Şöyle yorumları bi okuduğumda anladığım kadarıyla bilip bilmeyen herkes yorum yapmış

l:2-3 senedir buraya takılıyorum sırf bu konu yüzünden ilk üyeliğimi açmış oldum.Ben bir mz etz 251 (91 model,) sahibiyim ve size mz hakkında bildikleriimi anlatayım.
1-Yorumlarda genellikle eski motor ve sürekli arıza yapar sanayiden çıkmazsınız gibi yorumlar yazılmış.Arkadaşlar ben yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.Motor kısmında hiç arıza çıkmadı.Nerdeyse aylık ortalama 1000km yapıyorum.Mz in hurdasıda gider merak etmeyin..2 defa adıyaman-malatya ve 1 kere malatya-elazığ yaptım hiç arıza çıkmadı.Gözüm kapalı istediğim yola gidebilirim yani.Hatta 1 ay sonra 3-4k km gezi yapmayı düşünüyorum .Mzle yolda kaldıysam ya benzin yada lastik patlaması yüzünden kalmışımdır. başka herhangi bir arızadan yolda kalmadım
2-Evet benzin biraz yakar..Benim karbürator memesinde tel var ondan fazla yakmıyor ama biraz performanstan ve çekişten tabi buna bağlı olarak hızda biraz düşüyor yani.Benim motor uzun yolda ortalama 4.5-5lt/100km yakıyor tabi bu değer artçıyla birlikte oluyor.Şunu söylim öğrenci işi değil kesinlikle

(Not:I am a student

)
3-Eğer mz alırsan alman olsun.93 modelden sonrası yerli unutma!!En sağlam seri ise 91 dir...
4-Bazıları Mz'e çift silindir demiş hayır tek silindir millet bilmeden atıp tutuyor işte naparsın

Silindir büyük ve kanallar arası mesafe fazla olduğundan ısınma problemiyok.Kontağı aç yağını suyunu ver 24 saat sür o derece.Bu arada Mz de ayrı olarak yağ deposu var oraya 1lt yağ konuluyor.En azından benzin alacağın zaman yağla benzini karıştırmıyorsun.Jawalarda ise benzin ve yağı karıştırarak depoya koyuyorsun.
5-Frenlere gelelim...Ön fren disk arka fren kampana.Motora tek kişi bindiğin zaman arka frene hafif bas yoksa valla sakat yani arkaya batığın zaman bu meret affetmiyor Allah korusun.Ama buna nazaran ön freni disk olduğundan dolayı çok güzel frenleme yapıyor.Zaten ön disk olmasa mz'i durduramazsın.
6-Yedek parça konusunda sıkıntı yaşamassın.Hatta sırf bunun için açılmış site bile var.(mzparcalari.com)Ama ustasını bulmak zordur herkes anlamaz yani.Ben malatya da yaşıyorum burda mzden anlayan 2-3 usta var.Zaten birisi mz'in yetkili servisiydi zamanında.
7-Bide bazı insanlar Mz'de şase yok derler gidin bide 90ların ustalarına sorun var mıymış yok muymuş?
Genel olarak iyi ve kötü yanlarını yazayım
a)Yakıt olarak uzun yolda güzel sayılır o performansa ve güce göre (+)
b)Yerden yüksekte olası ve amortisörünün iyi olası her türlü yolda çok rahat gidebiliyorsunuz (+)
c)Motorun hafif olması ve arka teker ile ön teker arası mesafesinin kıs oluşu nedeniyle virajlarda sıkıntı çekilmesi (-)
Son olarak : motorda sadece rölantide çalışırken titreşim var.Motor hareket ettikten sonra o titreşim kalmıyor (+)
Yazacak çok şey var ama aklıma gelmiyor sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım herkese iyi günler diliyorum