2000_2002 model 600cc alinirmi?

O linkteki motosikleti eskişehirde daha önce hiç görmedim.Hani denk gelmemiş olabilir diyeceğimde ne kadar topluluk insan varsa içinden illaki 3 5 i tanırım görüşürüm.En mantıklısı alıp servise bu işin ustasına gitmek.Balatasından şaşesine motor bloğuna herşey baktırılmalı.Tamam yaşlı motosiklet ama 600 cc içinde ucuz bir başlangıç olabilir.Motosikletin geçmişini bilmek önemli .Geçtiğimiz sezon ist aldığımız hayabusa için ustayı ve servisin minibusunu alıp o kadar yol teptik.İnceledi bindi dinledi alın temiz dedi aldık.

Riske gerek yok paran zaten az olmasa buna bakmazsın.O yüzden al götür servise olmadı söktür granajına kadar incelettir bloğu felan.Ustayada atarsın en fazla 100 lira için rahat olur.Onlar zaten bakar bakmaz anlıyor.Boya varmı lastikler gitmiş mi.Balatalar yenmiş mi gibi.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
2000 model r6 lar daha diri duruyor. Neden onlara da bakmiyorsunuz.

Ben ss alacak olsam 5 yıldan fazlaya inmem herhalde.
Çünkü ss kullanıp redline görmemiş motor bence yok gibi birşeydir.
Buda ömrünü çok kısaltıyor.

Heleki stunt motoru gibide kullandıysa daha da kötü.

15 yaşındaki 600cc ss alet size 5 gün sonra bile hyousungunuzu özletebilir . Bence hiç gerek yok. Maddi olarak biraz daha biriktirince daha yüksek modelleri tercih edin derim.

Ha belki aea nın ustası gibi bir ustanız vardır, sizide elinizde çok yatkındır,Uğraşırım ederim diyorsanız olabilir.
Fakat bir bakmışssınız maddi açıdan 2010 model bir gsxr a yaklaşık para gitmiş.

Bu söylediklerim tamamen kendi fikrim. Belkide 4 4 lük bir motor alacaksınız ve en ufak sorun yaşamayacaksınız. Ama şuda bir gerçek hiç sorunsuz bir aleti o fiyatada vereceklerini sanmıyorum pek. Yaşlıda olsa çok bakımlı olunca yine yüksek fiyat istiyorlar.

Bence hiç bulaşmayın. Ama bu işe gireceksenizde hakkınızda hayırlısı olsun İnşallah.

Son düzenleme:
Diyelim ki o yaşta temiz bir motor buldun ki bence bulma ihtimalin oldukça düşük. Avrupada bu modellerden inanılmaz temizler var. Ama maalesef ülkemizde ss tarzı motorların canı çıkartılıyor. Bu canı çıkartmayı da sana şöyle özetliyim. Muhtemelen sen çok fazla tecrübeye sahip değilsin. Debriyajı yanlış kullanıcaksın vitesleri yanlış atıcaksın 600 cc diye yükleniceksin, kızlara hava atıcam diye sürekli ara gazı vericeksin. vs vs vs. Düşün senden öncekilerde bunu yapmıştır muhtemelen. Çok az sahip değiştirmiş bir motor bulabilirsen işte o yüksek oranda temizdir.

Ama o modele göre çok temiz diye aldığın motora bile lastik değişeceksi, muhtemel akü değişecek, muhtemel bir bakım yaptıracaksın, muhtemelen bir zincir değiştireceksin, muhtemel balataları değiştireceksin. sonuçta iyi bir ustan yoktur muhtemel geçirebilir birşeyleri yaparken başka şeyleri bile bozabilir. Sonuçta bunları bile alt alta toplarsan iyi para eder.

İşin özeti motor sana sürpriz masraf çıkarmasa bile bu yaştaki bir motora gönül rahatlığı ile binebilmek için min 2000-3000 TL harcaman gerekicek.
Ben olsam çok yaklaşmazdım.

