En başta sıfırından,daha pahalı fiyatları olan ilanlara bakma bile.Onları kendi haline bırak.Sıfırından daha yüksek fiyat çekmeyi ben şahsen psikolojik hastalık olarak görüyorum.
Ama üstad, aksesuar varsa bu söylediğine katılmıyorum. Dediğim gibi, ülkemizde aksesuarlar çok pahalı. İşe yarar aksesuar varsa, (yani işte egzoz falan bana göre gerekli değil) bu aksesuarlar işimize yarayacaksa, bana makul geliyor. Adam 60 bin liralık motora 10 bin lira aksesuar takmış, 3-4 bin km binmiş, 62-63 bin liraya satılık. Eğer bu motoru sıfır aldığımda o aksesuarlara ben de para verme ihtiyacı hissedeceksem, bana mantıklı geliyor ikinci elde aksesuarlıya yönelmek. Ha ama rodajı yapılmış deyip sıfırından pahalı satmaya çalışanlar, üstüne sticker yapıştırıp sıfırından pahalı satmaya çalışanlar bu bahsedilen "sıfırından pahalı" kategorisinin %95'ini oluşturuyor o ayrı

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
adam 96 model makinaya 40 bin istiyor... bide 2006 model 60 bin tl ye 7 yıldır satılmayan dragstar var
Onlar keklik avcısı. Acaba düşer mi diyor. Bazen düştüğü de oluyor. Şöyle düşün hocam, satılık otomobil, satılık olduğu aracın camına sticker yapıştırarak ilan edilmiş. Satarızzzz... yazıyor camda, bir de telefon numarası. Gitmiş reklamcıda sticker yaptırıp yapıştırmış. Çoğunun satma amacı yok, binerden 3 liralık malıma 5 lira veren olursa satarız diyor adam açıkça.
Zaten bir taşıt, helikopterinden bisikletine, eğer uzun süredir satıştaysa, ya fiyatı afakidir, ya da aracın ilanda belirtilmeyen bir takım sorunları vardır, gidenler o sorunları fark edip almıyordur. Bir dönem bir tane motor ve bir tane otomobil gözüme çarpmıştı. Sürekli el değiştiriyor ve sürekli satılık. Motor hyosung'un 650'siydi, araç da Peugeot 406 Coupe. Fiyatları uygun. Satılıyor, bakıyorsun 1 ay geçmeden gene satışta. Çünkü fiyat ucuz, aracın sorunu var, alanın elinde kalıyor. Bunlara da dikkat etmek gerekli.