Yaklasik 2 yildir kullaniyorum yesil Ninjami. Simdiye kadar ne yolda birakti ne de uzdu beni. Burdaki tayfaya kalsa 5 yasindaki ss motor cop onlar icin. Uzerinden 75698734 kisi gecmistir ekmegi yenmistir, en yakin hurdaliga birakilip emekliye ayrilmalidir. Ustasi bulunmaz Jopanya'dan getirtmen gerekir. Parcasini mumkunu yok bulamazsin; evde labaratuvar ortaminda kendi uretimini kendin yapip kendin morota takmalisin
Arkadas basit periyodik bakimlari yapildiginda cinli motorlar bile 100 bin km goruyor da bana misin demiyor neyin copu Allah askina ? Kawasaki'den bahsediyoruz Kawasaki'den...Neyse sen bosver onlari gel beni dinle :
Motorumu gostergede gorunen 35 bin kmde ( bana kalirsa 60 - 70 bin kmde ) iken satin aldim. Ama gormen lazimdi dostum 3 yasindaki motora tas cikartir isil isil 20lik delikanli gibi dinc kesinlikle 8 yasinda demezdin, cok iyi bakilmis... Motorumu aldiktan sonra ilk isim yagini, yag filtresini,fren hidroligini, hava filtresini, bujilerini degistirmek ve yakit deposunun temizligini yapmak oldu toplam 300 tl odedim sadece malzemeler icin degisimini ve temizligini kendim yaptim. 1 yil yaz - kis kullandim (yaklasik 5 bin km ) bana misin demedi. Bir sonraki sezon lastikleri ve on fren balatalarini degistirdim 1200 lira da onlar tuttu baska da hicbir masraf yapmadim. Ne bir aykiri ses ne bir performans dusmesi zimba gibi... Bunlar disinda cok dikkatli kullandim redlineda sikistirmadim, tekere kalkma arka tekeri kaldirip yere vurma gibi akrobatik hareketler yapmadim uslubuyla kullandim ve kullanmaya devam ediyorum. Her 2500 kmde bir yag ve filitreyi degistiririm, her ay sonu gaz-fren-debriyaj tellerini greslerim, yine her ay sonu muhakkak hareketli yerlerini wd 40 ile yaglarim. Guneste birakmam, kapali garajinda pamuklu kapali garaj brandasiyla muhafaza ederim. Garaja koyarken her iki tekeri de sehpaya alirim. Kullanim oncesi ve sonrasi sivilarin seviye kontrolunu muhakkak yaparim. Bunlar haricinde internetten servis bakim kitapcigini indirdim ve orda yazan herseye uymaya calisiyorum. Mesela onumuzdeki sezon oncesi Mart ayi gibi motoru actirip baktiracagim motorda asinan parcalari degistirmek icin...
Bunlari anlatmamdaki sebep motorumu ovmek degil bakimlari yapildiginda en berbat cinli bile yukarda dedidim gibi 100 bin gorur. Eger maddi durumun bu aslanin yemini karsilamaya yetecekse bul bir tane temizini al bu efsane kasayi, inan pisman olmazsin. Facebookda zx636 grubu var orda yabanci elemanin biri 2.vitesten atma probleminin ne oldugunu soruyodu ayni senin gibi. Adamin biri de cevap vermis sadece bazi motorlarda o da cok yuksek devirlerde 1den 2ye atamayabiliyormus bazen cozum olarak da daha dusuk devirde vites degistir sorun yasamazsin diyordu.Benim basima gelmedi hic.
Biraz da kullanimla ilgili bilgi vereyim:
Surus konforu cok cok iyi yukardaki arkadaslarin da dedigi gibi kullanirken buyuk zevk alirsin. Tam bir performans canavari. Eger iyi bir kullaniciysan hicbir 600cc kuyruguna yanasamaz agresif kullanimlarda. Kawasaki icin bir soz vardir : " Gittiginden daha iyi durur ". Frenleri mukemmeldir kullandiginida goreceksin. Benim motor sakin kullanimda 100kmde 6-7 litre arasi yakit harciyor. Ama agresif kullanirsan 9 litreyi goruyor denedim onu da. Yalniz parca fiyatlari diger japonlara gore bir tik daha pahalidir soyliyim. Eger bakimlarini anahtar teslim servisinde yaptirmak istersen malzeme beklemen gerekebilir, zira parcasi bir Honda bir Yamaha gibi bol degildir. Bu da sagolsun Z-motonun politikasi elinde parca bulundurmuyor pek istek uzerine getirtiyor. Eger Ebay ve Aliexpress gibi yurtdisi sitelerden alisveris yapmasini biliyorsan parca konusunda kesinlikle sorun yasamazsin, her parcasi bol bol var. Daha aklima bisey gelmiyor. Senin varsa sorabilirsin cevaplarim.