Evet fiyatıda 9500tl olunca 600cc cok uygun oluyor. Ama dedigin gibi yaslida olsa bakimli motorlar yine pahali oluyor.benm cesaretim suanki motorumuda kendi kendime aldim 42000 deyken. Sorun yok gbi gorerek almistim sorun cikmadi nitekim. Motordan anliyomuyum neyim :) saka bir yanada bu simdi 600cc bunu anlamak kolay olmayabilr tabi usta ayarlamam lazim

Evet fiyatıda 9500tl olunca 600cc cok uygun oluyor. Ama dedigin gibi yaslida olsa bakimli motorlar yine pahali oluyor.benm cesaretim suanki motorumuda kendi kendime aldim 42000 deyken. Sorun yok gbi gorerek almistim sorun cikmadi nitekim. Motordan anliyomuyum neyim :) saka bir yanada bu simdi 600cc bunu anlamak kolay olmayabilr tabi usta ayarlamam lazim

Usta ayarlasan bile motoru açıp içine bakmayacağı için belli bir yere kadar bakabilir. motor açılmışmı ona bakar. kaza yapmışmı ona bakar şaseye bakar. ama alırsın motoru 1000 km sonra ne yapar kısmet. emin olki motoru gerçekten temiz olan birkişi de piyasa fiyatından biraz daha yukarda fiyat ister.

Benim sana tek tavsiye edebileceğim eğer para biriktirebiliyorsan ve biraz daha bekleyebilme gücün olduğuna inanıyorsan bir sezon daha bekle. kasım aralık aylarında biraz fiyatlar da ucuzlar. belki gönlünce bir motor alabilirsin

Öncelikle eski motosiklet kullanmış olup tecrübe edenler mi yazıyor bu yorumları,yoksa "bi arkadaşının"eski motoru olup o eski motorun canlısını bile görmeyenlermi anlamıyorum

90 model fj 1200
2000 model hayabusa kullandım.
93 model zzr yi o dediğiniz paraları sayıp aldım.
ilk ikisi bildiğim motorlardı.dolayısıyla sürpriz yaşamadım.
Zzr yi alışımla ilgili konum var,okumanı ve aldıktan sonra yaptıklarımı incelemeni tavsiye ederim.
Evet gerçekten çöp olabilir bir arkadaşın yazdığı gibi,önemli Olan bu çöpü değilde iyisini almak.iyisine para istemiyorlarmı?,istiyorlar evet ama şanslıysan ve araştırırsan bulursun

2000 modelde alınır 90 modelde.ben anlamam,olası problemle uğraşıcak maddi gücüm sabrım vaktim ustam yok diyorsan temizini bulsan bile girme o işe.

Öncelikle eski motosiklet kullanmış olup tecrübe edenler mi yazıyor bu yorumları,yoksa "bi arkadaşının"eski motoru olup o eski motorun canlısını bile görmeyenlermi anlamıyorum

90 model fj 1200
2000 model hayabusa kullandım.
93 model zzr yi o dediğiniz paraları sayıp aldım.
ilk ikisi bildiğim motorlardı.dolayısıyla sürpriz yaşamadım.
Zzr yi alışımla ilgili konum var,okumanı ve aldıktan sonra yaptıklarımı incelemeni tavsiye ederim.
Evet gerçekten çöp olabilir bir arkadaşın yazdığı gibi,önemli Olan bu çöpü değilde iyisini almak.iyisine para istemiyorlarmı?,istiyorlar evet ama şanslıysan ve araştırırsan bulursun

2000 modelde alınır 90 modelde.ben anlamam,olası problemle uğraşıcak maddi gücüm sabrım vaktim ustam yok diyorsan temizini bulsan bile girme o işe.

Burada yapılan yorumları yapan arkadaşlar bu yorumlarını bu arkadaşın durumuna göre yaptıklarını düşünüyorum.

Arkadaş yazmış çevremde bu tarz bir motor yok sadece sahibinden den bakıyorum motorlara demiş.

Arkadaş motordan anlayan ustam yok diyor ki muhtemelen ya kendisi rasgele bir usta bulacak yada biri bu ustayı götür diyecek o şekilde alıcak.

Arkadaşın bütçesi çok fazla olmadığı için bu modellerin bile uygun fiyatlılarına yönelecek. Kimse bu modeldeki temiz motorunu sezon başlarına yaklaşırken uygun fiyata satmaz.

Arkadaşın anladığım kadarı ile motor geçmişi de fazla olmadığı için muhtemel olası sorunlarda ucuz parça nerden bulunur bilemeyecek. muhtemel basit sorunlarda ustaların insafına kalacak.

Bütün bu şıklar düşünüldüğü zaman benim fikrim aynı biraz daha para biriktirmeye çalış kendini kumar oynayıp riske atma

Sedat57 verdigin linkteki motorda guzel gorunuyor aslinda. F lerede bakiym bari. Daha temiz kullaniliyor bunlar aslinda. Honda f lerde olabilr

2hezgrc.jpg
[/IMG]
Bu kadar görüntü alabildim tam sayfayı beceremedim :rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum bu modeller her sezon el değiştirir, 10 bin verirsin alırsın..Bin-2 bin masraf edersin, 2-3 ay kullanırsın aldığın fiyata geri satarsın.Çevre hiç görmedim bu şekilde eski bir motor alıpta uzun süre kullanan.. Bak çoğunluğu böyle,sorunlu dert küpü.Temiz elbet bulursun ancak samanlıkta iğne aramak gibi..

arkadaşım 2003 model aprilia pegaso aldı,Motor güzel temiz sorunsuzdu 1 ay sonra silindir çatladı 2500 tl masraf edip yapıldı...Düzen tutar mı ASLAAA.
Yine klr alındı daha 2gün olmadan egzantirik koptu,komple piston sekman silindir yatak aklına ne gelirse..Motor hurdaya satıldı
Xt600 Sözde motor yapılmış canavar gibiydi:) 10 bin km içinde bu da mefta oldu..
Suzuki gsx 750F motoru almaya gittik aptallık bizdeki plaka sorgulamak aklımıza gelmedi..2008 öncesi yok,sonraki her 2 senede bir km düşürülmüş 78 bindeki motor 34 binde...

Bunların hepsi güya temiz,sorunsuz, parasına göre iyi motorlardı..Şimdi ne olacak allanıp pullanıp sezonda bunlar tekrar satılacak..
Hyosung u kullan bekle,sabret,paranı biriktir..Sağlam tertemiz bir motor almaya bak.

Son düzenleme:
Anliyorum. Demek oluyorki 10000 tlye 600cc ss alinmaz.peki 2005 falan 600F lerden alinirmi onlar daha uysal kullanicilarin elinde olurya genelde.

Anliyorum. Demek oluyorki 10000 tlye 600cc ss alinmaz.peki 2005 falan 600F lerden alinirmi onlar daha uysal kullanicilarin elinde olurya genelde.
2003 te CBR 600 RR ın piyasaya çıkması ile 600 F leri biraz daha sakin kullanıcılar aldı. Ama 600 F namı olan bir motor olduğu için de birçok sürücü tarafından tercih edilen bir motosiklet oldu. Temizini bulursan keyifli bir motordur. Ben sizin gözünüzdeki ışığı gördüm siz busene 600 cc almadan rahat uyku uyumayacaksınız :)

Yani evet.ruyalarima giriyor 600cc. Bazen benim motor 600ccoluyor sesi değişiyor ruyamda :) benm 10000 tl ayarlamam laZim. Benm alette 6000 tl etse anca iste. 16000 e 600rr alabilrm heralde. Yada F. Ama 10000 tl ye racing alinmayacagni kavradim yorumlardan. Saolsun herkes

motorcu muhabbetinin motosikleti 2000 model zx6r diye biliyorum
facebooktan ulaşıp sormak lazım

Hocam ben ikinci el otomobil aldım Dynamo testi dahil komple expertiz yapıldı. 1000 tl civarı masraf çıktı tamam dedim aldım. İmzayı atıp anahtarı ustaya teslim ettim, komple bakımı yapıldı. Şimdi her hafta bir arızası çıkıyor. En son rolanti sensörü değiştirdim, bu haftada sanırım bujiler değişecek.

Velhasıl hakikaten orijinal araç almışım adam hiç birşey değiştirmemiş :)

O yaştaki motosikletle bu yazdıklarımı okuyup kafayı duvarlara vurma.

Son düzenleme:
önemli olan almak değil, bulmak oluyor o motosikletlerde. Ben de bakınıyorum fakat bir iki tanesi dışında düzgün hiç bir motosiklet göremedim.
Zaten o yaşta uygun fiyata temizini bulan da satmıyor

İçi seni dışı beni ilana resim koymadan önce motoru bir güzel parlatır pasta cila orasını burasını parlat sonra temiz motosiklet diye geçinirler adam ilana resim koymadan önce lastiği bile yağlıyor :)

Bende bunlara bakıyordum yuksek cc dusk fıyat dusuk km

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-ustadan-motor-sevenlere-saygilar-198111531/detay

Ama dedikleri gibi şans işi habire tamir gördükten sonra gazlarken güvenemiceksen ne anlamı kalır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:53 ----------

Buna bu para verilir mi son hızı nedir bunların.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-nakit-ihtiyacindan-acill-195922456/detay

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar