2007 kanuni 250 cc cross mu ? Ramzey 200cc cross mu?

Arkadaşlar güç göreceli bir kavramdır. Şimdi ben de Ramzey 200 cc çok güçlü dersem bu da bana göre bir güç olmuş olur. Ama diğer motoru bilmediğim için de sözüm havada kalır. Kıyaslama yapabilmek için bence her ikisi de deneyerek sonra karar vermeli derim ben. Öncelikle cross motor 200 cc'den aşağı olmamalı. Çünkü hem arazi hem de düz yol performansında 150 cc ile 200 cc arasında dağlar kadar fark var (her ikisini de tecrübe etmiş yakın arkadaşlarımdan biliyorum). Markaya gelince Kanuni yedek parça ve servis açısından oldukça iyi diye biliyorum. Ama Ramzey de yakında (yazdan önce) işlerini yoluna koyup eski başarısını yakalayacağını tahmin ediyorum.

Japon konusuna gelince cross motorun çok temizini! bulur fiyatı da makul olursa ikinci eline bakabilirsin. Bu arada parça maliyetini ve bulunulabilirliğini de dikkate almalısın. Diğer türlü sıfır ve piyasada iyi bilinen/tanınan ve test edilmiş bir çinli cross, ne kadar iyi tanınmış bir marka olsa da durumunu çok iyi bilemeyeceğin bir ikinci el Japondan iyi derim ben. Selamlar.

Kanunıde yedek parca sorunu yasamazsın bundan emın olabılırsın ama ramzey sana tavsıye etmem cun kı parcaları yok ben 250 krosu yakın dan gördüm cok sık
ramzeyden se kanunı sana daha az sorun yaratır ve peryodık bakım larını düzenlıbısekılde yaptırdıgın sürece garantı bakımından kafan rahat olur musterı memnunuyetıne önem veren firmalardan biri kanuni dir kardesım sakın ramzeye bılasma pısman olursun bır motorcu tavsıyesıdir.

Bende Kanuni tavsiye ederim.Gerçekten servis ve yedek parça konusunda çok başarılı.Yedek parça fiyatları internetten kontrol edilebiliyormuş.

Kanunıde yedek parca sorunu yasamazsın bundan emın olabılırsın ama ramzey sana tavsıye etmem cun kı parcaları yok ben 250 krosu yakın dan gördüm cok sık
ramzeyden se kanunı sana daha az sorun yaratır ve peryodık bakım larını düzenlıbısekılde yaptırdıgın sürece garantı bakımından kafan rahat olur musterı memnunuyetıne önem veren firmalardan biri kanuni dir kardesım sakın ramzeye bılasma pısman olursun bır motorcu tavsıyesıdir.

Ramzeyin şu an parça sorunu olduğunu kabul ederim ancak, Ramzey 200 cc cross/enduro motorun sana sorun çıkartacağını kabul edemem. Çünkü bir yıldır biniyorum ve gayet memnunum. Bir kez kaynak yerinden kırılan deveboynu eksozum sebebiyle sorun yaşadım (o da asla yolda bırakacak bir sorun değildi), onun da yenisi şu an serviste benim gidip taktırmamı bekliyor. Performansı, görünüşü, yakıt tüketimi ve hiç sorun çıkarmamasıyla bence Ramzey 200 cc cross derim. Neden çünkü Kanuninin 200 cc enduro'su ve 250 cc Cross'u henüz piyasaya çıktı ve kimse birşey bilmiyor onlar hakkında. Ama Ramzey 200 cc kullanan bir sürü kişi var. Selamlar ve kazasız sürüşler dilerim.

