani 4 tekerli ya o bakımdan :cherry:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben dün seni bi külüstürde gördüm, onun vergisi benim makineden az mı çok mu? Hani 4 tekerli ya o bakımdan :cherry:

O vergiden muaf yaw, ön cam çamur olunca yan camdan kolunu çıkartıp şaşaldan su sıkıyosun:queen::queen::queen:

Bırakalımda olsun. Birisi motosiklet, birisi otomobil. :)

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ö.Z.€.R;906632' Alıntı:
Bırakalımda olsun. Birisi motosiklet, birisi otomobil. :)

Ben buna istinaden demiştim:p

Ö.Z.€.R;906590' Alıntı:

Ben buna istinaden demiştim:p

:cherry: Burada otomobil vergilerinden bahsetmiyorumki ben, motosiklet vergisinin çok olduğunu belirtmek istedim.Tabi 1200cc motosiklet alan vergiyide verir orası ayrı bir konu ama benim demek istediğim verginin verilip verilemeyeceği değil, miktarı :wiinkk: :)

Motorun vergisi+bakımı+azıcık gezsen yeni zamlı benzin parası üstüne bide gittik yeni mont aldık....

Anlaşıldı ben yine lastik alamicam yaaaa :pr:

siz halen o bitik lastiklerlemi geziyossunuzzz gezide görmüştüm yanlış hatırlamıyorsamm:bounce:

aYe

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Nitronun yanında promosyon olarak mı verdiler, vergiden muafsa bende alayım bi tane:cherry:

Yoh promosyon olarak daha değerli birşey verdiler, anahtarlık:queen:

Dünkü suzuki maruti 2000ytl felan, tabi temizleri:queen:

memur %2 , biz de % 3 aldık. almaya gelince %7,2 vermeye gelince %2 ???
ikinci yarıyı da toplarsan %4 e tekamül eder yine terazinin kantarı biraz eğri gibi.

Bu kısma cevap verirdim ve bu konu üzerine seviyeli bir fikir alışverişi olabilirdi. Ancak aşağıda yazan kısımları da okuyunca aklıma güzel bir söz geldi :

"Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin önce bir lafa bakarım laf mı diye, sonra da söyleyene bakarım adam mı diye..."

tek dileğimiz toplanan dolaylı dolaysız vergilerin bir şekilde üretime dönük yatırım için kullanılması. en azından bir kısmının .... yoksa biz ne tarafımızı yırtarsak yırtalım bunlar oldu yenileri de gelecek. sırf siyasi görüşümüz aynı zam savunulması sanırım bu ülkeye has bir olay. nejay uygurun oyunlarını geçti biraz....
bu arada bugün güzel kar yağdı yarın motorla asfalta inmek caiz midir ?

karda hiç kullanmadım daha asfalt sadece ıslak görünüyor , sabah buz olur biraz.

Bu sitede her fırsatta siyaset yapıp, zehirini akıtanların bir an önce temizlenmesi dileklerim ile...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar