2006 Ninja Hiz gostergesi problemi

Merhaba arkadaslar,

2006 model 250cc ninja'min hiz gostergesinde problem var. Motorla giderken ibre benim gittigim hiza gelmekte cok gec kaliyor. Ben hizlanip 50-60la sabit gidiyorum ama ibrenin o hizi bulmasi 5-10 saniye suruyo. Aniden duruyorum ibre 0'a yine 5-10 saniyede geliyo. Dur-kalklarda, trafik lambalarinda inanilmaz izdirap oluyor. Kacla gidiyorum, hizli miyim yavas miyim kestirmek zor. Su an Amerika'da yasiyorum ve burada polisler hiz limitini asanlara hic tolerans gostermiyorlar. Ben de hiz limitini asip asmadigimi bilmedigim icin hep korkak suruyorum motoru.

Sorunu forumlarda aradim ama bulamadim. Tecrubeli arkadaslarin cevaplarini bekliyorum.

Tesekkurler.

kilometre teli, kilometre telinin bağlı olduğu yerler ve kilometre telinin bağlandığı ön lastiğin dibindeki dişliye baktırman gerekli

GKN

Belliki km teli kundagindan siyirmis, bi servise goturmelisin kisa suren ve cok maliyeti olmayan bi islem..

Motosikleti
PİAGGİO BEVERLY 500
sanayiye götür derim:)): amerika da sanayi var mı?şaka yaptım..evet çok maliyeti olmayan bir arıza ama !!!burada sanayide 5 tl ye yaptırırsın..ama amerika da nekadar bilemem!mutlaka servise götür derim..

Kocaeli İl Temsilcisi
öncelikle km sayacın dijital mi yada mekanik , mekanikse olayı çözmek daha kolaydır dijitalse ilgili devrelerde sıkıntı vardır diye düşünmekteyim , genelde bahsettiğin sorun mekaniklerde ya sayacın hiç çalışmaz yada ibre vuruntu yapar ama 5-10 sn sonra hızı göstermsi mekanik düzenekte bana mantıksız geliyor ,

yada km sayacının içindeki ve telinin ucundaki dişlilerde sorun olabilir diğer arkadaşların söylediği gibi , buradan yazarak tahmşinde bulunmak zor umarım sıkıntın düzelir :)

Teşekkürler arkadaşlar. Bulunduğum yerde kawasaki servisinı bırak motor tamiri yapan yok. En yakın yer 1 saat mesafe. Ön lastikteki kilometre sayacına bağlı telin vidasını çıkarttım baktım ama pek bişe anlamadım. Çünkü kopan veya zedelenen bi parça yok. Tahminim o telin üst tarafı yağsız kaldı (alt tarafı bayağı yağlıydı) ve gösterge yavaş çalışıyor. Ben o teli yağlamak istesem nasıl bi yağ kullanmalıyım? Ve bu sorunumu çözer mi?

Olmazsa artık araba tamiri yapan birine götürsem anlar herhalde.

bu arada bliyorsunuz ninja 250 serilerinin eskiden yeniye hepsinde otomarsan otobüsleri gibi mekanik göze hoş gelmeyen kilometre saati takılı :D :pr:

Teşekkürler

aynı problem bendede var ustelık %15 eksık gosterıyor... ben tekerlek rulmanlarını gres ıle yaglatmıstım ondan sonra oldu

umarım sorununu çözersin,burda belirtmek isterim ben usa da olucamda 250 lik ninjaya binicem hey yavrum hey en az 1000 rr benzin zaten litresi kaç cent allah bilir....

umarım sorununu çözersin,burda belirtmek isterim ben usa da olucamda 250 lik ninjaya binicem hey yavrum hey en az 1000 rr benzin zaten litresi kaç cent allah bilir....

250 baslangic abicim durduk yere oldurmeyelim kendimizi :) Sabir asamasindayim su anda. Bin kilometre kadar yaptim bi 3-5bin daha yaparsam GSX-R 600(ya da yamaha R6) almaya hazir olabilirim. Bu arada benzinin litresi tam 1 dolar su anda :flower:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar