- Konu Yazar
Arkadaşlar hepinize merhaba. Motorsuzluk artık canıma tak etti. 2 arkadaş paraları toplayıp motor almak istiyoruz. İlk etapta ben 1500 TL çıkartabiliyorum. İkinci etapta ise arkadaş 1000 TL çıkartacak. Şimdi elimizdeki bütçeye baktığımızda anca mondial gibi motorları alabiliyoruz. YBR CBF 'lerin hurdası bile bizdeki parayla alınmıyor. Ben de dedim ki madem bu kadar paramız var eski sağlam motorlardan alalım. Arkadaşın amcasının 7 yıldır kömürlükte yatmakta olan Jawa Laser 250cc motoru vardı. Geçen amcası motoru çıkartmış bakım yapıyordu biz de birkaç tur bindik. Motor eşşek gibi gidiyor. Kaç yıllık bakımsız çürümüş motor olmasına rağmen 2 kişi yokuşta tapagaz çıktık bana mısın bile demedi. Ben de bundan etkilenerek jawa ve mz motorlara yöneldim. İnternette araştırma yaptıktan sonra temiz denebilecek bir 97 model MZ ETZ 251 motor buldum. Sizce bu motor alınır mı ? Adam 1500 TL civarında bir fiyata satıyor. Tabi motorun içi nasıldır onu kontrol edicez ama eğer sağlamsa bu motoru almalı mıyız ? Eğer motoru alırsak komple bir bakım ve scrambler'a dönüştürme projesi yapmak istiyoruz.
Şimdi ikinci bir sorum ise arkadaşlar, bu motoru komple bir bakımdan geçirmeyi düşünüyoruz. Benim aklımda motoru indirip açtırmak var. Gerekirse rektefiyeye girsin diyorum. Bunun dışında sıfır karbüratör, sekman takımı, debriyaj balatalarını da değiştirmeyi düşünüyorum. Bunların dışında neredeyse 20 yaşına girmiş bir motosiklete ne gibi bir bakım yaptırabiliriz ? Bakım için 1000 TL ye kadar bütçemiz var o yüzden gerekirse parçalarını sıfır sipariş ettirip taktırabiliriz. Bu konuda bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum. Hepinize teşekkürler...