Ramzeyi de kullanandan sormak lazım bence. Amacımız (Ramzey QM 200 kullanıcıları olarak) asla reklam yapmak değil. Zaten forumun amacı yardım isteyen arkadaşlara fikir vermek ve onların karar vermelerinde yardımcı olmak. Yoksa hiç birimiz hiç bir markanın ne üreticisi ve ne de bayisiyiz. Gelelim Ramzey 200'e.
Ben motorumu 2006 yılında aldım. Hani şu arka dişlisi 56 diş olanlardan. Motorumla daha çok asfaltta gezdim. Açıkcası arazide atlayıp zıplamak bizden çoktan geçti. Yaş 46. Ancak otobanda ve orman yollarında oldukça dik rampalarda çok kullandım motorumu. Öyle torku düşük falan asla değil. Evet otoyolda 130'u gördüm rampada da oldukça başarılı buldum. Örneğin gittiğim yaylada insanların çıkarken nefeslerini kesen, otomobillerin 2. vitesten 3'e atamadıkları rampada (herhalde yeterince dik sayılır) oğlumla beraber (toplam 180 kg) ve 3. viteste oldukça hızlı sayılabilecek ve gazı açtıkça da motorun hızlandığı bir rampada yapılan test herhalde motorun torkunun da oldukça yeterli olduğunu gösterir. Aynı rampada durup bu ağırlıkla oldukça rahat bir şekilde kalkıp vites yükseltip sanki aşağıdan kaptırıp gelmiş gibi hızlanabiliyorum. Şimdiye kadar bir defa far anahtarının lehim çatlağı nedeniyle ışık kesmesi haricinde hiç sorun yaşamadım. Motorum 3 ay yatsa bile tek marşla çalışıyor.
Evet motorun biraz titreşimi var, ama:
1) sürat oldukça iyi (110 km üzeri çok rahat)
2) rampa çekişi süper, araziye çıkanlardan arazi performansı da sorulabilir
3) benzin yakışı çok az. Yaklaşık 1 litre ile 30-35 km (benim tecrübem)
4) Fiyatı sanırım şu an 3.300 TL, ki bu da rakiplerindan ucuz.
5) Servis ağı Türkiyenin hemen her ilinde demiyorum, neredeyse tüm ilçelerde.
6) Yedek parça sorunu artık yok, (1 yıl önceye kadar vardı) artık Ramzeyin sitesinde parça katalog ve fiyat listesi var.
7) Eğer arazide düşüp kırmazsanız zaten pek parçaya da ihtiyacınız olmaz.
8) Vites göstergesi ve devir saati var. Vites geçişleri çok rahat.
9) Lastikleri kötü. Bence mutlaka iyi bir çift lastikle değiştirilmeli
10) Km saati ve motor devir saati ibreleri bir süre sonra titremeye başlıyor.
11) Keşke yağ soğutma radyatörü de olsaydı.
Selamlar.