..

arkadaşlar merhabalar..ben yeni ehliyet sahibi oldum ve istediğim motorun ne olduğunun kararsızlığı devam ederken, son iki haftadır cross motorlar üzerinde durmaya başladım...başlangıç motoru olarak düşünülebilir mi?

arkadaşlar merhabalar..ben yeni ehliyet sahibi oldum ve istediğim motorun ne olduğunun kararsızlığı devam ederken, son iki haftadır cross motorlar üzerinde durmaya başladım...başlangıç motoru olarak düşünülebilir mi?

hayatında hiç motor kullanmamış biri olarak bu hafta yeni bir cross motor aldım ve çok memnunum. ehliyet aldığınıza göre sanırım motor kullanmayı biliyorsunuz, bu yüzden cross türü motorları başlangıç motoru olarak almanızın bir sakıncası olacağını sanmıyorum.

arkadaşlar bugün kanuninin yeni cross unu bayide gördüm.cok cekiçi duruyo.ama içimde kötü bi his var,sanki motoru aldıktan sonra karsıma bir sürü sorun cıkıcak ve ben motoru servise götürüp getirmekten doru dürüst kullanamicakmişim gibi geliyo.İnsallah 1,5 - 2 aya kadar motorun dayanıklıgı vs. gibi konularda somut bilgiler elde ederim.Yani motoru kullanan bi kaç kişi almış olsa karar vermek daha kolay olucak.Şimdi okadar parayı sayıpta hüsrana ugramak istemiyorum acıkcası.neyse arkadaşlar birazdaha bekliyip arastırmaya devem edicem.Rüzgarınız bol olsun :silent:

bence kanuni alınır. güç ve tork verileri muhtemelen yanlış açıklanmış (gerçi kanuni yetkililerinin sattıkları mal hakkında ne kadar ilgisiz olduklarını gösterir) ama kanuni markası ve katalog fotoları diğer çinlilerden daha daha güven verici. motorun çap-strok oranı, kompresyonu ve alttan eksantrik oluşuna göre gerçek değerler 17 hp, 21 nm civarında tahmin ediyorum.

arkadaşım kanuni derim beygir güçü kesin yanlış yazılmıştır ama kanuninin kalitesi daha iyi bence kanuni amaeğer peşin düşünüyorsan kesinlikle 10 yaşında olsun japon olsun derim ama taksitlle alacaksan birşey diyemem parameselesi bu .

herkese merhabalar..
ramzey cross kullanıcısı olarak tavsiye ederim. geçtigimiz günlerde antalya'da kişisel gezilerime dayanarak söyleyebilirim ki gücü gayet güzel. kumda, dağda, toprak yolda, tırmanmada oldukça başarılı.yakıt olarak da 3lt/100km ortalama. servis olarak da şu anda problemleri bulunmamakta antalya'da.bu problem bence yetkili bayiden kaynaklanıyor sanırsam. ben de düşünmüştüm kanuni 250 cross ama vazgeçtim. cünkü asfaltta titreşim cok fazla yapıyormuş.bu da motora zarar verebiliyormuş(duydum sadece).

bu arada motorumun üzerinde biraz oynama yaptım. reklamcılardan aldıgım değişik renkteki kağıtları uygun desenlerle kesip yapıştırdım. cok da güzel oldu. insanların bakışları bile değişti. 3-5 ytl'lik kağıtla harikalar yaratabilirsin :)

Son düzenleme:
Biraz da tip önemli değil mi arkadaşlar.Ramzey kanuniye göre daha iyi bence.Fuar gördüm 250lik kanuniyi oturuş pozisyonu fln enduro ama gel gelelim ramzeye göre tip yok motorda.:)

cross01buyuk.jpg

Arkadaşlar bu motorun testi mayıs ayı 2teker dergisinde var gayette objektif bir değerlendirme alıp okumanızı tavsiye ederim.
Motorun yakından görünümü harbiden çok güzel ama Kanuni olması beni çok korkutuyor ve derginin testinde de gayet net belirtmiş 12 küsür beygir diye heralde daha fazla söze gerek yok bunu üzerine...

asyanın 200 cros'tan cok enduro gibi duruyor yakından gordum inceledım ama binmedim.bu motoru kanuni enduroyla kıyaslaman daha dogru olur.eğer seçimin cros olacaksa dağ tepe zıpla sıçra.. kanuni cross'u almalısın

naci 63 arkadaşım selamlar benim değerlendirmelerime katılmadığını yazmışsın saygı duyarım
şimdi senin motordan anlayan biri olduğunu varsayarak bir şey yapmanı isteyeceğim arka çatalı şaseye bağlayan bilyeleri sök bak bakalım oralar nasıl
Ben yukarıdaki yazımda motoru kötülemeye çalışmadım.Dikkatini çektiyse eksilerinden bahsettim o eksikler giderilirse harika bir motor olabilir
Şimdi sana soruyorum bir krosçu 95kg arazide arka amortisörü en sert ayarda biniyor tümseğe vuruyor teker kaportaya sürtünüyor bu sence normalmi.
Arka amortisörün alt sisteminden bahsetmişim adamlar yapmış ama sen hiç bakma gereği duydunmu ne halde valla ben açtığımda paslanmış,çürümeye yüz tutmuştu
Ön amortisör dedim yine diyorum o da sistem olarak güzel ama bizim ithalatçı olacak adamlar içine ne yağı koyduysa -5derecede inanın hiç esnemedi kütük gibi oldu(şimdi sen dersinki değişsene)
Mesele benim değişmemde değil güzel kardeşim bu ramzeyin sahtekarlığında niye güzelce yağlasalar,ön amortisörlere atf veya 10 numara koysalar daha iyi olmazmı
Bizim gibi insanların bunları soruşturması lazım yoksa 100gr gres veya 1 litre atf beni batırmaz ama benim kızdığım ve kırıldığım şu yerli malı istismarcılığına
UMARIM NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLAMIŞSINDIR

ben 2 yıldır çin malı makina kullanıyorum.sebebi ise benim babam fabrikatör dil bende fabrikatör dilim croscuyuz abicim croscu ben gezi amaclı cros yapmıyorum benim balatam her 2 aya bir değişir var sayalım honda crf 450 var en fazlaaa 5 ay dayanırr yanii sonuçta cros yaıpyorsun kırılacak yıpranacak yanacak neden ucuzu varken daha pahalısını ter cih edim ..
bu arad teknik bilginize hayran kaldım sormadan edemicem arka amortisör orta baglantı salıncagı uzatılırsa ne olur

cok tesekkürler arkadaslar biraz da hyosung 125 xrx i arastırıyim.Ama kanunin ki cok hosuma gitti.agırlıgına göre güçlü.güçlendirilmiş şasi,off road lastikler.http://www.kanuni.com.tr modelin ismi 250cc cross.yardımlarınız için tesekkürler rüzgarınız bol olsun :cat:

hyosung güzel makinadır 4 sibop üsten eksantirktir itici mil olmaması büyük avantajdır cros için ideal makina parca sorunuda yaşamazsın çünkü çin malı motosikletlerle hemen hemen aynı

Son düzenleme:
arkadaslar simdi soyle bir durum var nerden biliyorsun diye sormayin biliyorum :mrgreen: çinlileri dağa taşa vurunca cabuk dagiliyor.

birde kanuni 250 CC biri almis ayakustu konustuk sadece Elektrik tesisati butun çin liler gibi berbat bunuda ekliyeyim

Son düzenleme:
benım ev arkadaşına alıcaz bi cross kendisi ramzeyi kullandı acayip hoşuna gitti izmirde de 2 crosscu servisle konustuk ikiside pionerr alın dedi ramzey le pioner aynı dıyor bazıları birde ramzey daha güzel gözüküyor

bu arada teknik bilginize hayran kaldım sormadan edemicem arka amortisör orta baglantı salıncagı uzatılırsa ne olur
Ertuğrul bey selamlar benim amacım polemik kesinlikle değil diyerek lafa gireyim. Orta bağlantı salıncağı uzatılması ne demek oluyor kim demiş kim önermiş ama benim yazımda onu çıkardı isen ben öyle demek istemedim.ben ne demek istedim, Mesela dün serviste idim ön amortisörleri söktük içinden ne çıktı bil bakalım? bana sorma çünkü bende bilmiyorum bir şeye benzemiyordu iğrenç ötesi bir şeydi neyse değiştik yağı ön düzen düzeldi.Peki ne yapıyordu bu iğrenç şey hafif soğuk olunca amortisörler kilitleniyordu.Ama taminrci ile ortak kanaatimiz Allah için sistem güzel ama asıl mesele montajda.Yine sözümdeyim Allah aşkına neden o 250 gram yağdan yağdan kaçar sonrada böyle batarsınız anlamadım.O milletim ramzeyi bildiği o eski imaj kolaymı kuruluyor sandınız.Bu saatten sonra benim ramzeyden beklentim kalmadı.Bir firma ancak böyle kolay harcanır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar