20 ocak 2008 Garipçe gezintisi...

Garipçe...

Bu yeri İstanbulda oturduğu halde bilmeyenler olabilir. Bende eskiden bu yerle ilgili hiç bişi bilmezdim ama bir gün arkadaşlar beni buraya götürdü...

İstanbul, Sarıyer'in en kuzeydoğu noktasından bahsediyorum...

Koç üniveritesini geçtikten sonra (oraya gidenlere sabır diyorum o kadar yol her gün çekilirmi yaaa) yol güzel bir şekilde devam ediyo ve Rumeli feneri Garipçe ayrımına geliyoruz....

Bu arada İstanbul'da bukadar güzel ve pürüssüz olarak devam eden bi yola hiç rastlamadım özellikle tam bir mayın tarlasına dönen sahip yolundan sonra... Tüm yol aşağıdaki foto gibi dümdüz...

dscf1099ve9.jpg

Ve sapağa geldik bunu kaçırmak imkansız heralde :D :)

dscf1100lc9.jpg

Sapağa kadar ortadan çizgiyle ayrılmış olan yol bu sapaktan sonra biraz daralıyo ama yinede sorunsuz bi asvalt...

Daripçeye girdiğimiz zaman burası küçük bi köy gibi (köyün daha küçüğü neydi yaa :eek: burası köy olmak için bile çok küçük... İnşallah hep böyle dokunulmamış gibi güzel kalır...

dscf1029pj1.jpg

dscf1025rp0.jpg

şimdide gelelim deniz kıyısında çay içiçek yerlere...

dscf1034de5.jpg

Ben geldikten 10 dakka sonra üstteki 3 motorlu geldi. Motorla gurup olarak gelmekte zevk tabi.... ^alkış

dscf1087eb0.jpg

Burdan da Garipçe kalesinden kuş bakışı sahil tarafı motorluların olduğu çay bahçesi burdan gözükmüyo evlerin altında kaldığı için :)

Ve işte sonunda kaleye çıkmış durumdayım :D

girişte böyle bi yazı vardı ama kimsenin tınladığı yok tabi :eek:

dscf1040ft1.jpg

Gemiler nerdeyse 0 geçiyo...

dscf1094hg1.jpg

Ve içeri giriyoruz... ilk başta pek davetker deyil ilk koridoru ama ondan sonra hertaraında pencereler olan bi alan karşılıyo sizi

dscf1060jj2.jpg

bide böyle bi merdiven daha vardı aşağıya doğru giden ama flaşla bu kadar ışıklı olduğuna aldanmayım orası zifiri karanlıktı artık aşağı fenersiz filan inmek yemedi :D :D

dscf1061oq7.jpg

Ehh bide kendi fotomu koyayım tam olsun bari adettendir :) :)

dscf1076act6.jpg

Buda benim yol dostum pazar gezmelerimin yoldaşı :D :D

dscf1093hb0.jpg

Kalenin girişide arkada görülen yerden oluyo ordan bi kapıdan giriliyo içeri...

Artık dönüş yoluna başlicam ama sırf meraktan bide fenere gidim dedim...

dscf1096oz0.jpg

Ama doğrusunu söylemek gerekirse Fener beni biraz hayal kırıklığına uğrattı açıkcası...

Genelde balıkçı teknelerinin olduğu bi yer ve ben çay içip oturmalık tek yer gördüm oda fenerin hemel altındaki yer. Ordan aşağıya goğru giderken bi baktım PO var "Aha bundan sonrası balıkçıların mekanlar ben döner" dedim ve aşağıya kadar inmedim bile fener yolundan...

dscf1102qz2.jpg

Feneride şöyle bi gezdikten sonra artık eve doğru yola çıkıyorum...

Dönüş yolunda misler gibi asvaltın tadını çıkarırken kenarından aşağıya doğru giden bi patika dikkatimi çekiyo...

Endro ve cross çular için keşvedilmeyi bekleyen bi yer... Altımdaki makine ile oradan çıkabiliceyimi bilsem dalardım aşağıya doğru ama bide çıkamamak var o scooter la...

dscf1108bs5.jpg

Buda biraz sanatsal bi fotograf olsun ben beyendim onun için koyuyorum :D :D :D

Tabi bide tezatlığı anlatıyo doğanın ortasında kaç metre olduğu belli olmayan yüksek gerilim hatları (nildiğimiz direk :) :) )

dscf1110di0.jpg

İyi değerlendirmiş pazarı eline sağlık

Hep gitmek istediğim bir yerdir.

Güzel bir günü güzel değerlendirmişssin :paylaşım için teşekkürler

GKN

güzel bi yermiş ilk defa duydum
aşşa yukarı tam karşısında anadolu yakasında doğru anadolu feneri ve poyrazköy var, benziyo birbirine..
ilk fırsatta resimde görünen balık restoranında liferleri mideye indirmeli:)

Deniz Kuvvetleri Komutanlığıı...

Kuzey Deniz Saha Komutanlığııı ...

Garipçe Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığıııı...

1.Bölük 1.Takım

1978/2 Uşak Mete Handros ...emrettt komutanımmmm...diye uzun künye okurduk bazen...

heheh...yav ben orada askerdim...ama Garipçe Köyü heç göemedim...gariptir...:p

bizim tabur Koç üniversitesinden sonra gelirdi...en uc kısımda..acayip manzara vardı be...uzman çavuşlar kebapyaparken biz eğitim yapardık...:queen:

sağol bana maziyi hatırlattığın için...kymco agılıtyninde hastasıyım...

güzel bi yermiş ilk defa duydum
aşşa yukarı tam karşısında anadolu yakasında doğru anadolu feneri ve poyrazköy var, benziyo birbirine..
ilk fırsatta resimde görünen balık restoranında liferleri mideye indirmeli:)

yuhhh...nası bilmezsin ya...Eeee Cadde çocuğu böyle oluyor demekki...:p

Son düzenleme:
Harika yer seçmişsin dostum gezmek için. Ben iyi biliyorum orayı. Zira Halam ikamet ediyor yıllardır orada. Meydan görülüyor kuş bakışı pencereden bakınca. Haklısın. Güzel yer. Eskiden oraya giderken jandarma kontrolleri olurdu ormanlık bölgede. Şimdi yok artık. Selamlar

Ne güzel değerlendirmişsin pazarı iki tane motorum var ama nedense pazar günleri ev temizliği tamirat işlerinden zaman kalmıyor birazda rahatsızlık var.Resimler için teşekkürler

bir de tek başıma gezicem kanıma girdi bu fotolar...
güzel bi yermiş garipçe..:cat:

herkeze iyi dilekleri ve görüşleri için teşekkür ederim...

inşallah başka bir geziye hep beraber gideriz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar